Abdul Karim: sămânța trimisă din cer
Abdul Karim este un rezident urban care de multe ori a mers la părinții soției sale din sat. Plimbându-se prin acele meleaguri, el a observat multe terenuri abandonate.
"Am mers prin acele locuri și am văzut terenuri virane, a fost dureros să mă uit la pământul arid abandonat. M-am gândit că ar fi frumos să plantez propria Kaavi (în hindi înseamnă "pădure sacră"). Pe timpuri, pe lângă fiecare sat creșteau dumbrăvi sacre despre care deseori îmi povesteau în copilărie și am vrut să creez o astfel de pădure".
În 1977 pentru o sumă mică el a cumpărat 5 acri (aproximativ 2 hectare) de teren pietros cu o fântână uscată. Vecinii și chiar familia sa nu au putut percepe fapta lui Karim care a devenit obiectul de glume. Însă Karim era un om încăpăținat care nici nu a studiat agricultura, bazându-se în afacerea sa doar pe intuiție. El a fost inspirat de ideea despre Kaavi.
Un an mai târziu, el a început să planteze pe acest pământ sărac butașii maturi de copaci sălbatici. El a fost nevoit să le irige de sine stătător. Pentru a realiza acest lucru el aducea apa cu motocicleta de la izvor din apropiere. Locuitorii din satele vecine îl considerau aproape nebun, pentru că pe acele locuri stâncoase aproape că nu creștea nimic. Acest lucru a continuat timp de 3 ani și, în final natura a reacționat cu recunoștință.
"In al treilea an, când plantele au devenit similare cu copacii maturi, apa din puț a crescut în mod semnificativ. Pentru mine a fost o mare fericire. Am cumpărat încă 27 de acri de teren adiacent și am început să plantezi copacii pe acest pământ. Am procurat pentru plantare diferite tipuri de arbuști, liane, etc. În rest m-am bazat pe natura. Ea își cunoaște misiunea".
El a făcut pentru sine o concluzie:"Putem ajuta naturii, dar nu o putem administra".
În jurul pădurii s-au produs schimbările surprinzătoare: fântâna cândva uscată acum era umplută până la capăt cu apă proaspătă curată, pe un teren de 10 kilometri a crescut nivelul apelor subterane, păsările au populat pădurea, aducând semințe din boschetele învecinate. În curând în pădure au apărut iepuri și vulpi.
Întreținerea pădurii a constat în intervenția umană minimă. El niciodată nu plivit pădurea, nu a curățat frunzele căzute, nu a tăiat copacii, nu a vânat animalele, nu a fost implicat în selecția plantelor și nu a folosit îngrășăminte chimice.
"Răsplata mea este apă minerală curată, aerul înmiresmat și plimbări cotidiene în pădure, o sănătate robustă și un sentiment cald de pace în interior".
Mai mult de 10 ani locuiește Karim în casa sa situată în mijlocul pădurii. Aici nu veți vedea nici o bucată de hârtie sau alt gunoi aruncat. Karim permite turiștilor să viziteze pădurea, și pentru o plată puteți sta aici un timp oarecare, dar trebuie să respectați niște reguli: este interzis să aduceți plasticul în pădure, să fumați, să mergeți cu mașina, să perturbați pacea și liniștea pădurii.
Oamenii în mod repetat au propus lui Karim să vândă pădurea, dar el a refuzat. Pentru el această pădure este foarte scumpă.