ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Alcoolul - băutura lașiilor

Articolul excelent al medicului psihiatru Viaceslav Gusev:

Alcoolul - băutura lăsăciilor

Când un prieten de afaceri îmi propune să bem, el spune următoarele: "Ce vrei să fac beat?

Pot face asta și treaz. Vrei să dansez gol pe masă? Dacă asta îți aduce fericirea, o să dansez. Vrei să cânt? Pot cânta. Vrei să urlu «cucurigu» pe fereastră, dacă asta te face fericit, o să urlu. Vrei să fiu mai vesel - nu sunt trist". Și oamenii se eliberează de el. Oamenii descoperă cu surprindere că nu minte. Că nu are niciun frânghie intern care să-l rețină. Cu excepția considerațiilor de rațiune. De ce ar bea? Această poziție nu îl împiedică deloc să facă afaceri. Dimpotrivă, el este considerat un partener foarte de încredere. Nu are două promisiuni diferite: beat și treaz.

Am scris deja despre faptul că în lumea civilizată, aspectul masculin al conștiinței se teme cel mai mult de a se întâlni cu aspectul feminin. La unul dintre seminariile de trezire, am reprodus următoarea paradigmă. Am pus bărbați în cerc și, folosind o tehnică specială, i-am rugat să creeze un câmp de energie masculină. Bărbații au făcut asta și femeile au intrat în cerc. "Stare minunată," au spus femeile, "foarte bine, liniștit, în siguranță. În ceva chiar obișnuit." Apoi am rugat femeile să creeze un câmp de energie feminină și bărbații să intre în cerc. Bărbații au intrat în cerc și imediat au fugit. Doar unul a avut curajul să rămână, și chiar el nu a putut sta. S-a întins imediat. O frică nebună, panică de a se dizolva.

Femeile simt această frică în bărbați și nu se implică complet - vor să fugă. Dar lipsește lumii acest aspect feminin. Fără el, viața se oprește. Dispare minunea.

Este cunoscut faptul că alcoolul poartă energiile feminine. Un substitut al aspectului feminin. Alcoolul dizolvă structura caracterului, permite omului să se relaxeze de sine, să devină mai fluid, mai plastic pentru o perioadă de timp. Într-un mod foarte surâs și trist, potolește setea de miracol. Nu este minunat să bei un păhărel și lumea devine altfel, mai puțin sumbră?

Alcoolul pare mai sigur decât energia feminină reală. Prin acceptarea femininului, conștiința masculină se transformă ireversibil, moare și renaște, nouă, diferită, mai autentică, mai vie, mai ea însăși. Prin acceptarea alcoolului, conștiința masculină obține doar o pauză temporară - și apoi revine la structura sa anterioară. Masturbare psihică. Nu există inițiere masculină reală. În locul miracolului transformării - are loc o ștergere treptată a personalității. Aceasta devine mai puțin strălucitoare, mai previzibilă. Bărbaților le este caracteristică dorința de moarte. De aceea au nevoie de războaie, de aceea au nevoie de alcool. Introducerea prohibiției fără abilități de a interacționa cu aspectul feminin al conștiinței doar crește agresivitatea, așa cum se întâmplă în țările arabe. Moartea aduce renovare. Întâlnirea cu aspectul feminin al conștiinței - singurul tip de moarte care duce la renaștere.

Vodka - băutura lăsăciilor - deoarece este un semn sigur că cel care o folosește se teme pur și simplu de inițierea reală. Un pas fără întoarcere.

Femeile sunt geloase pe vodka. Omul care bea efectiv spune femeii: "Cu ea mă îmbăt, dar cu tine nu. Ea este mai mult femeie decât tine". Și are dreptate. Două conștiințe masculine vor intra inevitabil în conflict. Propriul meu fiu mi-a spus la o anumită vârstă: "Dacă continuu să ascult mama - încep să-mi doresc să beau foarte mult. Și nu pot să beau atât de mult. Mă simt rău din asta".

Și a făcut o declarație: "Scuze, mamă, dar nu te voi asculta mai mult". "Cum vrei," a răspuns Cocorul, "dar nu te aștepta să nu te mai cer de la tine. Nu mă voi opri - eu sunt mama". Cocorul are un deviz: "Nu am nevoie de bărbați care mă fac mai feminină. Am nevoie de bărbați - mai masculini decât mine". Poziția ei l-a ajutat pe fiul ei să treacă prin inițierea necesară. Nu să aștepte ca mama să devină mai moale decât el, ci să devină el însuși mai puternic decât ea. De aceea accentuez rolul masculin în această poveste. În timp ce un bărbat așteaptă de la femei mai multă feminitate - el este în capcana propriilor iluzii.

Pentru ce beau femeile - ghiciți singuri.

Gheorghe Platonov, care cândva mi-a ajutat să văd unul dintre mecanismele apariției dorinței de alcool, și nu numai de alcool. Dacă oamenii care cresc un copil nu încearcă să înțeleagă nevoile sale când plânge, și asta se poate face numai intrând în el cu conștiința lor, pătrunzând în psihicul său, pentru că încă nu poate vorbi, și pur și simplu îi închid gura cu o suzetă, cu o sticlă sau cu sânul în nouă cazuri din zece, copilul se obișnuiește cu această izolare psihică. Conștiința lui rămâne infantilă, nedeteriorată. Pur și simplu nu știe cum să îl lase pe cineva înăuntru. Crește într-o singurătate nebună și doar unele substanțe chimice, oricum, îi distrug izolarea sa infantilă. În principiu, în această lume singura modalitate de a te simți singur este să te ții pe tine însuți închis.


ABONAȚI-VĂ
Marţi, 16 aprilie 2024 12:38
Vizualizări: 190

Citiţi de asemenea

Din Seninătate... dintr-o claritate cristalină... și vezi oamenii care aleargă mereu undeva, grăbindu-se să „apuce al lo...
81
Călătorul a întrebat un bătrân:— Spuneți-mi, ce susține boala cronică?— GÂNDURILE... — a urmat răspunsul.— Dar de ce oam...
62
În timpul nopții, deasupra Portugaliei a avut loc o explozie puternică. Acesta este asociată cu căderea unui meteorit, c...
223
Mahabalipuram se află la 60 km de Chennai, un mare oraș din sudul Indiei. În secolul al X-lea, locuitorii au părăsit bru...
525