ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Aici păsările nu ciripesc, copacii nu cresc …

Cu fiecare an, impactul schimbărilor climatice globale devine tot mai perceptibil. Se crede că una dintre cauzele sporirii temperaturii aerului pe planetă este poluarea sporită a atmosferei cu gaze cu efect de seră.

În decembrie, 2015, pentru a minimiza impactul acestui factor asupra climei 196 de țări ale lumii au semnat Acordul de la Paris, conform căruia se preconizează menținerea creșterii temperaturii globale medii a aerului în limitele de 2 grade. Schimbările climatice cauzează și schimbarea peisajului natural. Înseamnă oare asta, că în locul mestecenilor și brazilor în Moldova vor veni palmierii și ferigile?

Gradul de influență - mediu

Savanții subliniază, că în diverse regiuni clima se va schimba în mod diferit. Grupul interguvernamental de experți în schimbările climatice ( organizație creată pentru a evalua riscurile schimbării climatice globale, provocate de factorii tehnogeni) a efectuat un studiu, în rezultatul căruia a evidențiat trei orașe-lideri la creșterea anuală medie a temperaturii aerului în perioada dintre anii 1950 și 2018. Primul loc în acest rating îl deține capitala Albaniei Tirana, al doilea – orașul indian Calcutta, al treilea – capitala rusă Moscova, în care acest indice a sporit cu 1 grad.

Reieșind din datele studiului savanților americani de la universitatea Notre Dame, impactul încălzirii globale asupra Moldovei este de nivel mediu. Republica noastră este una dintre cele 25 de țări cu nivel mediu. Împreună cu noi, din acest grup fac parte Serbia, Albania, Iran, Azerbaidjan.

Continuare: noi.md

ABONAȚI-VĂ
Joi, 16 septembrie 2021 11:38
Vizualizări: 404

Citiţi de asemenea

Ceea ce afirmă acum oamenii de ştiinţă şi istoricii din Occident, dar şi cercetătorii de la Hamburg, care au prelevat ...
5770
 Rezultatele multiplelor cercetări de substanțe care se folosesc în construcții atestă că unul dintre cele mai peri...
38212
Planta turmeric este originara din India ca si ruda sa ghimbirul. Rădăcina Curcuma este extraordinar de bogată în pol...
6985
  Muşcata (Pelargonium) este o floare răspândită care decorează case și apartamente la mulți oameni. Admirând ...
22519