ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

A fost creată „superaspirina” ce combate 11 tipuri de cancer
Cercetătorii au creat o aspirină „hibridă” ce poate micşora tumorile sau chiar stopa 11 forme diferite de cancer, scrie Daily Mail. Ei cred că noul medicament este mult mai sigur decît varianta curentă care, luată în supradoză, poate cauza sîngerări, ulcer sau chiar blocaj renal.

 

Oamenii de ştiinţă de la City College of New York, SUA au descoperit că substanţa activă din aspirină poate stopa creşterea și înmulţirea celulelor canceroase în cancerul de colon, pancreatic, de prostată, de sîn sau în leucemie. De asemenea, ei au descoperit că substanţa activă din medicament nu atacă celulele normale.

Pînă în acest moment, testele au fost realizate doar pe animale. În cazul şoarecilor ce sufereau de cancer de colon, noua aspirină determină celulele tumorale să se micşoreze cu 85% şi apoi să se autodistrugă.

Cercetările anterioare au arătat că aspirina pe care oricine o poate cumpăra din farmacii reduce tumorile cu pînă la 50 de procente. Însă, în acest caz, utilizarea pe termen lung duce la efecte secundare, precum sîngerări, ulcer sau blocaj renal.

Noua versiunea a aspirinei poartă denumirea de NOSH şi la 24 de ore de la administrare s-a dovedit a fi de 100.000 de ori mai eficientă decît cea comercializată acum în farmacii.

Noul compus are la bază două versiuni hibride concepute în trecut. O parte a acesteia eliberează în organism oxid de azot, compus ce protejează stomacul. Cealaltă substanţă eliberează în corp hidrogen sulfurat, componentă ce stimulează proprietăţile anti-canceroase ale aspirinei.

 

 

Sursa: moldovenii.md

 

ABONAȚI-VĂ
Sâmbătă, 17 martie 2012 9:31
Vizualizări: 2400

Citiţi de asemenea

Un copac frumos banyan pe plaja Waikiki, Hawaii...
82
Nu există oameni care nu au nimic bun în ei, la fel cum nu există oameni absolut răi. În fiecare suflet există și bune ș...
83
Lansarea incitantă a Inițiativei pentru antreprenoriatul feminin la începutul lunii octombrie a oferit femeilor o ocazie...
89
Doar că majoritatea oamenilor nu știu despre acest lucru, motiv pentru care apar toate nenorocirile lor. Și primul mirac...
82