ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

A fost lansată prima centrală electrică solară nocturnă (+ Video)



A fost lansată prima centrală electrică solară nocturnă (+ Video)

 

 

Prima din lume centrala electrică solară pe bază comercială, constituită din turnul central, suprafeţe mari de oglinzi şi un acumulator de stocare al sării topite, a fost pusă în funcţiune lângă Sevilia, în oraşul  Fuentes din Andalucia.

La sfârşitul lunii mai, compania Torresol Energy a lansat în funcţiune centrala electrică  Gemasolar Power Plant (cunoscută anterior ca proiect Solar Tres Power Tower). Spaniolii au reunit întru realizarea scopului companiei mai multe ţări.

Staţia de o putere maximă de 19,9 megawaţi va produce 110 gigawaţi/ore de  energie pe an. După cum transmite Mail Online, Gemasolar garantează o producţie de energie electrică de peste 270 de zile pe an. Acest lucru este  aproximativ de trei ori mai mare decât la alte sisteme de energie alternative, care, după cum ştim, suferă de fluctuaţii ale sursei (fie că este vorba de soare, sau valuri, vânt).

A fost lansată prima centrală electrică solară nocturnă
La proiectul spaniol a participat compania energetică Masdar din EAU, care intenţionează să construiască în Abu Dhabi una din cele mai mari din lume centrale electrice solare (foto swns.com).


Secretul centralei rezidă într-un depozit mare de sare topită, care acţionează ca un operator de transport intermediar în calea căldurii obţinute de la un receptor de radiaţie solară până la turbine cu abur.

Anterior, inginerii au efectuat experimente cu conservarea tamponată a energiei termică la centrale electrice solare, dar niciodată pe o astfel de scară largă. Acumulator de energie termică la Gemasolar este  în măsură să furnizeze energie complexului energetic pe parcursul întregilor 15 ore după apusul soarelui.

A fost lansată prima centrală electrică solară nocturnă
Sarea, care trece prin receptor central, sub razele soarelui, comprimate de o mie de ori de oglinzi, se încălzeşte la o temperatură de peste 500 grade Celsius (imaginie Torresol Energie / Grafia).


Tamponul termic al centralei solare contribue la generarea energiei din acumulator în timp de noapte sau, de exemplu, într-o  zi noroasă. Această caracteristică vă permite instalaţiei să lucreze fără întrerupere 24 de ore pe zi, şi mai multe zile pe parcursul anului.

Staţia Gemasolar a costat partenerilor 427  de milioane de dolari  şi este deja conectată la reţeaua electrică. Ea este capabilă să furnizeze energie la 25 de mii de case, totodată economiile  estimate a emisiilor de CO2 constituie  30 de mii de tone pe an.

 

 

Autor: Leonid Popov, 6 iunie 2011

Sursa: membrana.ru

ABONAȚI-VĂ
Joi, 30 iunie 2011 17:31
Vizualizări: 4797

Citiţi de asemenea

Am pierdut multe lucruri. În catalogul pierderilor - cele mai neașteptate lucruri. Undeva au dispărut bunicile.Bunicul n...
41
Pe teritoriul planetei noastre au trăit numeroase civilizații și popoare antice, care au lăsat în urmă o mulțime de arte...
46
De aici a pornit legenda despre "reconstrucția sa recentă"....
147
Sfinxurile au jucat un rol important în lumea antică, dacă ne luăm după numeroasele lor sculpturi și reprezentări. Sfinx...
55