ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Adevărul tăinuit despre peşte. Consumul peştelui este periculos pentru sănătate




 

Pericolul mortal din sânul mării

Astăzi, peștele este contaminat cu substanțe chimice toxice care cauzează cancerul și degenerarea creierului. Din toate produsele alimentare, peștele este cel mai periculos din punct de vedere al bacteriilor patogene. Credeţi că peștele este un aliment sănătos? Gândiți-vă încă o dată. Peștii trăiesc în apa poluată care nu este potrivă pentru consum. Și totuși absorbiţi acest cocktail toxic de bacterii, toxine, metale grele, etc. Acest lucru se întâmplă de fiecare dată când mâncaţi pește.

Cercetătorii de la Universitatea din Illinois au constatat ca persoanele care mănâncă peşte şi au niveluri ridicate de bifenili policlorurați în sânge, au probleme cu memorizarea informațiilor pe care le-au primit cu 30 de minute înainte.

Organismul peştilor absoarbă substanţele chimice toxice din apă, aceste substanțe devin tot mai concentrate pe măsura deplasării în lanțul alimentar. Peștii mari mănâncă peştii mici, iar peștii mai mari, cum ar fi tonul și somonul, absoarbă substanțele chimice din pește pe care le consumă. Carnea de pește acumulează poluanți, cum ar fi bifenilii policlorurați, provocând daune la ficat, sistemul nervos şi organele de reproducere. Găsit în pește, stronțiu-90, precum și cadmiu, mercur, plumb, crom si arsenic poate provoca leziuni renale, retard mental, cancer. Aceste toxine se acumulează în țesutul adipos uman și rămân acolo timp de zeci de ani.

Fructe de mare sunt de asemenea motivul nr. 1 al intoxicărilor alimentare în Statele Unite. Multe căi navigabile sunt poluate cu fecalele umane și animaliere, iar deșeurile umane transportă bacteriile periculoase, cum ar fi E. Coli. Așa că atunci când mâncăm pește, ne expunem la riscuri inutile de a căpăta o maladie infecţioasă care poate provoca un disconfort extrem, leziuni ale sistemului nervos și chiar moarte.

Potrivit Serviciului Principal de Raportare (The General Acoounting Office), industria pescuitului este controlată foarte rău. Departamentul pentru alimente și medicamente (The Food and Drug Administration), de obicei, nu controlează peştii la prezenta mai multor produse chimice și bacterii cunoscute.

Ca urmare a poluării industriale peștii acumulează mercurul din carnea lor. Peştii absoarbă mercurul şi acesta se acumulează în țesuturi. Când mâncați pește, atunci organismul dvs. absoarbă mercurul din carne de pește, iar acumularea acestei substanţe poate cauza probleme grave de sănătate. Trebuie remarcat că peștele este singura cale de a contacta cu acest venin. (New England Journal of Medicine, 2003).

Chiar și o cantitate mică de pește are un impact puternic asupra nivelului de mercur din sânge. Un studiu realizat de Departamentul de Protecție a Mediului (Environmental Protection Agency, EPA) a constatat că la femei care consumă pește de două ori pe săptămână, concentrația mercurului din sânge este de șapte ori mai mare, decât la cei care nu au mâncat pește în luna precedentă.

De asemenea, studiile au arătat că, dacă o femeie cu o greutate de 140 de funţi ar mânca o dată pe săptămână 6 uncii de ton alb, atunci nivelul de mercur în sângele ei ar depăși valoarea admisă de 30%.

Mercurul este un venin. După cum este cunoscut, mercurul provocă boli grave, inclusiv leziuni cerebrale, pierderi de memorie, tremurături, malformații fetale și avort spontan.

Otrăvire cu mercur, care a avut loc ca urmare a consumului de pește de asemenea, provoacă oboseală și pierderea memoriei. Unii medici o numesc "ceața de pește".

Un studiu realizat de Jane Hightower, un medic de la San Francisco, a constatat că zeci de pacienţi ai ei au avut niveluri ridicate de mercur în organism și mulți au avut simptome de otrăvire cu mercur, cum ar fi căderea parului, oboseală, depresie, incapacitate de concentrare și dureri de cap. Medicul a constatat că starea pacienţilor s-a îmbunătăţit atunci când ei încetau să consume pește.

