ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

A descifrat unul dintre cele mai mari mistere ale antichităţii!




 

Stephanie Dalley, de la Universitatea Oxford din Marea Britanie, a descifrat unul dintre cele mai mari mistere ale antichităţii, scrie The Guardian. Este vorba despre Grădinile suspendate din Babilon, una dintre cele 7 minuni ale lumii, despre care se presupune că au fost construite la începutul secolului al VII-lea i.Hr. Potrivit cercetătoarei britanice, Grădinile suspendate au fost create la Ninive, la 480 de kilometri de Babilon.

După 18 de ani de studiu, Stephanie a ajuns la concluzia că Grădinile suspendate au fost construite de realizate asirieni în nordul Mesopotamiei, actualul Irak, şi nicidecum de babilonieni, în sud.

Dalley a găsit dovezi că această minune a lumii antice a fost construită de regele asirian Sanherib, mai degrabă decît regele babilonian, Nabucodonosor.

Dovezile prezentate de Dalley au fost găsite în descifrarea unor scrieri cuneiforme babiloniene şi asiriene şi a reinterpretarii unor texte greceşti şi romane. Acestea au inclus o inscripţie asiriană din secolul al VII-lea i.Hr., care a fost tradusă greşit în anii '20.

Cercetătoarea a fost uluită în momentul în care a găsit propria descriere a lui Sanherib a acestei minuni antice, ca fiind "un palat de neegalat şi o minune pentru toate popoarele".

"Cele şapte minuni ale lumii antice apar în textele clasice scrise cu secole mai tîrziu după ce Gradinile suspendate au fost create, dar Titus Flavius Iosephus, istoric din secolul I d.Hr, a fost singurul care a amintit că Nabucodonosor a fost creatorul acestora", a declarat Dalley.

Висячие сады Семирамиды

Висячие сады Семирамиды

 

Sursa

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 13 mai 2014 17:05
Vizualizări: 2878

Citiţi de asemenea

Câștigă premii valoroase cu Cosmeplant! Participă la Tombola Națională din 1 mai până pe 30 iunie.Vara aceasta, Cosmepla...
88
În cultura tradițională, sunetul nu a fost niciodată doar un fundal. El era un semnal, un semn, o marcă prin care omul i...
187
În gust este mai mult decât suntem obișnuiți să credem. Nu e doar despre mâncare, ci despre relații, climă, memorie și p...
180
În cultura tradițională, atingerea nu era doar un simț — ci un mod de cunoaștere. Prin piele, palmă, degete și tălpi, om...
236