ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ai ieşit din baie parcă te-ai născut din nou! Despre mături de baieAi ieşit din baie  parcă te-ai născut din nou! Despre mături de baie


Mătura de mesteacăn: frunze de mesteacăn au uleiuri esenţiale, taninuri, vitamina C si provitamina A, întăreşte părul şi distruge mătreaţă, vindecă şi calmează pielea, predispusă la boli pustuloase, accelerează vindecarea rănilor si abraziunilor, reduce dureri la nivelul muşchilor şi articulaţiilor după sarcini fizice, având un efect pronunţat bronhodilatator (în special, pentru bronhii mici) promovează descărcarea flegmei, ventilaţia mai bună a bronhiilor, este pur şi simplu de neînlocuit pentru astmatici si fumători.

Ai ieşit din baie parcă te-ai născut din nou! Despre mături de baieMătură de stejar: frunze de stejar conţin o mare cantitate de taninuri, astfel încât mătură de stejar este deosebit de indicată pentru persoanele cu tenul gras, ea face pielea mată şi elastică, are un efect anti-inflamator, aroma de stejar inhibă creşterea tensiunii arteriale în camera de aburi, calmează sistemul nervos, eliberează de stres.

Mătură  de tei nu are egal pentru răceli, are un efect bronhodilatator, analgezic, calmant, creşte transpiraţia şi efectul diuretic, ameliorează durerile de cap.

Ai ieşit din baie parcă te-ai născut din nou! Despre mături de baieMătura de molid (brad, ienupăr): o astfel de mătură ar trebui să fie opărită  în apă clocotită timp de 10 minute, după ce ea devine moale puteţi s-o folosiţi, antibiotice naturale conţinute în ace de molid (fitoncide) dezinfectarea aerului şi previn răspândirea infecţiilor respiratorii, mătura în cauză este bună pentru masaj, de exemplu la radiculită, dureri la nivelul coloanei vertebrale şi alte nevralgii, deoarece creşte circulaţia profundă a sângelui în muşchi şi – la nivelul reflexelor - în organele interne.

Mătura de eucalipt: frunze de eucalipt conţin până la 3% de ulei esenţial, care are un efect terapeutic la rinită, dureri de gât, în acest scop se apropie de faţă şi de nas pentru 5 minute şi se respiră cu nasul sau cu gura, acest lucru ajută la vindecarea multor maladii  ale căilor respiratoare.

Mătura din urzică: muiată în apă fierbinte timp de câteva secunde, folosind ca un iritant puternic local, are un efect antiinflamator. Mătura din urzică este indicată pentru tratamentul reumatismului şi după exerciţii fizice pentru a calma durerea articulară şi musculară, există dovezi că la utilizarea regulată a măturii din urzică scade tensiunea arterială şi se ameliorează tensiunea nervoasă.

 

Ai ieşit din baie parcă te-ai născut din nou! Despre mături de baieTehnici de utilizare a măturii: se recomandă utilizarea lor pe rând şi laolaltă. La început fluturaţi uşor cu mătura, fără a atinge corpul, şi apoi  "plimbaţi-o" uşor de-a lungul corpului , de la cap până în picioare - şi invers. Pentru a încălzi mai puternic corpul, ridicaţi mătura mai sus unde temperatura este mai înaltă şi apăsaţi mătura încălzită pe rând, 2-3 secunde, pe partea din spate, omoplaţi, picioare şi articulaţii genunchiului. Dacă rafturile sunt foarte fierbinte, atunci scufundaţi periodic mătura în apă rece şi "biciuiţi" cu lovituri uşoare, în primul rând, în poziţia culcată pe spate, apoi pe abdomen.

La dureri de spate se recomandă să aplicaţi două măture pe partea inferioară a spatelui, apoi le apăsaţi pe corp si le desfaceţi în direcţii diferite (spre cap şi picioare).
 
Să că fie de bine şi fiţi sănătoşi!

 

 

Sursa: ecovillagecrimea.wordpress.com cu link pe Peruniţa

Luni, 26 septembrie 2011
Vizualizări: 4227

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Studiile efectuate în diferite țări ale lumii au infirmat mitul precum că copiii răspîndesc virusul COVID-19 și au demon...
66
William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
374
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
511
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
380