ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

A sosit perioada «neagră» în viață? Spălați-o în baie!
 

Inițial baia a fost considerată nu numai un loc unde se poate împrospăta și face o spălare de aburi, dar și un mijloc de purificare spirituală. Numeroasele rituale slave conțin vizita băii.

Influența pozitivă a procedurilor de baie a fost descrisă în mod repetat de către oamenii de știință ruși și din alte țări. Ei au evaluat efectul băii din punct de vedere științific, dar aici vom vorbi despre ritualurile antice, a căror eficacitatea este dificil de a testa în laborator, dar care ajuta să regăsiți armonie și să vă purificați complet.

Eliminăm problemele cu mătura de baie

Principalul atribut al procedurilor de baie întotdeauna a fost o mătură, legată din plantele special selectate, care ar putea neutraliza impactul de energie negativă.

Ceea ce pare a fi "o perioadă neagră în viață" este de fapt o totalitate de obstacole atrase de energia negativă. Vă puteți purifica cu ajutorul măturii din pelin tânăr sau urzică. Procedura ar trebui să arate astfel: atunci când sunteți acoperit cu picături fine de apă provenite din condensarea aburilor, peste mătură se toarnă apa clocotită și apoi se face masaj pe tot corpul, din cap până în picioare, repetând procedura de șapte ori la rând. O mătură este destinată pentru a purifica un singur om. După procedură mătura se consideră murdară, mătura din urzică ar trebui să fie aruncată sau îngropată. Pelinul este mult mai puternic decât urzica, el poate absorbi o mulțime de emoții negativitate, așa că mătura din pelin trebuie să fie arsă.

Mătura din mentă sau pojarniță vă va ajuta să scăpați de temerile față de problemele materiale, de dificultăți în sectorul financiar, în afaceri sau la locul de muncă. Plantele sunt colectate în proporții egale, se fac două mături, una se pune  într-o cadă cu apă clocotită, în timp ce cu alta puteți masa ușor corpul. După  procedură în cada va rămâne perfuzie de la prima mătură, cu care este nevoie să vă clătiți. Apoi, ambele mături trebuie aruncate.

Măturica din ramurile de stejar, mesteacăn, eucalipt, plop și tei înflorit vă va ajuta să scăpați de nervozitate excesivă, oboseală, iritabilitate. De la fiecare arbore sunt preluate câte trei crenguțe, legate împreună și aburite timp de o jumătate de oră. Cu astfel de mătură aburită se face masaj din cap până in picioare, după ce ar trebui de trei ori să vă clătiți cu apă rece. După procedură mătura se usucă și apoi se arde.

Mătură din pin vă va ajuta să scăpați de impactul negativ al adversarilor, rivalilor și invidioșilor.  Ea vă va ajuta să calmați bârfitorii și să soluționați problemele în societate sau la locul de muncă. O astfel de mătură se face din ramuri de pin, ienupăr și brad. În prealabil mătura se ține în apa clocotită timp de 15 minute și apoi se face cu ea masaj. Cel mai prielnic timp pentru acest ritual - a doua jumătate a zilei de joi.

Cum să scăpăm de energia negativă cu sare?

Sarea va ajuta să eliminați și să neutralizați aproape toate tipurile de influențe negative sau energie negativă. Însă această metodă de purificare este potrivită doar pentru cei care au o baie privată. Ceremonia de purificare trebuie să aibă loc în singurătate. Femeile ar trebui să se curețe în zile de femei - miercuri, vineri și sâmbătă , bărbații mai bine să efectueze ritualul în zilele de luni, marți și joi, care sunt considerate zile masculine.

Ritualul reprezintă o astfel de procedură : în tigaie nouă (cumpărată special pentru acest scop) se toarnă un strat de sare fină de până la 1 cm , cuptorul se încălzește cu crengi sau lemne de plop și după apus de soare faceți baie cu aburi. În baie ocupați raftul de jos și puneți tigaia cu sare în partea de sus. Trebuie să ieșiți din baie de șapte ori pentru a vă stropi cu apă, după ultima intrare vă spălați, și sarea lăsați-o pe loc timp de trei zile. Până la prânz în a patra zi intrați în baie și scoateți tigaia pe care ar trebui să îngropați împreună cu sare sau să aruncați în iaz sau să lăsați la răscruce a drumurilor.

O zi mai târziu după efectuarea ritualului de purificare în baie, încăperea de baie  să stropește cu apă sfântă pe colțuri și se spală, lăsați apoi încăperea deschisă. Dacă ați urmărit toate procedurile în mod corect, atunci veți simți în curând ușurare și împăcare.

Sâmbătă, 07 decembrie 2013
Vizualizări: 3944

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Studiile efectuate în diferite țări ale lumii au infirmat mitul precum că copiii răspîndesc virusul COVID-19 și au demon...
29
William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
312
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
478
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
354