ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Aditivii alimentari: delicios nu înseamnă în condiţii de siguranţăAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Suplimente nutritive (AP) - Unul dintre cele mai vechi invenţii umane. Ei au fost una dintre realizările primul Homo sapiens, care, împreună cu darul de înţelegere a fost natura cererii de diversitate alimentare. În fiecare zi, aproape fiecare persoană de pe pământ utilizează cu produsele alimentare, chiar dacă una dintre cele mai populare AP - sare, zahăr, piper, acid citric.

Recent, mass-media şi ştiinţifice în reviste populare, termenul de "suplimente alimentare" sunt des folosite, de asemenea, pentru a se referi la amestecuri din plante, combinatii de plante, precum şi substanţe biologic active. Anterior, în fabricarea de produse alimentare utilizate în aditivii alimentari naturale derivate din plante şi alte obiecte de viaţă, cu dezvoltarea de tehnologii sunt folosite tot mai sintetizate prin mijloace chimice.

Principalele functii de marketing al PD - îmbunătăţit de prezentare a produselor, cresterea lor de retenţie şi de a creşte valoarea de piaţă. In zilele noastre, pentru a atinge obiectivele de marketing ale acestora, împreună cu naturale DD, în produse se adaugă conservanţi, coloranţi artificiali, emulsificatori şi alte substanţe nealimentare. Cele mai multe suplimente alimentare nu au valoare şi, în cel mai bun, sunt inerte biologic pentru organism, şi cel mai rău caz - sunt biologic active şi nesigure pentru organism.

Una dintre cele mai notorii exemple triste din ultimele decenii este asociat cu îndulcitori artificiali - aspartam, de asemenea, cunoscut sub numele de "nutrasvit", "Dulko" şi altele. Aspartamul a fost inventat la mijlocul anilor 60. În funcţie de compania americană sa a făcut GDSearle, ulterior fuzionat cu lider în tehnologia de inginerie genetică, corporaţia infama Monsanto.

La mijlocul anilor 80 Asociaţia Naţională de bauturi racoritoare din SUA a lansat un protest, care conţinea o descriere a instabilităţii chimice de aspartam. Instabilitatea acestei sintetice alimentare este faptul că (de exemplu, sodă, situat în căldură) se descompune în metanol şi fenilalanină. Metanol (alcool metilic) - un lucru foarte periculos: 50-10 mililitri de aceasta otrava poate duce la pierderea nervului optic şi orbire ireversibile, 30 ml poate şi nu ucid oameni. aspartam metabolismul suplimentare: un sifon caldă şi fierbinte alte produse, acesta este transformat într-formaldehidă, care este un puternic agent cancerigen.

Dar voci de protest s-au auzit, şi aspartam a continuat marşul victorios lobby aparent din lume - în special în sticle şi cutii cu băuturi răcoritoare. Şi la începutul lui 2000 a mari restante plângeri privind această problemă. După numărul de plângeri în aspartam adresa sa lăsat cu mult în urma tuturor alimentelor alte componente şi aditivi! Şi în SUA are deja mai mult de o sută de cazuri documentate de aspartam otrăvirii, sechestrat în cadrul obişnuită "doza de alimente.

Iar acesta este doar unul dintre cele mai recente exemple de politica de marketing pentru produsele vândute prin intermediul lanturilor de retail. Şi acolo este de fapt mai mult şi sectorul de catering. Şi aceasta, din păcate, este un alt domeniu larg de dăunătoare sănătăţii-PD.

"Fast food" ca un alergen

Noi nu trebuie să uităm că unele tipuri de aditivi, cât şi artificiale contraindicaţii anumite grupuri naturale de oameni suferă de anumite boli, multe dintre care poate provoca reacţii alergice de diferite severitate.

Potrivit cercetătorilor şi străine pe piaţa internă, prevalenţa alergiilor alimentare este în creştere în întreaga lume şi variază în funcţie de ţară într-o gamă largă: de la 0,01 la 50%. Alergiile alimentare, de obicei, primul se dezvoltă în copilărie. Cu unele n alimenteoduktov nu cazuri rare de anafilaxie, care este o importantă problemă de sănătate şi sociale, deoarece este o cauza frecventa de tratament al pacienţilor pentru serviciile de ambulanţă din întreaga lume. Potrivit Servicii Medicale de Urgenta Statele Unite în fiecare an, mai mare de 30000 reacţii anafilactice produselor alimentare, cu 150-200 de cazuri anual însoţit de fatale, marea majoritate a avut, după cum sa menţionat mai sus, un copil de varsta lui. Ar trebui remarcat faptul că în rândul persoanelor cu boli ale tractului gastro-intestinal a prevalenţei de alergie la alimente este mai mare decât în rândul celor care nu suferă de aceste boli (cifra variază de 5 - 50%).

De ce este numărul de cazuri asociate cu consumul de alimente moderne este în creştere?

În primul rând, acesta este conectat înlocuind puterea tradiţională a naţiunilor şi naţionalităţilor în sistemul de fast-food şi de gătit, în cazul în care utilizarea maximă a chimiei moderne şi biotehnologie. Dezvoltarea de reacţii patologice şi alergii alimentare, inclusiv, provocate de adulţi generale şi factorii de copil.

În al doilea rând, acesta este asociat cu permeabilitatea crescută a mucoasei intestinale, care este observată în bolile inflamatorii ale tractului gastro-intestinal provocat de alimentare non-tradiţionale şi aditivi chimici, care sunt prezente în el. Ritmul de viata modern, produse alimentare murdar, ocazionale sau frecvente mesele sunt de natură să perturbe secreţia de stomac, dezvoltarea de gastrită, hipersecreţie de mucus şi alte tulburări cauzate de formarea de a nu alergii alimentare numai, şi alte încălcări grave ale sănătăţii umane.

Cum să vă protejaţi?

În scopul de a opri răspândirea acestor boli sunt asociate cu mancatul, necesită acum extinse sensibilizare a opiniei publice cu scopul de a persoanelor fizice de formare şi a familiilor acestora pentru a se evita alimentele care conţin produse potenţial periculoase şi suplimentele alimentare, precum şi măsuri de formare de urgenţă în cazul în care semne de boală şi reacţii alergice.

Sursa: http://www.oagb.ru/

Vineri, 17 octombrie 2008
Vizualizări: 3202

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
310
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
175
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
286
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
117