ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Agenda turistului. Cum să alegem corect lucrurile necesare pentru un marş turistic


Aproape fiecăruia dintre noi îi place să călătorească, prin urmare este firesc să existe amatori de diferite tipuri de călătorii. Cineva preferă navele confortabile şi ţările exotice, alţii - hotelurile de lux şi "plajele curate". Totodată, mulţi oameni sunt atraşi de călătoriile cu bicicleta, mersul pe jos, viaţa "sălbatică" liberă, departe de bunurile civilizaţiei  şi alte activităţi în aer liber.

Desigur, pentru o vacanţă "independentă" de succes, ar trebui să aveţi anumite abilităţi. Deşi, nici unul dintre noi nu se naşte cu  experienţă şi pricepere. Acum, vom examina lucrurile care pentru un turist "sălbatic", probabil  au o importanţă vitală, în afară de pregătirea fizică, desigur. Tema noastră: echiparea corectă pentru o campanie turistică şi regulamentul acesteia.

În primul rând, vă veţi ciocni cu necesitatea de a reexamina cu atenţie "inventarul turistic". Se recomandă să alocaţi pentru pregătirea călătoriei, cel puţin  două sau trei zile. Faceţi lista lucrurilor pe care ar trebuie să le  luaţi cu sine. Turiştii "sălbatici" cu experienţă, sunt capabili să se pregătească de drum foarte repede, însă această abilitate vine cu experienţa. Atîta timp cît nu o aveţi, fiţi dispuşi vă să alcătuiţi planuri bine gîndite.

 

Памятка для туриста. Как выбрать нужные вещи в поход


Primul lucru, de care veţi avea grijă, sunt hainele. Îmbrăcămintea zilnică în timpul călătoriei trebuie să fie modestă şi trainică şi în acelaşi timp nu prea ţipătoare. Suplimentar la setul standard, ar trebui să luaţi ceva cald, este dorit un pulover. Serile de vară pot fi destul de reci, răceala în timpul verii este foarte neplăcută. O pelerina de ploaie şi o scurtă în cazul schimbării esenţiale a timpului sunt  etrem de necesare. Nu uitaţi de cîteva perechi de şosete şi  lenjerie de corp, deoarece aceste articole de îmbrăcăminte în condiţiile de drum, mai des devin improprii pentru utilizare.

Al doilea punct, constituie locuinţa. Trei piloni pe care se instalează o casă decentă pentru un turist "sălbatic" în campanie , un cort, un ţol şi un sac de dormit. Meteorologii  pot prezice orice vreme, dar în cazul dereglărilor, nu ei, ci dvs. veţi îngheţa şi veţi suferi de umezeală. Corturile moderne, proiectate cu o covertă, sunt  bine protejate de pericolele naturale, dar sunt destul de scumpe. Cortul standard cu un strat de ţesut poate fi "îmbunătăţit", acoperindu-l cu polietelenă. În acest caz, trebuie să vă chinuiţi cu o varietate de elemente de fixare şi să fiţi gata pentru orice,  deoarece un vînt mai puternic  poate submina toate eforturile dvs.

Un ţol special care, de obicei  se aşterne direct pe sol în interiorul cortului. El nu lasă să treacă frigul de jos şi va proteja rinichii dvs. de răceală. Pentru a selecta sacul de dormit, ar trebui să luaţi în considerare doi parametri principali. Primul, este greutatea: cu cît mai greu este sacul de dormit, cu atît mai multă marfă veţi purta. Al doilea, este temperatura,  pentru care acest sac de dormit este proiectat.

 

Памятка для туриста. Как выбрать нужные вещи в поход


Într-o campanie turistică veţi găti singuri, deci trebuie să aveţi grijă de veselă uşoară şi trainică. Evitaţi lucrurile care pot să se spargă în călătorie. Cele mai bune materiale pentru tacîmurile camping sunt aluminiu, plasticul robust sau lemnul clasic. Luaţi veselă cît mai puţin posibil  . Ideal ar fi cazul în care un obiect poate îndeplini mai multe funcţii. Lucrul cel mai important pentru gătit este un ceaunaş, alegeţi unul cu mîiner, pentru a-l atîrna deasupra rugului.

Cu toate acestea, există lucruri care în campania turistică niciodată nu sunt multe. De exemplu, chibriturile, acestea ar trebui să fie luate cu rezervă, ambalate împotriva umezelii în timpul trecerii neaşteptate a unui râu de pădure! Nu va fi inutil şi alcoolul comprimat uscat. Fără el, nu veţi aprinde un rug după  ploaie.

Nu încărcaţi kilograme de cereale: experienţa arată că acestea se folosesc, în general, mult mai puţin decît ar fi planificat. Pîinea în drum, de asemenea, se poate  strica, ar fi de dorit să uscaţi nişte pesmeţi în prealabil. Gemuri, ciocolată, biscuiţi şi lapte condensat, de asemenea, nu vor fi de prisos: cum n-ar suna  ciudat, dar în natura de multe ori apare o dorinţă de a te răsfăţa cu dulciuri.

Fără o trusă de prim ajutor nu vă puteţi porni la drum. Verificaţi dacă aţi luat medicamentele necesare. Şi, desigur  nici un fel de pungi sau pachete! Alegerea dvs. este un rucsac confortabil şi spaţios.

 

Памятка для туриста. Как выбрать нужные вещи в поход

 

 

Sursa: readmas.ru

ABONAȚI-VĂ
Sâmbătă, 19 mai 2012 11:03
Vizualizări: 3543

Citiţi de asemenea

YMCA Moldova are două HUB-uri care prestează servicii pentru refugiații ucraineni, unul din ele este amplasat în cadrul ...
140
YMCA Moldova a acordat pachete cu produse alimentare pentru 70 de refugiați ucraineni care sunt adăpostiți de familii de...
132
Primele produse cu canabis fabricate pe teritoriul Republicii Moldova fac senzație la nivel mondial.Crema cu canabis pen...
318
Organizația Particulară de Pază CHESTOR - Security a devenit cîștigătoarea Concursului Național al Mărcilor Recunoscute ...
255