ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Alb salva planeta de la încălzirea globalăAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

alb acoperiş U. S. Secretarul de energie, un fizician experimental şi laureat al Premiului Nobel Steven Chu a propus un mod original de combatere a încălzirii globale - pentru a vopsi toate suprafeţele plane de culoare alba.

Ideea de un om de ştiinţă bazată pe care a pictat în nuanţe de lumină de acoperire poate reflecta pana la 80% din lumina soarelui, în timp ce pe întuneric - doar 20%. Astfel, repictata acoperişuri şi drumuri asfaltate în culori deschise, puteţi reduce semnificativ emisiile de hidrocarburi.
Profesorul propune introducerea de noi standarde de construcţie, în temeiul căruia toate orizontală acoperiş trebuie să fie vopsite în alb, dar de suprafaţă înclinată - având în vedere, "cool" ton, cu reflexie mai mare decât suprafaţa de culori inchise. Drumuri propus Clear pana la-gri culoare la lumina soarelui, acestea nu sunt drivere orb.

Creşterea domeniul suprafeţelor luminoase poate lupta împotriva încălzirii globale cu care reflectă radiaţia solară, precum şi prin reducerea consumului de energie necesară pentru aerul condiţionat, deoarece zonele luminoase va fi mai cald.

Potrivit Profesorul Steven Chu, ideea de a experienţei sale a determinat colegii fizician Art Rosenfeld, la insistenţele că, în California, toate acoperişurile plate ale clădirilor administrative şi comerciale, şi acoperişuri ale unor case vopsite în alb, scrie RIA Novosti. Eficacitatea acestei metode este confirmată de răspunsurile rezidenţilor Sunshine de stat, potrivit acestora, pe durata a inovării, costurile de energie a scăzut cu o treime.

Oamenii de ştiinţă cred că, dacă suprafaţă netedă dintre cele mai mari zone metropolitane sută una dintre cele pictate în culori strălucitoare, aceasta va contribui la reducerea emisiilor, astfel încât acesta s-ar ridica la 44 miliarde de tone de dioxid de carbon. A fost la această cifră, conform estimărilor, în următorii zece ani va creşte cantitatea de emisii de dioxid de carbon.

Joi, 15 octombrie 2009
Vizualizări: 1843

Citiţi de asemenea

Probabil că toată lumea a auzit despre grîul încolțit. Într-o zi de germinare în apă, puterea vitală a grîului crește ...
73
De ce acest lucru a fost păstrat secret atît de mult timp?Numeroase studii au demonstrat că lămîia are proprietăți ant...
68
Maimuța Haplorhini este un mamifer din subordinul primatelor.Maimuțele Haplorhini au un nas uscat și un simț mai puțin d...
226
Din clasa întîi orice copil începe să învețe formule fără sfîrșit, reguli, și excepții la la diferite materii — de la ma...
319