ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

A fost găsit locul unde a fost asasinat Iulius Cezar 

 

 

 

Cercetătorii spanioli au anunţat, miercuri, că au descoperit locul exact unde a fost asasinat Iulius Cezar, în anul 44 înaintea erei noastre (î.e.n.), la Roma, informează AFP.

 

"Întotdeauna am ştiut că Iulius Cezar a fost asasinat în Curia Pompei (sala unde avea loc şedinţa Senatului roman, n.r.), pe 15 martie 44 î.e.n., pentru că este ceea ce ne transmit textele clasice", spune Antonio Monterroso, de la Centrul superior de cercetări ştiinţifice din Spania.

"Însă, pînă de curînd, nu am avut nicio dovadă concretă a acestui eveniment, prezentat de numeroase ori în pictura istorică şi cinema", a adăugat acesta.

Antonio Monterroso şi echipa sa au anunţat că au descoperit o structură de ciment cu o lăţime de trei metri şi o înălţime de doi metri, care ar fi fost comandată de Octavian Augustus, fiul adoptiv succesor al lui Cezar, chiar pe locul unde suveranul a fost înjunghiat, în plină şedinţă a Senatului, de un grup de senatori.

"Ştim cu certitudine că locul de unde Cezar a prezidat această şedinţă a Senatului şi unde a căzut, înjunghiat, a fost delimitat de o structură dreptunghiulară cu patru pereţi, care înconjoară o dală de ciment", a explicat cercetătorul.

Dala ar fi fost amplasată în acest loc de Augustus, pentru a marca locul de unde Cezar a prezidat ultima sa şedinţă în Senatul roman - înainte de a fi asasinat - şi pentru a "condamna" acest spaţiu, a adăugat cercetătorul.

Noile informaţii confirmă, spun specialiştii spanioli, că "generalul a fost înjunghiat chiar în centrul zonei din spatele Curiei, pe cînd prezida, aşezat pe un scaun, şedinţa Senatului".

Descoperirea se înscrie în cadrul lucrărilor efectuate de specialişti în zona arheologică Torre Argentina, în centrul istoric al Romei, unde se găseşte Curia Pompei.

Gaius Iulius Cezar (13 iulie, cca. 100 î.e.n - 15 martie, 44 î.e.n.) a fost un lider politic şi militar roman şi una dintre cele mai influente şi controversate personalităţi istorice. Rolul său a fost esenţial în instaurarea dictaturii la Roma, eliminarea democraţiei Republicii şi în punerea bazelor Imperiului Roman.

 

 

Sursa: moldovenii.md

 

ABONAȚI-VĂ
Luni, 15 octombrie 2012 9:30
Vizualizări: 1770

Citiţi de asemenea

Nu există oameni care nu au nimic bun în ei, la fel cum nu există oameni absolut răi. În fiecare suflet există și bune ș...
33
Lansarea incitantă a Inițiativei pentru antreprenoriatul feminin la începutul lunii octombrie a oferit femeilor o ocazie...
55
Doar că majoritatea oamenilor nu știu despre acest lucru, motiv pentru care apar toate nenorocirile lor. Și primul mirac...
36
YMCA Moldova are două HUB-uri care prestează servicii pentru refugiații ucraineni, unul din ele este amplasat în cadrul ...
539