Cercetătorii au descoperit ca mercurul din animalele marine poate provoca maladii cardiace la oameni care consumă pește. Un raport recent publicat de Institutul de Cercetare în Sănătate Publica din Finlanda (Research Institute of public Health) a arătat că bărbaţii care au niveluri ridicate de mercur în sânge ca urmare a consumului de pește, de aproximativ 1,5 ori mai mult se confruntă cu riscul de boli de inimă, inclusiv atacuri cardiace.

Peștii pot acumula o cantitate foarte mare de produse chimice în carne și grăsimi, de 9 milioane de ori mai mult decât apa în care ei trăiesc.

Bifenilii policlorurați sunt substanţele sintetice, folosite anterior în fluidele hidraulice și uleiuri, condensatoare și transformatoare electrice. În 1979 utilizarea lor în Statele Unite a fost interzisă, dar folosirea pe scară largă în anii precedenţi a dus la faptul că aceştia sunt peste tot, în special în pești. Bifenilii policlorurați sunt periculoşi, deoarece ei acționează ca hormonii, care provoacă tulburări ale sistemului nervos și o serie de boli, inclusiv cancer, contribuie la infertilitate şi alte probleme de reproducere, etc.

Bifenilii policlorurați sunt absorbiţi de către organisme de pești. Peștii mari care mănâncă peștii mici acumulează concentrații foarte mari de bifenilii policlorurați în carne și pot atinge niveluri de mii de ori mai mari decât nivelul convenţional de bifenili policlorurați. doar oamenii nu au de gând să bea apa poluată!

Un delfin a avut nivelul de bifenilii policlorurați: 2000 de părţi pe milion - este de 40 de ori mai mult decât valorile maxime admise.

Printre eschimoşi, ai căror dietă este formată în mare parte din pește, nivelul bifenililor policlorurați în ţesutul adipos a fost: 15,7 părţi pe milion, iar la unii cantități de bifenili au ajuns la aşa nivel că laptele matern şi ţesuturi ale corpului au fost clasificate ca deșeuri periculoase.

În 2002, 38 de state din Statele Unite au emis recomandări cu privire la consumul de pește, motivul a fost nivelul ridicat de bifenilii policlorurați.

Dr. Susan L. Schantz de la Colegiul de Medicină Veterinară (Universitatea din Illinois) în 1992 a cercetat organismele persoanelor care mănâncă peşte şi a constatat ca cei care mănâncă pe an mai mult de 24 de funţi de pește au probleme cu memorie. În medie, în lume oamenii mănâncă 40 de funţi de pește pe an).

În studiul său, mulți oameni care consumă peștele, au avut nivelurile sanguine ridicate de plumb, mercur și DDE (format prin scindarea DDT).

Chiar şi nivelurile scăzute de plumb pot provoca malformații congenitale la copii, şi retard mental. Concentrațiile mai mari pot produce epilepsie și chiar moartea. În creșterea industrială peștele devine şi mai toxic. Somonul în sălbăticie se întâlneşte tot mai rar, astfel încât 80% din somon, disponibil pentru comercializare în Statele Unite, este livrat de fermele piscicole.

La fermele piscicole peștele este hrănit cu peştii prinşi în sălbăticie. Pentru a creşte un funt de peşte la ferme de crescătorie, sunt necesari 5 funţi de pește capturat în natură (toate speciile care nu sunt potrivite pentru consumul uman).

Somonul crescut în captivitate are de două ori mai multe grăsimi decât rudele sale sălbatice.

În plus, somonii crescuţi în captivitate sunt vopsiţi în roz, pentru a-i vinde ca pești prinşi în sălbăticie. În 2003, statul Washington a deschis un caz, deoarece pe ambalajul cu somon nu au fost specificaţi coloranţii. Oamenii de știință sunt îngrijorați, deoarece coloranții utilizați pentru somon, pot provoca leziuni ale retinei.

