ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

A fost creată „superaspirina” ce combate 11 tipuri de cancer
Cercetătorii au creat o aspirină „hibridă” ce poate micşora tumorile sau chiar stopa 11 forme diferite de cancer, scrie Daily Mail. Ei cred că noul medicament este mult mai sigur decît varianta curentă care, luată în supradoză, poate cauza sîngerări, ulcer sau chiar blocaj renal.

 

Oamenii de ştiinţă de la City College of New York, SUA au descoperit că substanţa activă din aspirină poate stopa creşterea și înmulţirea celulelor canceroase în cancerul de colon, pancreatic, de prostată, de sîn sau în leucemie. De asemenea, ei au descoperit că substanţa activă din medicament nu atacă celulele normale.

Pînă în acest moment, testele au fost realizate doar pe animale. În cazul şoarecilor ce sufereau de cancer de colon, noua aspirină determină celulele tumorale să se micşoreze cu 85% şi apoi să se autodistrugă.

Cercetările anterioare au arătat că aspirina pe care oricine o poate cumpăra din farmacii reduce tumorile cu pînă la 50 de procente. Însă, în acest caz, utilizarea pe termen lung duce la efecte secundare, precum sîngerări, ulcer sau blocaj renal.

Noua versiunea a aspirinei poartă denumirea de NOSH şi la 24 de ore de la administrare s-a dovedit a fi de 100.000 de ori mai eficientă decît cea comercializată acum în farmacii.

Noul compus are la bază două versiuni hibride concepute în trecut. O parte a acesteia eliberează în organism oxid de azot, compus ce protejează stomacul. Cealaltă substanţă eliberează în corp hidrogen sulfurat, componentă ce stimulează proprietăţile anti-canceroase ale aspirinei.

 

 

Sursa: moldovenii.md

 

Sâmbătă, 17 martie 2012
Vizualizări: 2071

Citiţi de asemenea

Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
67
Bolile oncologice sînt rezultatul acidificării organismului și sînt tratate ca toate bolile fungice, prin alcalinizare...
89
Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
73
Ce-i unește pe Arnold Schwarzenegger, Jennifer Aniston, Chris Evans, Charlize Theron și alți actori?Toți au luat cîte un...
179