ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Acum cinci ani, sătenii priveau cu neîncredere la noii vecini, dar acum totul s-a schimbat …

La 10 km de satul Krasnousolskii, pe un sector pitoresc, s-a amplasat așezarea moșiilor de familie „Krasnaia poleana”. Aici locuiesc participanții mișcării moșiilor de familii, care treptat cîștigă teren în Rusia.

Acum cinci ani, consătenii priveau cu neîncredere la noii vecini. „Sectanți”, „rătăcitori” – tot ce este noi și neclar numaidecît trezește zvonuri și presupuneri. Acum deja e clar că ei nu prezintă nici un pericol. Dimpotrivă, oamenii s-au apucat să soluționeze o sarcină pe care autoritățile încearcă să o soluționeze cu anii, născocind diferite programe – să valorifice spațiile lăsate în paragină.

Mișcarea a apărut sub influența cărților „Cedrii sunători ai Rusiei” de Vladimir Megre. Una dintre ideile de bază – realizarea conceptului de „moșie a familiei”. Moșia trebuie amenajată pe un teritoriu de cel puțin 1 hectar, alocat familiei în folosință gratuită fără dreptul de a-l vinde, dar cu dreptul de a-l transmite prin moștenire. Ideologia este simplă și clară: să trăiești și să lucrezi pe pămînt în armonie cu natura, să crești copii, să produci produse ecologic pure, să dezvolți meșteșugurile populare, să dezvolți turismul rural.

În „Kracnaia poleana” au fost alocate 40 de sectoare pentru moșiile de familie, care ocupă în total 95 de hectare. Permanent, aici locuiesc deocamdată 4 familii. Ceilalți construiesc case. Aceștia sînt locuitori ai orașelor Sterlitamak, Ufa, Salavat și altele. Sînt chiar și canadieni.

Așezarea se află la etapa inițială a dezvoltării sale, dar deja se vede că terenul, care anterior era bătătorit de animale, se restabilește. Cresc copacii, plantați de localnici. Principalul gen de activitate în prezent este culegerea plantelor de ivan-ceai, apicultura, fabricarea săpunului și producția cosmeticelor naturale, confecționarea figurilor de lemn, confecționarea îmbrăcămintei din fibre naturale. Producția este vîndută la iarmaroacele din orașe, la festivaluri, precum și prin intermediul magazinelor speciale – „Kedrovaia lavka” și „Teremok zdorovia”. Printre mulțimea de planuri este și dezvoltarea turismului. Cel mai important este că autoritățile locale au înțeles ideea, au văzut că „veneticii”, într-adevăr, muncesc, de aceea îi ajută în multe privințe.

Acum, locuitorii așezărilor așteaptă adoptarea legii privind moșiile de familie măcar la nivel regional. Aceasta ar soluționa multe probleme cu înregistrarea terenurilor.

 

Sursa: u7a.ru

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
293
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
464
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
344
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
465