ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Alimentația conştiincioasă. Bucate din aluat




 

 

Pe timpuri, pâinea a fost baza alimentaţiei și respectarea tehnologiei de preparare, era pe prim plan. Anterior oamenii coceau pâinea fără drojdie. De fapt, multe bucate din aluat pot fi pregătite fără drojdie şi prin urmare, drojdiile termofile devin din ce în ce mai puţin populare. Gospodinele rezonabile coc pâinea cu dospeală preparată din alte produse în afară de drojdie sau cu adaosul chefirului şi sodei.

 

Ce feluri de mâncare pot fi preparate fără drojdie şi ouă: biscuiţi din ovăz, biscuiți din aluat fărâmicios, turte dulci, pâine de secară, covrigi, puri, ciapaty, hicinî, ștrudele, colţunaşi, găluște, clătite, clătite speciale făcute din cartofi, plăcinte din aluat cu sodă, pizza , lavaş, haciapuri ...

În zilele de azi, tot mai mulţi oameni află despre știința numită "Ayurveda" și încercă s-o respecte. De exemplu, multe gospodine au refuzat să folosească la prepararea copturilor ouă, usturoi, ceapa, spirt, carne și pește. În special, oul în aluat poate fi ușor înlocuit cu smîntîna (cu adăugarea apei). Acest lucru redă aluatului și moliciunea, şi elasticitatea, sunt tocmai acele proprietăți pentru care sunt adăugate oule în aluat.

De ce ayurveda interzice utilizarea produselor menţionate mai sus? Numai din grijă pentru sănătatea noastră. Ar trebui remarcat faptul că ayurveda nu evaluează doar efectul alimentelor asupra organismului (proteine, grăsimi, etc.), dar examinează cum alimentele afectează omul în complex, organismul în general. În ayurveda, ouăle, ceapa, usturoiul, alcoolul, carnea, peștele se referă la noţiunea de ignoranță, care prin vibraţiile lor, plasează omul în această zonă de ignoranţă. În scopuri medicinale, conform ayurveda, aceste produse sunt utilizate (cu excepția cărnii, peștelui), dar nu şi ca o sursă de alimentare permanentă. Pentru persoanele care tind spre echilibru spiritual, armonie, iluminare și cunoștință, utilizarea acestor produse este contraindicată.

Dacă să vorbim despre bucătăria rusă și mâncăruri tradiționale, atunci trebuie să știți că anul se împarte în zile de post și zile obişnuite. Conform calendarului ortodox modern, anul include 212 zile de post şi 153 de zile obişnuite (aproximativ, deoarece acestea nu includ zilele mari). Din cele spuse putem trage concluzie că în bucătăria rusă există multe "reţete corecte similare cu cele din ayurveda", iar rețete de carne-ou nu sunt esenţiale. Mai mult decât atât, carnea a fost preparată, în special, în zilele de sărbătoare.

Omul care are grijă de sănătatea lui, adaptează mâncărurile străine la condițiile locale. Și acest lucru trebuie să fie făcut, pentru că, de exemplu, mâncărurile tradiționale indiene nu se potrivesc întotdeauna locuitorilor din Nord. La urma urmei, cele mai bune alimente pentru noi sunt plantele locale, apa locală, bucate tradiționale locale și gătitul lor conform rețetelor din bucătăria rusă.

 

 

Sursa: bon-ideas.com

 

ABONAȚI-VĂ
Luni, 17 decembrie 2012 17:04
Vizualizări: 2967

Citiţi de asemenea

Stafida este unul dintre cele mai vechi produse dulci, care permitea conservarea și stocarea recoltei de struguri pentru...
61
Pietrele Rollright sunt unul dintre cele mai faimoase complexe megalitice de acest fel din Insulele Britanice. Ele se af...
35
La înmulțirea plantelor prin butași uneori apare o problemă legată de formarea rădăcinilor. Pentru a accelera procesul...
206
Sub fertilitatea din așezarea ecologică Zvon-Gora de lângă Vitebsk, unde locuiesc Vlad și Alla Mișurni, se înțelege nu c...
165