Alimentaţia cu produse crude –sănătate superbă
Alimentaţia cu produse crude –sănătate superbă
Dieta crudă este baza alimentaţiei oricărei creaturi care trăieşte în sălbăticie. Şi numai omul omoară hrana, plină de substanţe vii, supunând-o tratamentului termic.
Încă în anii şaptezeci ai secolului trecut, oamenii de ştiinţă au efectuat un experiment: în 2 rezervoare au turnat sucul gastric al prădătorilor şi au plasat în el o broască vie, iar al doilea - fiartă. După ceva timp în primul rezervor broasca s-a dizolvat complet, iar în doilea - doar un pic s-a carbonizat, demonstrând că produsele alimentare la încălzire îşi pierd proprietăţile sale şi încetează să mai fie o hrană. în ţesutul viu există enzime care sunt implicate în procesul de digestie, cauzând dizolvarea alimentelor. La o încălzire peste 43 de grade enzimele pier şi hrana se transformă într-o masă otrăvitoare.
Acest sistem se aplică şi la oameni. Doar omul este o creatură ierbivoră şi, în contrast cu prădătorii, are o digestie mai îndelungată. Mediul intern al sistemului digestiv la om este alcalin, iar la prădători – acid, necesar pentru descompunerea rapidă a cărnii, care imediat după moartea animalului începe să se descompună.
Atunci când mâncăm alimente dintr-un cadavru, la noi în stomac se reproduc bacteriile intestinale de putrefacţie şi produc deşeuri - otrăvuri şi toxine, care otrăvesc organism. Sângele acid, plin de substanţe nocive, spală organele interne şi muşchi, eliminând substanţele nutritive şi depunând substanţele otrăvitoare pe care organismul nu poate să excreteze în întregime.
La utilizarea alimentelor vegetale (fructe, legume, nuci, seminţe), în intestinele se înmulţesc bacteriile noastre. Habitatul lor este fibra care se găseşte numai în alimente de origine vegetală. Produsele fabricate prin activitatea acestor bacterii sunt vitamine şi aminoacizi (care pentru un motiv oarecare sunt considerate a fi indispensabile), ele sunt absorbite în intestinul subţire.
Hrana vie nu lasă în corpul otrăvuri, ea este complet absorbită şi excretată. Organismul începe să se cureţe, uneori omul scade din greutate rapid (până la distrofie): organismul învaţă sa digere ingrediente vegetale, înlocuind microflora intestinală în putrefacţie cu cea normală şi după un timp masa din nou creşte.
În perioada curăţirii a organismului apar diverse crize de detoxifiere: ameţeli, slăbiciune, diaree, exfolierea pielii, erupţii cutanate, exacerbarea bolilor cronice, greaţă, vărsături, etc. Acest lucru nu este un motiv de îngrijorare - este un proces natural de vindecare a organismului, o funcţionare la un nivel calitativ superior de sănătate.
În cele din urmă, organismul devine "super sănătos": nu mai prinde o răceală, rănile se vindecă foarte repede, fără a lăsa cicatrice, vizibilitatea poate fi restabilită. Dispar aşa-numitele mirosuri naturale de sudoare şi de respiraţie urat mirositoare: dinţii nu trebuie să fie curăţate şi tratate, organismul încetează să emană un miros neplăcut, nu este nevoie să folosiţi săpunul şi se vă spălaţi frecvent, în general, hainele nu se murdăresc de la corp. Respiraţia urat mirositoare este un indicator al otrăvirii organismului: corpul nu mai poate reţine otrăvurile acumulate şi caută toate căile posibile pentru eliberarea lor.
La stadiile iniţiale ale alimentaţiei crude, organismul, dezobişnuit de hrana naturală, simtă o foame insaţiabilă constantă. Cu timpul totul trece, cel mai important lucru – să mâncaţi produsele alimentare vii, fără a adăuga cele moarte (ceai, cafea, zahăr, copturi, supe, cereale, carne, lapte, etc.).
Produsele alimentare ar trebui să fie consumate separat, deoarece fiecare din ele conţine enzime individuale care sunt potrivite pentru digestie sine stătătoare. La amestecarea produselor procesul de fermentaţie, digestibilitate scade brusc.
Dacă aveţi o dorinţă puternică şi un organism tânăr şi sănătos, puteţi trece la hrana vegetală dintr-o dată. Dacă sănătatea este precară, trecerea este plină de crize grave. Este necesar să încetiniţi tranziţia, trecând treptat la hrana adecvată, renunţând la produsele cele mai nocive (de exemplu, carne, în primul rând, apoi peşte, apoi produse lactate), la urmă puteţi lăsa doar chefirul: acesta conţine bacterii care ajută la refacerea microflorei intestinale. Există un număr mare de alimente crude, neprelucrate. Crupele pot fi muiate, un indicator de vitalitate poate servi germinarea seminţelor.
După anularea sării şi altor adaose alimentare, prezente abundent în mâncare actuală, hrana poate părea fără gust, deoarece papilele gustative sunt atrofiate. Treptat ele se restabilesc, sentimentul de gust creşte. Veţi observa orice nuanţă, mâncarea vie va deveni o plăcere, aşa cum a fost prevăzut de natură.
Autor: Vladimir Zaiţev
Sursa: p0q.ru