ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

A fost creată „superaspirina” ce combate 11 tipuri de cancer




Cercetătorii au creat o aspirină „hibridă” ce poate micşora tumorile sau chiar stopa 11 forme diferite de cancer, scrie Daily Mail. Ei cred că noul medicament este mult mai sigur decît varianta curentă care, luată în supradoză, poate cauza sîngerări, ulcer sau chiar blocaj renal.

 

Oamenii de ştiinţă de la City College of New York, SUA au descoperit că substanţa activă din aspirină poate stopa creşterea și înmulţirea celulelor canceroase în cancerul de colon, pancreatic, de prostată, de sîn sau în leucemie. De asemenea, ei au descoperit că substanţa activă din medicament nu atacă celulele normale.

Pînă în acest moment, testele au fost realizate doar pe animale. În cazul şoarecilor ce sufereau de cancer de colon, noua aspirină determină celulele tumorale să se micşoreze cu 85% şi apoi să se autodistrugă.

Cercetările anterioare au arătat că aspirina pe care oricine o poate cumpăra din farmacii reduce tumorile cu pînă la 50 de procente. Însă, în acest caz, utilizarea pe termen lung duce la efecte secundare, precum sîngerări, ulcer sau blocaj renal.

Noua versiunea a aspirinei poartă denumirea de NOSH şi la 24 de ore de la administrare s-a dovedit a fi de 100.000 de ori mai eficientă decît cea comercializată acum în farmacii.

Noul compus are la bază două versiuni hibride concepute în trecut. O parte a acesteia eliberează în organism oxid de azot, compus ce protejează stomacul. Cealaltă substanţă eliberează în corp hidrogen sulfurat, componentă ce stimulează proprietăţile anti-canceroase ale aspirinei.

 

 

Sursa: moldovenii.md

 

ABONAȚI-VĂ
Sâmbătă, 17 martie 2012 9:31
Vizualizări: 2551

Citiţi de asemenea

Câștigă premii valoroase cu Cosmeplant! Participă la Tombola Națională din 1 mai până pe 30 iunie.Vara aceasta, Cosmepla...
170
În cultura tradițională, sunetul nu a fost niciodată doar un fundal. El era un semnal, un semn, o marcă prin care omul i...
250
În gust este mai mult decât suntem obișnuiți să credem. Nu e doar despre mâncare, ci despre relații, climă, memorie și p...
251
În cultura tradițională, atingerea nu era doar un simț — ci un mod de cunoaștere. Prin piele, palmă, degete și tălpi, om...
269