Aflați dacă aveți multe toxine în organism: un test simplu de la Marva Ohanyan
Un test simplu pentru a verifica cît de multe toxine aveți în intestine din cauza consumului de alimente nenaturale.
Beți 1/2 cană de suc de sfeclă proaspăt stors. Dacă după aceasta urina este de culoarea sfeclei, înseamnă că membranele mucoase au încetat să-și îndeplinească calitativ funcțiile. Și dacă sucul de sfeclă colorează urina, atunci și toxinele pătrund cu ușurință prin acești pereți, circulînd în tot organismul.
Un moment important este că grosimea pereților intestinului gros este de 1-2 milimetri. Prin urmare, prin acest perete subțire, toxinele pătrund cu ușurință în cavitatea abdominală, otrăvind organele din apropiere: ficat, rinichi, organe genitale și așa mai departe.
În procesul unei alimentații incorecte, în principal cu alimente amidonice și fierte, lipsite de vitamine și elemente minerale (cartofi, produse din făină, bogate în grăsimi, zahăr) și amestecate cu alimente proteice (carne, salam, brînză, ouă, lapte), fiecare astfel de mîncare trece prin intestinul gros și lasă pe pereți un strat de fecale– "reziduu". Acumulîndu-se în pliurile – buzunarele (diverticule), intestinului gros, în timpul deshidratării (acolo sînt absorbite pînă la 95% din apă) din aceste depuneri se formează pietre fecale).
Atît în primul, cît și în cel de-al doilea caz, în intestinul gros au loc procese de putrefacție și fermentație. Produsele toxice ale acestor procese, împreună cu apa ajung în sînge și provoacă un fenomen numit "auto-intoxicație intestinală".
Auto-intoxicația pronunțată se poate dezvolta dacă există trei condiții:
stil de viață sedentar;
mîncare rafinată, în principal uleioasă, cu o lipsă accentuată de legume, verdețuri și fructe;
suprasolicitare nervoasă și emoțională, stres frecvent.
De obicei, spre vîrsta de patruzeci de ani, intestinul gros este puternic înfundat cu pietre fecale. El se întinde, se deformează, împinge și deplasează de la locurile lor alte organe abdominale. Aceste organe se pomenesc scufundate într-un sac fecal. Nu putem vorbi despre o funcționare normală a acestor organe.