ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Accidentul vascular cerebral: primii 3 pași pentru a salva viața voastră și a persoanele dragi

Dacă cel puțin cineva va ține minte aceste informații simple, vom putea salva viața cîtorva persoane!

Pentru început, o scurtă istorie:

În timpul odihnei la aer liber, o tînără s-a oprit brusc și a căzut la pămînt. Cei care se odihneau au vrut s-o ajute, dar ea i-a asigurat pe toți că se simte bine și că pur și simplu s-a împiedicat de o piatră fiind în pantofi noi.

Fata era foarte palidă și epuizată, ea a fost scuturată de nisip și i s-a dat o farfurie cu mîncare. Inga a petrecut restul zilei fără niciun exces. După ce toată lumea a plecat acasă, soțul ei i-a sunat pe toți și le-a spus că soția lui a fost luată cu ambulanța. La ora 11 pm, iubita sa a murit. Cauza morții a fost un accident vascular cerebral.

Dacă oamenii ar fi cunoscut semnele unui accident vascular cerebral, atunci fata ar fi rămas în viață.

De obicei oamenii nu mor brusc. Adesea, simptomele apar cu mult timp înainte, iar omul poate fi încă salvavt chemînd la timp un medic.

Nu veți mai pierde mult timp citind următorul text...

Neurochirurgii anunță că dacă ajutorul este acordat pe parcursul a 3 ore, atunci consecințele pot fi evitate. Important este că trebuie să determinați accidentul vascular cerebral și să începeți să acționați în acest timp scurt, iar acest lucru, desigur, nu este atît de ușor.

Există 4 modalități de a recunoaște această boală:

Spune-i persoanei să zîmbească cît mai larg (bolnavul va face acest lucru cu greutate).

Rugați-o să pronunțe o propoziție elementară (de exemplu: plouă acum).

Spuneți-i să ridice mîinile (nu va reuși, sau doar parțial).

Rugați persoana să scoată limba (dacă este răsucită sau întoarsă, aceasta trebuie dusă la spital).

De asemenea, veți contacta un medic în următoarele cazuri: amorțirea extremităților, migrenă și amețeală, o deteriorare accentuată a acuității vederii.

Dacă apar dificultăți cu cel puțin unul dintre aceste puncte, contactați un medic și descrieți simptomele prin telefon.

Cunoscînd doar aceste cele mai simple simptome, veți putea acorda ajutor întotdeauna sau chiar veți putea salva viețile celor din jurul vostru.

Există cîteva simptome: slăbiciune bruscă, întunecarea în fața ochilor sau scăderea acuității vizuale la un ochi, incapacitatea de a înțelege vorba celorlalți, dureri de cap severe bruște, care poate fi însoțită de greață și vomă, dezorientare în spațiu, pierderea stabilității și a conștiinței!

Luni, 02 septembrie 2019
Vizualizări: 773

Citiţi de asemenea

Președintele Comisiei pentru Construcții, Arhitectură și Relații Funciare din cadrul Consiliului Municipal Chișinău, Vas...
76
Ayurveda învață metode foarte exacte de detectare a unui proces dureros înainte de apariția oricăror semne externe ale b...
219
Iahtul electric SolarImpact cu o lungime de 24 m este un concept creat pentru a fi drept primul iaht oceanic de acest ge...
99
Președintele Comisiei pentru construcții, arhitectură și relații funciare a Consiliului Municipal Chișinău, Vasile Chirt...
94