Conform estimărilor Grupului de lucru pentru Mediu, 800 de mii de persoane din SUA riscă de-a lungul vieții de a avea cancer din cauza consumului somonului de la fermele piscicole.

Peștele este periculos pentru femei și copii

Femeile însărcinate care mănâncă peşte pun în pericol nu doar propria sănătate, dar de asemenea şi starea de sănătate a pruncului. Bifenilii policlorurați, mercur şi alte toxine, găsite în pește, pot fi transmise la sugari prin laptele matern. Cercetătorii de la Universitatea Wayne din Statele Unite au constatat că la "femei care au consumat regulat pește ani de zile înainte de debutul sarcinii, copiii au fost lenţi la naștere, au avut o acoperire mică de cap și probleme de dezvoltare".

Femeile care mănâncă peşte în timpul sarcinii pot provoca daune grave la sistemul de creier şi sistemul nervos al copilului. Studiile au arătat că copiii născuţi de mame care au mâncat peşte, mai târziu încep să vorbească, să meargă, au o memorie şi o atenţie slabă.

"Acest lucru poate reduce IQ-ul cu câteva puncte," - spune doctorul Michael Gochfeld, președinte al unei comisii speciale pentru a studia mercurul, - agrava coordonarea mișcărilor".

Dr. Roberta F. White, șef al Catedrei pentru Protecţia Mediului la Universitatea din Boston și director al Centrului de Cercetare pentru Protecţia Mediului Boston, afirmă că copiii care au fost expuşi la mercur înainte de naştere, arată cele mai inferioare rezultate la teste asupra sistemului nervos.

Medicii avertizează că femeile gravide care consumă mai mult de o cutie de ton pe lună pot obține o cantitate de mercur, ce poate afecta creierul unui copil în curs de dezvoltare.

Peștele din ocean nu este singura sursă de poluanți periculoși. Peștele capturat în râuri și lacuri de asemenea amenință starea de sănătate a femeilor însărcinate și a copiilor lor. Chiar și funcţionarii conservatori de la Departamentul pentru Protecţia Mediului au recunoscut că mai mult de jumătate din peștele din apă dulce în Statele Unite devine dăunător la un consum de două ori pe săptămână, având niveluri de mercur periculoase pentru femeile de vârsta reproductivă şi copiii sub trei ani.

În Massachusetts, femeile gravide au fost avertizate să nu mănânce pește de apă dulce prins în acest stat din cauza contaminării cu mercur.

În 2002, 43 de state au emis avertismente cu privire la peștele de apă dulce şi restricțiile care acoperă 30% din lacuri și 13% din râuri în țară.

Oamenii de ştiinţă de la Institutul de Wisconsin-Madison au constatat că la femeile care consumă pește de apă dulce, incidenţa cancerului de sân este neobişnuit de mare.

Un studiu similar, realizat de cercetătorii danezi, a descoperit de asemenea relația dintre consumul de peşte şi cancerul de sân.

Concluzie: mamele bolnave și copii bolnavi. Peștele este o amenințare serioasă pentru femei și copii, ne expunem riscurilor mari atunci când dieta noastră este formată din bastonaşe de peşte sau supa de pește. Singura modalitate de a salva familia – a nu pune pește în farfurie și a-l lăsa în ocean. Potrivit Centrului pentru Controlul şi Profilaxia Maladiilor, in fiecare an în SUA au loc peste 75 de milioane de cazuri de intoxicaţii alimentare, sute de mii de oameni sunt spitalizaţi şi mii dintre ei mor.

 

 

Sursa: vk.com

 

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 13 august 2013 15:32
Vizualizări: 10007

Citiţi de asemenea

În lumea contemporană, unde tehnologiile ne despart adesea de natură, practicile vedice oferă metode profunde de restabi...
167
Lumea contemporană se grăbește înainte cu o viteză amețitoare. Tehnologiile cuceresc toate domeniile vieții noastre, sch...
139
Omul este singura ființă de pe această planetă capabilă să își exprime gândurile prin cuvinte.Lumea este plină de mari r...
127
Maimuțele capturate din sălbăticie și aduse la grădina zoologică înțeleg clar că stăpânul și angajații grădinii zoologic...
325