ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

A fost lansată cea mai mare centrală electrică solară Shams1 (+Video)
 

 

Centrala electrică de energie solară concentrată (CSP) Shams1 din Abu Dhabi, care este cea mai mare de acest gen în sfârşit a fost declarată oficial deschisă pe 17 martie.

 

Proiectată de Shams Power Company, ea ocupă o suprafață de 265 km pătrați sau 285 terenuri de fotbal. Baza instalaţiei de putere sunt 768 de colectoare solare parabolice, constituind în total din 285 mii de oglinzi care concentrează energia solară pentru a pune în funcţiune turbina cu abur.

Din moment ce centrala a ieşit la un nivelul calculat de producere a energiei electrice,conform calculelor, ea va asigura cu energie electrică 20 mii de case, totodată, evitând emisiile anuale în atmosferă de 170 mii de tone CO2.

"Deschiderea centralei electrice Shams1 este o etapă importantă în diversificarea economiei țării și un pas mare spre securitatea energetică durabilă", - a declarat președintele EAU, Alteța Sa Sheikh Khalifa Ibn Zayed Al Nahyan. - "Această centrală este o investiție strategică în prosperitatea economică, socială și ecologică a țării noastre. Economia naţională bazată pe sursele de energie regenerabilă extinde durata prezenţei resurselor naturale preţioase ale țării și sprijină dezvoltarea unei industrii promiţătoare noi".

 

Запущена самая большая в мире солнечная электростанция Shams1! (+Видео)

 

Proiectul a costat 600 milioane de dolari, acesta este situat la aproximativ 120 km de Abu Dhabi, construcţia sa a durat trei ani sau 11 milioane de om-ore fără nici un accident tragic în procesul de construcţie.

Centrala electrică utilizează cea mai modernă tehnologie disponibilă la momentul aprobării proiectului și include un "amplificator" de temperatură care lucrează pe combustibilii fosili şi creşte eficiența generării aburului.

 

Запущена самая большая в мире солнечная электростанция Shams1! (+Видео)

 

Centralele electrice bazate pe tehnologii de colectoare parabolice au cea mai bună performanță printre instalaţii CSP. Tehnologia a dovedit eficienţa sa comercială și operațională timp de aproape două decenii, inclusiv la 9 centrale electrice din California și prin mai mult de 12 miliarde kWh de energie produşi cu un coeficient mediu anual de conversie a energiei solare în energie electrică de 14%.

 

Запущена самая большая в мире солнечная электростанция Shams1! (+Видео)

 

Un avantaj important al CSP faţă de centralele electrice PV (fotovoltaice) este faptul că căldura se păstrează mult mai ușor decât electricitatea. Dacă este necesar a genera energia după apusul soarelui sau în timpul nebulozităţii crescute în structura stației poate fi integrat cu ușurință sistemul de stocare a agentului termic care va continua să alimenteze turbina cu abur, chiar și în lipsa luminii directe a soarelui.

 

Запущена самая большая в мире солнечная электростанция Shams1! (+Видео)

 

Patru colectoare conectate consecvent constituie un modul. "Câmpul solar" este un sistem modular în care modulele sunt conectate în paralel cu sistemul de conducte izolate termic. Agentul termic răcit, la o temperatură de aproximativ 280-300 °C, intră în colectorul central al generatorului de abur și apoi se distribuie între 192 de module. Lichidul se încălzeşte în colectoare până la o temperatură de 400 ° C și apoi intră în generatorul de abur.

 

Запущена самая большая в мире солнечная электростанция Shams1! (+Видео)

 

Căldura se acumulează în colectoare cu ajutorul elementelor tubulare speciale de absorbție a căldurii (HCE), amplasate de-a lungul fiecărui colector în punctul central al parabolei de oglinzi.

Oglinzile sunt montate pe suporturi de oțel împreună cu elementele de absorbție a căldurii și sunt fixate cu ajutorul rulmenţilor pe cadrul principal. Utilizarea unei singure axe de rotație la urmărirea poziției soarelui asigură colectarea luminii solare mai bune.

 

Запущена самая большая в мире солнечная электростанция Shams1! (+Видео)

 

Tuburile sunt amplasate în chiuvetele elementelor absorbante de căldură şi sunt proiectate pentru transformarea energiei solare în căldură. Încălzitor suplimentar care funcţionează pe gaze naturale sau motorină încălzeşte agentul termic, menţinând energia termică necesară în condiţiile de iluminat scăzut, prevenind oprirea turbinei cu abur. Toate acestea oferă centralei solare Shams 1 o capacitate de 100 MW, indiferent de momentul zilei și de condițiile meteorologice.

Generatorul de abur solar formează abur cu ajutorul agentului termic care are o temperatură 380 ° C la ieșire din sistemul colectoarelor solare. Pentru a ridica eficiența turbinei cu abur, aburul este în continuare încălzit la o temperatură de 540 ° C, folosind "amplificatorul" de temperatură, care funcționează pe baza gazelor naturale sau motorină. Aburul supraîncălzit este furnizat la turbina care produce energie electrică. Condensatorul răcit cu aer colectează vaporii ieşiţi din turbină și întoarce apa colectată în generatorul de abur.

 

Запущена самая большая в мире солнечная электростанция Shams1! (+Видео)

 

Shams 1 este o întreprindere mixtă a companiilor Masdar (60%), Total (20%) și Abengoa Solar (20%), proiectată şi construită de Shams Power Company.

 

 

 

 

Sursa: facepla.net

 

Sâmbătă, 20 aprilie 2013
Vizualizări: 3544

Citiţi de asemenea

Obiectul este situat în orașul turc Egil. Conform istoriei oficiale, se crede că Egil este "leagănul" multor civilizații...
54
1. Eu nu știu calea spre succes. Dar știu că calea către eșec este dorința de a mulțumi pe toată lumea.2. Nu există logi...
87
Cascada de centrale electrice de pe Nistru va distruge în totalitate acest rîu, deoarece el deja acum nu este foarte adî...
87
Autorul acestui articol este reputatul savant rus Valentin Catasonov, pronosticurile căruia privind situația cu pandemia...
83