ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Agricultura organică ar putea hrăni toată lumea. Un nou studiu

Un studiu realizat de Universitatea statului Washington (SUA) a demonstrat că agricultura organică poate fi utilizată eficient pentru alimentarea întregii populații din lume. În raport se arată că acest tip de producție ar putea asigura un venit suficient pentru producători, să amelioreze starea mediului și a agricultorilor.

În raportul Agricultura organică pentru secolul XXI este prezentată o analiză a sute de cercetări pe această temă. Analiza eficienței agriculturii organice a fost bazată pe 3 factori-cheie ai dezvoltării durabile: economice, sociale și ecologice.

experții afirmă că metodele agriculturii organice trebuie unite cu tehnologiile moderne, utilizate pe plantațiile tradiționale. Unii dintre ei au menționat următoarele metode: rotația culturilor, metodele naturale de luptă contra dăunătorilor și diversificarea zootehniei, ameliorarea stării solului prin utilizarea compostului, sideratelor și bălegarului.

Autorii afirmă că agricultura organică poate satisface necesitățile în produse alimentare în toată lumea, indiferent de schimbările climatice.

„Fermele organice au un potențial înalt pentru obținerea roadelor înalte fără utilizarea pesticidelor, pe baza sporirii capacității de menținere a apei în sol”, afirmă experții.

Din punct de vedere economic, studiu arată foarte clar că agricultura organică este rentabilă și are un șir de avantaje față de cea tradițională. Explicația este evidentă – pesticidele, în final, reduc o parte din producție. Pe de altă parte, aportul pozitiv pentru mediu, societate și sănătatea populației este enorm. Date arată că sistemele organice ale agriculturii asigură un mare beneficiu social, ce va conduce la asanarea planetei.

 

Sursa: rodovid.me

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 01 aprilie 2016 11:00
Vizualizări: 1950

Citiţi de asemenea

Departamentul pentru Eficiența Guvernului SUA (DOGE), creat în ianuarie 2025, s-a afirmat deja ca una dintre cele mai în...
111
Conform prognozelor meteorologilor, anul 2025 ar putea intra în top trei cei mai călduroși ani din istorie. În combinați...
116
IntroducereÎn secolul XXI, schimbările climatice au devenit una dintre cele mai mari provocări, amenințând ecosistemele,...
198
Înțelegerea termenilorÎn ultimii ani, a apărut tot mai multă confuzie între conceptele de „moșie familială” și „eco-sat”...
141