Alimentaţie ecologică
Alimentaţie ecologică
Să vedem, ce fel de alimentaţie, în prezent, este cea mai ecologică. Bazându-ne pe bunul-simţ, putem concluziona că cel mai ecologic tip de de alimentaţie ar fi şi cel mai optim pentru oameni: cel mai util, cel mai reconfortant, cel mai admisibil, cel mai natural, cel mai comod şi cel mai simplu, deoarece Natura nu caută căi sofisticate, în ea toate se petrec maximal oportun, raţional, cu un consum minim de energie.
Ce este bun pentru Natură, este bun şi pentru om, şi vice-versa. Prin urmare, niciodată, niciodată consumul de carne nu ar fi fost tipul normal de alimentaţie destinat umanităţii, pentru că creşterea animalelor - uciderea animalelor cu ferocitate poluează Natura, epuizează resursele de apă, distruge Planeta, subjugă Omul. Omul nu a fost creat pentru a deservi animale, ca apoi să le omoare şi să le mănânce. V-aţi întrebat vreodată ce personal imens deserveşte ramurile animalieră şi de prelucrare a cărnii! Deserveşte, hrăneşte, curăţă, strânge gunoiul din grajd, ucide, transportează, taie, prepară bucate, vinde, etc. Ar fi mai bine să se ocupe cu ceva nobil, iar produsele alimentare sunt în vrac. Consumul produselor de carne poate exista în societatea umană doar ca o anomalie teribilă, dar nu şi ca o normă. Acesta poate exista doar într-o societate umană bolnavă - ceea ce este civilizaţia noastră modernă tehnocratică. Unul dintre cei mai înţelepţi oameni din lume, Jiddu Krishnamurti a spus odată în discursul său: "Nu ar fi suficientă nici un fel de sănătate pentru a supravieţui în această societate bolnavă." Şi Lev Tolstoi, în articolul său "Primul pas", a spus că primul pas spre o cale de evoluţie spirituală este vegetarianismul. Notaţi, doar primul pas.
Dacă nu vă deranjează nimic în acest discurs, puteţi citi mai departe. Dacă, totuşi, unele cuvinte au provocat la dvs. confuzie şi agresivitate, atunci vă sugerez să nu citiţi mai departe şi să ne lăsăm rămas bun la o notă bună, chiar acum – mai departe părerile noastre diferă.
Deci, continui pentru persoanele conştiente de boala societăţii moderne şi impasul civilizaţiei moderne. Alimentaţia cea mai ecologică este alimentaţia produselor crude, dieta crudă!
- Şi nu numai dieta crudă; dar şi cea vegană, vegetală. Când mănânci numai ceea ce a “născut” Mama Pământ , exclusiv mâncare vegetală.
Şi nu numai mâncare vegetală, ci şi mâncare vegetală de un fel! Atunci când la o masă mâncaţi un singur tip de alimente.
- Si nu doar mâcare vegetală crudă, dar şi sezonieră! Acest lucru are loc atunci când mănânci numai hrană vegetală, care în prezent creşte în zona climatică dvs. – cu cât mai aproape de casă, cu atât mai bine. În iarnă, atunci când nimic nu creşte, trebuie să mâncaţi ceea, ce se păstrează bine în condiţii naturale (de exemplu, în pivniţă, frigider – nu este de dorit). În general, sunt plante rădăcinoase - morcovi, sfeclă, ridiche, napii, rutabaga, chic-mazăre. Se păstrează foarte bine şi sunt extrem de utile, subestimate de omul modern, dovlecel, bostan, varză. De asemenea, la produsele alimentare de iarnă se referă cereale, germinate sau umezite, plante leguminoase, seminţe, nuci.
