ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Aflați ce vă poluează organismul cel mai rapid

Organismul nostru se poluează cu alimentele pe care le consumăm, dacă acestea nu sunt sănătoase. Și cât de multe alimente sănătoase avem în prezent? Multe alimente din supermarket nu sunt sănătoase, iar pe piață multe legume sunt tratate cu pesticide. Toate acestea poluează organismul nostru și necesită curățare. Dar se poate face astfel încât să-l poluăm cât mai puțin...

Nu este necesar să deveniți un apologist al pendulului stilului de viață sănătos și să ajungeți la absurd în urmărirea pedantă a unor principii. După cum înțelegeți, aceasta va fi o manifestare a importanței și va crea un potențial excesiv cu consecințele care decurg. Dar este mai bine să respectați principalele reguli ale unei alimentații sănătoase, altfel corpul vă va aduce multe neplăceri.

Sursa principală de gunoi pentru organism este amestecarea într-o singură masă a produselor care nu se potrivesc între ele.

Ca alternativă, există un pendul foarte bun: alimentația disociată. Cu siguranță ați auzit de aceasta. Principiul este să nu amestecați în stomac produse care nu se potrivesc.

De exemplu, carnea să fie consumată doar cu legume verzi, dulciurile și fructele să fie consumate separat, cu cel puțin o jumătate de oră înainte de masa principală, să nu amestecați alimentele proteice cu cele amidonoase, și așa mai departe. Cărțile despre alimentația disociată sunt ușor de găsit. Nu este necesar să respectați strict regulile alimentației disociate, dar nu trebuie să faceți încălcări grosolane.

Alimentația disociată va ușura foarte mult viața corpului vostru, ceea ce înseamnă că veți avea o mulțime de energie liberă pentru alte activități. Și, desigur, alimentația disociată este singura metodă eficientă de a scăpa de excesul de greutate. Orice altă metodă va aduce doar o îmbunătățire temporară nesemnificativă, fără a menționa efectele secundare.

A doua sursă de gunoi – produsele din făină albă – sunt exclusiv un produs al unui pendul distructiv. Tot ceea ce este valoros în boabe se află în germene și în coajă. Făina albă de cea mai bună calitate se obține prin curățarea boabelor de grâu de coajă și germene. Astfel, tot ceea ce este valoros este eliminat și rămâne doar partea moartă, formată în principal din amidon. Apoi, în făină se adaugă vitamine artificiale.

Această parte fără viață a bobului este prevăzută de natură ca material de construcție, un fel de rezervor de grăsime pentru germen. A se hrăni cu produse din făină albă de cea mai bună calitate este ca și cum ați cumpăra amidon din magazin și ați mânca-l cu lingura la prânz. Ficatul se înfundă cu o masă asemănătoare cu păcura, amidonul se depune în organism sub formă de mucus, iar pereții intestinelor se acoperă cu un strat. Ochii nu văd cum se întâmplă acest lucru, dar ei văd cât de tentante arată produsele din făină albă. Cel mai sănătos pâine este cea din cereale integrale, fără drojdie, din făină integrală. Cu cât este mai rafinată făina, cu atât este mai dăunătoare și cu atât este mai puțin valoroasă pentru organism.

A treia sursă de gunoi – produsele supuse tratamentului termic și altor tipuri de prelucrare. În natura vie doar omul își prelucrează mâncarea, nimeni altcineva. De exemplu, în sucurile pe care le cumpărați din magazin rămâne puțin folositor, chiar dacă sunt sută la sută naturale. Observați că aceste sucuri se obțin din sucuri concentrate. Dar cum se obțin concentratele?

Prin prelucrare, pasteurizare. Apoi, în ele se adaugă vitamine. Se pune întrebarea, de ce să adăugați vitamine într-un produs care ar trebui să le conțină prin definiție? Pentru că după prelucrare, vitaminele pur și simplu nu mai sunt acolo. Sunt folositoare doar sucurile proaspăt stoarse, pe care le obțineți voi înșivă cu ajutorul storcătorului. Sucurile conțin, de asemenea, apă organică, vie. Apa care curge din robinet este moartă. Este pur și simplu o substanță chimică care este slab absorbită de celulele organismului.

În formă crudă, orice aliment conține substanțe organice vii și toate enzimele necesare pentru digestia sa. În acest fel se manifestă perfecțiunea naturii: alimentul conține deja tot ce este necesar pentru a fi absorbit. Cu toate acestea, există o concepție greșită cunoscută, că alimentele crude sunt digerate prost. Acest lucru este adevărat doar pentru un organism obișnuit cu mâncarea gătită. Dacă o persoană s-a hrănit toată viața în principal cu mâncare gătită și prăjită, flora sa intestinală este adaptată tocmai la o astfel de dietă. Dacă pui o astfel de persoană pe o dietă crudă, va muri de epuizare.

O tranziție bruscă de la alimentele obișnuite la legumele și fructele crude nu va duce la nimic bun. Organismul are nevoie de timp pentru a se obișnui și a se adapta. Prin urmare, tranziția trebuie făcută treptat, reducând proporția de alimente vegetale gătite în dietă și crescând proporția de alimente crude. Adepții pendulului alimentației tradiționale ar putea întreba: „Este necesar acest lucru?” Desigur, aceasta este o chestiune de alegere liberă, la fel ca orice altceva în această lume. Poți continua să-ți umpli corpul cu gunoi în mod conștient și apoi să te plângi de bolile tale.

Prin tratament termic, aproape toate vitaminele sunt distruse, iar oligoelementele trec în formă anorganică, neasimilabilă. În final, substanțele chimice anorganice nu reușesc să fie eliminate din organism și se depun sub formă de toxine. Toate enzimele sunt distruse la temperaturi de peste 47 de grade Celsius, astfel că darul naturii, din nou, este distrus.

Informații mai detaliate și calificate despre „ce și cum” pot fi obținute din cărțile dedicate alimentației sănătoase. Este clar că dieta ar trebui să fie dominată de produse neprocesate. Iar în ce măsură – fiecare decide pentru sine. La urma urmei, nu ne putem hrăni cu carne crudă și cartofi cruzi. Publicat pe econet.ru

Autor: Vadim Zeland

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 07 august 2024 16:00
Vizualizări: 357

Citiţi de asemenea

El petrecea o oră pe drum până la serviciu și o oră înapoi. Cu troleibuzul. Cum s-ar zice, de la un capăt la altul. Asta...
127
O astfel de combinație neobișnuită de arome, probabil, nu poate fi lăudată nici măcar de fructele exotice. Dar cătina în...
92
Cupa Toamnei la Curățenie va organiza cel puțin o sută de Jocuri doar în septembrie 2024.Cel puțin cinci țări din Europa...
157
Celebrul naist și compozitor, Artistul Poporului din Moldova Constantin Moscovici i-a îndemnat pe toți iubitorii de muzi...
260