ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Agromașina a finalizat testarea Combinei de recoltare a strugurilor (VIDEO) ©

„Agromașina” S.A. - pilotul industriei inginerești din Moldova pe segmentul producției de mașini pentru lucrul în grădini, podgorii, cîmpii, a finalizat testarea combinei universale de cules struguri SVK-5.

Aceasta este unică în Moldova, fiind singura combină de acest fel produsă în țara noastră. Combina este la fel de eficientă ca analoagele ei de peste hotare, dar se vinde la un preț mai mic. Culege strugurii de pe spalierele verticale pe suprafețe plane, ciorchinele fiind amplasate la o înălțime de cel puțin 20 cm de sol, dar și pe pantele de pînă la 12 grade, ciorchinele fiind amplasate la cel puțin 30-50 cm de sol.

Potrivit specialistului Alexandru Șandrovschii, combina a trecut cu succes testarea pe cîmpurile din țara noastră.

„Combina lucrează foarte bine. Unele detalii le îmbunătățim în timpul lucrului. Pe parcursul unui schimb putem culege pînă la 30 tone de struguri”, spune Șandrovschii.

Testarea combinei de recoltare a strugurilor durează deja trei ani, timp în care au fost făcute careva modificări ale vehiculului care vin doar să îl facă mai bun, a spus specialistul.

„Combina este foarte confortabilă, iar pe timp de vară șoferul lucrează nu doar într-un salon comod, dar și ferit de temperaturile ridicate de afară pentru că în cabină este instalat și aerul condiționat”, spune Alexandru Șandrovschii.

De menționat că direcția prioritară în dezvoltarea Agromașina S.A. este elaborarea, perfecționarea și producerea tehnicii agricole performante, care le permite agricultorilor moldoveni să obțină cele mai frumoase rezultate, să implementeze cele mai avansate tehnologii. În prezent întreprinderea produce în serie peste 50 de modele de mașini agricole și alte echipamente.

Astfel, Agromașina produce pluguri pentru tractoare de orice clasă, de la cele mici cu 2 carcase la cele cu 8 cu piloți semi-șurub, care asigură o arătură netedă. Întreprinderea produce și comercializează cultivatoare de cîmp prășitoare între rînduri, pentru vii și livezi. Mai produce și cultivatoare ce introduc îngrășămintele minerale și prelucrează spațiile dintre tufe.

Agromașina S.A. participă permanent la expozițiile internaționale de mașini agricole și cele constructoare de mașini. Pentru elaborările originale, de perspectivă, întreprinderii i-au fost conferite numeroase diplome și medalii.

Pentru produsele sale, întreprinderea a obținut premiile „Mercurul de Aur” în concursurile „Marca comercială a anului” – în 2013 și 2015, numeroase medalii de aur și argint la concursurile „Marca comercială a anului” și „Fabricat în Moldova”.

 

Miercuri, 16 octombrie 2019
Vizualizări: 393

Citiţi de asemenea

Nadejda Mazurova, doctor în psihologie, despre influența desenelor animate asupra psihicului copiilorDe ce astăzi copiii...
62
Dacă nu ați auzit niciodată cuvîntul "Dolmen", atunci probabil că veți întreba: "Ce este aceasta?”Dolmenele sînt una d...
55
Natura a înzestrat cu o încredibilă longevitate baobabul african - se cunosc exemplare, a căror vîrstă este mai mare de ...
71
Știm cu toții că în Japonia sînt unele dintre cele mai avansate tehnologii din lume, dar japonezii au mers departe nu nu...
304