ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Acum locuiitorii regiunii Belgorod pot primit gratuit un hectar de teren (Video în rusa)



Acum locuiitorii regiunii Belgorod pot primit gratuit un hectar de teren (Video în rusa)


Astfel, autorităţile locale încearcă să readucă la viaţă teritoriul abandonat. Pe teren sunt autorizate construcţiile caselor de locuit, fermelor. Însă acest teren nu poate fi vândut ...

 

 




Vladimir şi Andrei îşi fac planuri că vor construi terenurile lor. De mult timp ei visau la sere, în care vor creşte tot anul fructe şi legume pentru sine şi pentru vânzare. Iar acum, prietenii au aflat că în regiune a fost adoptată legea privind moşiile şi au manifestat dorinţa să se stabilească într-o astfel de moşie. Pentru totdeauna.

Andrei Kurakin: "Este o oportunitate de a schimba modul de viaţă, de a trăi în armonie cu natura, de a creşte copiii.."

Terenuri de o dimensiune de 1 hectar vor fi date în arendă pentru 49 de ani. Despre dorinţa de a deveni un proprietar funciar trebuie să scrieţi la administraţia locală. Acele persoane, care au trăit în regiune de mai puţin de 3 ani, nici nu ar trebui să înainteze cererea – vor primi răspuns negativ. Ceilalţi sunt avertizaţi în avans despre alte condiţii.

Anatolie Popcov, directorul general al fundaţiei de susţinere relatează : "Terenul nu poate fi vândut, divizat în părţi mai mici în scopul de a face afaceri. Acest pămînt poate fi transferat numai prin moştenire".

Aproape toate terenurile sunt ferme şi sate abandonate, dar acolo déjà este energie electrică, sunt fântâni şi izvoare. Arii înşişi nu vor costa nimic proprietarilor noi. Aceştia vor trebui să plătească doar pentru perfectarea documentelor, aproximativ 60 de mii de ruble. Plus impozitul funciar - în diferite zone acesta este de la 1000 până la 5000 de ruble.

Acum aici este un câmp gol, dar după câteva luni pe acest loc va apărea moşia genetilică. Noi proprietari, la sigur, vor dori să construiască o casă mare cu copaci în jur, pentru a obţine o pădurice. Apoi o livadă, o grădină. Şi toate acestea după un gard viu.

Igor şi Tatiana Anikev s-au mutat cu 9 ani în urmă.

Igor Anikev: "Am făcut totul noi înşine, cu mâinile proprii şi pentru casă – am adus lemnul, iar duşumeaua şi cerceve am făcut singuri…".

Acum, pe cele două hectare avem o fermă adevărată. Familia Anikev face unt şi brânză. Şi încă mobilier şi materiale de construcţii. Ceva se vinde, ceva rămâne pentru ei.

După noi la cătunul Vasiliev s-au instalat şi alte familii, care au început să dezvolte gospodăriile naturale şi satul, aproape dispărut, a fost renăscut. În plus, în afară de alocarea terenurilor, în cadrul proiectului oamenii vor primi ajutor pentru a trage conducte de gaz şi de apă, a construi drumuri şi împrumuturi pentru case noi.

În rând după terenuri pentru moşii stau 80 de familii. Lor li se promite în următoarele câteva luni transferul a 200 de hectare. Şi în viitorul aproiat vor fi - 16 mii. Dacă totul va merge conform planului, în regiunea Belgorod nu vor rămâne sate abandonate.

 

 

Sursa

ABONAȚI-VĂ
Sâmbătă, 22 ianuarie 2011 15:30
Vizualizări: 2858

Citiţi de asemenea

În secolul al XXI-lea, când cancerul înregistrează o creștere rapidă, necesitatea unor tratamente alternative devine t...
96
Capterev, 1901„Sinceritatea este naturală, perfect accesibilă omului, foarte simplă și chiar, luată în sine, absolut nec...
116
Ziua Pământului este sărbătorită în fiecare an pe 22 aprilie. Celebrarea are loc în jurul unei anumite teme: în 2024, te...
88
Dacă doriți să învățați pe cineva, să educați pe cineva și să comunicați pentru ca încrederea să nu scadă, ci să crească...
128