- Şi nu doar mâncare crudă sezonieră, ci şi dintr-o singură bucată. Atunci când mănânci hrana, crescută pe Mama Pământ în întregime- se păstrează integritatea energetică a produsului, şi acesta are cea mai mare forţă. Importanţa alimentelor nutritive întregi vine de la sine, atunci când veţi începe să vă gândiţi serios la procesele de schimb de energie din univers, şi veţi conştiintiza că totul în această lume este compus din energie şi informaţii în diferite forme şi combinaţii. Tomat – întreg, castraveţe - în întregime. Varza – rupeţi frunzele şi cronţăiţi. După trei luni de dietă cu alimente proaspete, la dvs. se va schimba gustul şi veţi începe să simtiţi gustul adevărat al alimentelor vii, şi acestea ar parea incredibil de gustoase. Soiul de sfeclă de zahăr ar trebui să fie dulce, cum ar fi "Bordeaux". Legume mari, cum ar fi bostan, harbuz, pot fi tăiate, dar cu cât mai puţine tăieri, cu atât mai bine. Harbuzul, îl tăiem în jumătate, şi fiecare mănâncă cu o lingura farfuria lui de harbuz. Bostanul poate fi tăiat în felii mari, de exemplu, de dimensiunea stomacului dvs. În fond, sensul este clar: orice tăiere, orice interacţiune cu metal este o scurgere de energie vie a produsului. Prin urmare, dacă este posibil, mâncaţi totul ce se poate în întregime. Salate, amestecături, ulei, sare, condimente - sunt permise la etapa iniţială de dietă crudă pentru o tranziţie mai moale şi treptată. Veţi vedea singuri, când este momentul să ieşiţi din impasul de salată.
- Şi nu numai alimente crude vegetale sezoniere în întregime, ci şi vii. Acest lucru se întâmplă, atunci când alimentele păstrează capacitatea de a germina. Cu cât sunt mai "vii", cu atât mai bine. În timpul primăverii - verdeaţa, din răzor - drept în stomac. În vară - sunt pomuşoare, fructe, legume. De pe tufă - în stomac. Fără intermediari! În timpul iernii sunt cereale germinate (grâu, secară, orz, ovăz), hrişca germinată, leguminoase (mazăre, linte, fasole,), seminţe.
- Şi nu numai alimente crude vegetale sezoniere în întregime, ci şi naturale.
Atunci când:
- Mâncaţi numai alimente vii, crescute pe Pământul natal, în pădure, pe poiană.
- Mâncaţi ceea, ce au cultivat oamenii buni, după principii de permacultură, sau agricultură organică (fără săpat, fără tehnică agricolă, fără pesticide, ierbicide şi alte substanţe chimice, nu din seminţe modificate genetic, şi nu de la hibrizi).
- Mâncaţi ceea, ce aţi crescut pe Pământul dvs. natal după aceleaşi principii ale agriculturii ecologice şi fără impurităţi artificiale - este soluţia ideală. Strămoşii noştri înţelepţi spuneau: “Este sacră hrana, crescută pe Pământul natal, dar ea este sacră de trei ori, dacă ai crescut-o singur!”
Există câteva reguli de dietă crudă, respectând care, tranziţia va fi mai indulgentă, mai obişnuită, mai rapidă, iar rezultatul va fi mai sigur:
Regula 1. Mâncaţi doar tunic, când aveţi o foame mare, ci nu apetitul răsfăţat, impus de civilizaţie, de dorinţa de a mânca ceva, de obiceiul de a mesteca ceva. De fapt, acesta se numeşte – sindromul stomacului neocupat. Noi trebuie să înţeleagem şi să acceptăm un lucru simplu: într-o societate civilizată este considerată o masă "bună" supraîncărcarea corpului, otrăvirea. "Foamea" într-o societate civilizată, de fapt, este o stare normală, naturală, de lucru a organismului. Strămoşii noştri spuneau:
“Burta plină la învăţătură este surdă”.
"Foamea nu este mătuşa, ci mama mea." "Usturoi şi ridichea - întăresc stomacul!"
Regula 2. Mâncaţi câte puţin, fără alungirea mărimei naturale a stomacului. Deşi uneori în stadiu de tranziţie iniţială apare o “mâcăcime”, care depinde de capacitatea dvs. a controla poftele.
Regula 3. Mestecaţi mult timp şi minuţios. Atunci se dezvăluie gustul adevărat al produselor şi veţi începe să observaţi nuanţele subtile de gust.