Această plantă face parte din rândul celor mai remarcabile ierburi tămăduitoare!
Pătlagina, o plantă verde, răspândită pe tot globul, inclusiv în Africa, Asia, Europa, America și Noua Zeelandă, deține proprietăți vindecătoare impresionante, care au fost folosite în medicina tradițională timp de secole. Conținând acid ascorbic, vitamina K, calciu și beta-caroten, pătlagina are proprietăți antiinflamatorii, calmante, antimicrobiene și hemostatice.
Frunzele de pătlagină pot fi adăugate în salate sau consumate crude, ajutând la ameliorarea durerii și a mâncărimii în cazul problemelor cutanate, furunculelor și înțepăturilor de insecte.
Rețeta pentru ceaiul de pătlagină este simplă:
1 lingură de pătlagină proaspătă sau uscată la 1 cană de apă fiartă. Opțional, adăugați o linguriță de miere pentru un gust dulce.
Această plantă versatilă a fost, de asemenea, supusă unor studii clinice care i-au confirmat eficacitatea în tratarea bronșitei cronice. Bogată în vitamina C, pătlagina susține imunitatea și contribuie la întărirea sănătății generale. Sursa de sănătate din fiecare frunză – pătlagina își găsește locul în menținerea bunăstării generale.