ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Aflaţi ce condimente sînt curative şi benefice pentru sănătate (FOTO)

Mulţi ştiu că condimentele au un efect benefic asupra digestiei, dar în afară de aceasta ele contribuie la însănătoşire. Studiaţi şi utilizaţi aceste reţete pentru sănătate.

Savanţii au stabilit că toate condimentele fără excepţie au proprietăţi anti-canceroase, ele ajut organismul să se apere de boli şi îmbătrînire. Totodată, fiecare condiment are proprietăţile sale medicale.

PIPERUL NEGRU – cel mai răspăndit şi mai cunoscut condiment. El are faima de un antiseptic excelent, iar în India el este utilizat pentru întărirea memoriei.

ARDEIUL ROŞU este un depozit de vitamine C, B, B6, P, E şi PP.

CUIŞOARELE sînt mugurii uscaţi ai unui copac tropical. Ele au proprietaăţi antiseptice. În China Antică exista un obicei: pentru a proteja împăratul de infecţii, slujitorii de la curte trebuiau să mestece cuişoare în prezenţa lui. În Anglia, pe timpul domniei reginei Elizaveta, slujitorii aveau aceeaşi obligaţie.

GHIMBERUL. Ceaiul de ghimber se foloseşte în caz de răceală. Deoarece acest condiment conţine iuţeală, care se amplifică la încălzire, înainte de întrebuinţare, ghimberul trebuie înmuiat.

CURCUMA. Sub formă de pulbere, ea poate fi utilizată în măşti cosmetice – rădăcina de curcuma are proprietăţi antibacteriene şi purificatoare. Însă acest condiment trebuie folosit cu atenţie: în formă uscată ea se inflamează uşor şi lasă pete galbene greu de scos. Medicii din Orient consideră că curcuma curăţă sîngele, tratează ulcerul gastric şi stimulează imunitatea.

SCORŢIŞOARA întăreşte inima şi înlătură procesele inflamatorii în organele urogenitale.

NUCŞOARA. Cu ajutorul ei pot fi tratate guturaiul (praful de nucşoară se freacă între degete şi se inspiră adînc prin nas uleiurile eterice).

ANASONUL. Decoctul din seminţele de anason ajută în caz de astm.

MUŞTARUL – este un fel de rege a condimentelor. Muştarul negru normalizează activitatea hormonală, iar muştarul galben, răspîndit pe larg este un antiseptic minunat şi un bun medic în sezonul IRVA şi virozelor.

Citiţi de asemenea

Când o persoană deja știe să vorbească, apare nevoia de a împărtăși cu ceilalți ceea ce știe, fie planuri și fantezii. D...
239
Socrate a învățat să cânte la multe instrumente muzicale la vârsta de 70 de ani și a reușit să stăpânească această artă ...
224
În Europa există legende despre femei misterioase care construiau structuri din piatră — dolmene și cromlehuri. Creatoar...
304
Monumentul natural „Suta de Movile” se întinde pe o suprafață de aproximativ 1600 de hectare, la sud-sud-est de satele B...
243