ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Alimentaţii sănătoase: 5 + pe ziAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate


Cum multe fructe şi legume este suficientă în dieta omului modern? Cadouri pentru iubitorii de recomandări gradina gata criza de fructe şi salate verzi tot timpul, nu au nevoie de nici un publice. Iar pentru cei care nu ia în considerare de fructe şi legume, în funcţie de dieta lor sau nu obişnuiţi să le din copilărie, experţii au dezvoltat o formulă simplă şi uşor de reţinut. 5 portii de fructe si legume pe zi - este necesar pentru sănătate, cel puţin.

În mod normal, nutritionistii spun consumul de 9 portii de fructe si legume pe zi, 5 - este minimul necesar, în caz contrar creste dramatic riscul de a dezvolta diabet zaharat, boli cardiovasculare, cancerului şi a bolilor cronice diferite. Deja în 28-Ti ţărilor dezvoltate din 90-e jumătatea nutriţioniştii şi recomandările OMS au fost transformate în programele de guvernare sub sloganul "5 + o zi." Scopul programului - accesul la, verde produse proaspete pentru toate segmentele de populaţie, precum şi educaţia şi promovarea consum regulat de fructe şi legume în cantităţi suficiente.

Cei mai mulţi nutriţionişti moderne de acord că un regim alimentar sănătos. Acesta este un set echilibrat si variata de produse, inclusiv un minim de saturate şi trans (hidrogenate) grăsimi, sare şi se adaugă zahăr. Componentele necesare unei diete sănătoase sunt legume şi fructe în cantităţi mari, indiferent dacă produsele alimentare (cereale, paine paste de la întreg (neobdirny făină maro) de orez, alte cereale, cartofi), nuci amidon, peşte, păsări, cantitati moderate de carne slabă, şi şi grăsime din lapte şi produse lactate mici.

фрукты и овощи Deci, tuturor persoanelor cu vârsta de 5 ani pentru a rămâne sănătoşi, ar trebui să mănânce într-o zi cel putin 5 portii de legume si fructe diferite. Considerat fructe şi legume, cum este utilizat în orice formă: proaspete, fierte, conservate, uscate şi sub formă de suc de 100 la sută. Ideal considerat utilizarea de fructe şi legume din grupuri de culori diferite (alb, galben-portocaliu, verde, rosu si violet) în prime şi gata în timpul zilei. Este în această combinaţie de organismul primeste set optim de vitamine, minerale, antioxidanţi, compuşi de plante complexe si fibre.

O portie pentru fiecare persoană este cantitatea de fructe şi legume, care încap în pumn lui. ani copil Pocketful vechi este mai mica mana de mult de oameni adulţi şi care le deservesc, desigur, variază în funcţie de mărime şi greutate. O parte a unui adult, în medie, de exemplu: 2 mandarina, jumatate de grapefruit mare, o ciuperci câteva, 1 banana, cateva capsuni, florile broccoli 2-3, Pialat salata de legume, un morcov mediu, o bucată de pepene verde, o chernoslivin câteva, un pahar de 100 la suta suc, 3 linguri de boabe de cal conserve de porumb sau de mazare ... Cinci porţii de adult mediu în echivalent de greutate de 400 g fructe despre şi legume pe zi, ceea ce corespunde recomandărilor OMS.

фрукты и овощи Fiecare singur tip de produse ecologice, sucuri, fructe uscate şi leguminoase (fasole, linte, năut, etc) pot fi incluse numai ca o portie pe zi, cât de mult le mânca, fie. Acest lucru înseamnă că 5 mere, lira IzyamA sau un litru de sucuri de diferite pe zi, sunt numărate doar ca unul care deservesc fiecare. O parte importantă a conceptului este diversitatea, pentru că este furnizează organismului cu un număr optim şi combinaţie de nutrienţi din legume şi fructe.

Printre cele 5 portii pe zi sunt numărate fructe şi legume de la mese compozit gata (supe, deserturi, salate, tocane, sosuri, etc.) Cu toate acestea, ar trebui să fie amintit că bucate complexe (în special sosuri, deserturi şi salata) este adesea "păcat" ridicat "rau" grăsimi, zahăr şi sare. Gătitul la domiciliu, să acorde o atenţie specială în acest sens. Amintiţi-vă că este mai bine, acolo unde este posibil, pentru a înlocui unt, margarină, grăsimi animale şi vegetale, precum şi rata de sare pe adult pe zi este de 6 grame. Atunci când cumpără mesele gata şi alimentele pentru comoditate, asiguraţi-vă că pentru a verifica compoziţia pe ambalajul produsului.

фрукты и овощи Nu este vorba doar "chestii", în sine, ca multe fructe şi legume în fiecare zi "pentru a pune în aplicare planul," şi le mănâncă cu plăcere, bucurându-se de aromă şi gust. Nu neglija familiaritate cu reţete noi şi chiar şi o bucătărie nou pentru tine - această informaţie este acum disponibil pentru toţi, datorită la Internet, mass-media şi oportunităţi de călătorie în jurul lumii. Dacă este posibil, gateasca si sa manance legume in coaja (cartofi, păstârnac, morcovi, rosii), şi anume, care conţine o cantitate mare de antioxidanti. Fii plin de resurse, de la mancaruri de obicei "standard" set de fructe şi legume ieftine de la magazin. Pe lângă plăcerea de a creativităţii, acesta va încorpora copiii dvs. pentru calitate si alimente variate, extinderea orizontului lor şi promovarea sănătăţii.

Simte-te liber de a experimenta in gradina cu legume noi pentru tine, deoarece seminţele lor sunt acum disponibile pe scară largă. Nici unul din multivitamine şi suplimente nutritive nu inlocuiesc beneficiile şi plăcerile proaspete, bine gătite şi frumos exprimate de legume şi fructe pe masa noastră.

фрукты и овощи 5 şi rapid modalităţi simple de a adăuga mai multe fructe şi legume în dieta de zi cu zi:

Mic dejun. Plictisitor sau fructele supra-coapte, loc intr-un blender şi a face un cocktail delicios. Adauga fructe proaspete şi bace de cereale, sau cereale

Masa de prânz. Adauga mai multe legume la un sandwich sau un sandwich

"Gustare". Se taie bastoane mari tulpină ţelină şi morcovi, conopidă şi împărţi florile pe broccoli. Aplicaţi legume crude cu salsa, guacamole iaurt sau fizice, care au adăugat condimente

Masa de pranz / cina. legume existente de start, tăiate în bucăţi mediu, fierbeţi-le într-un bulion robuste cu mirodenii şi se pisează în blender. Serviti supa cu o lingura de smantana sau smântână şi pâine prăjită din cereale

Desert. Asiguraţi-bomboane de fructe congelate, Bay 100% suc în formele de plastic şi plasarea lor în congelator peste noapte.

Sursa - viaţa la ţară (CountrysideLiving.net)

Marţi, 12 ianuarie 2010
Vizualizări: 3995

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Studiile efectuate în diferite țări ale lumii au infirmat mitul precum că copiii răspîndesc virusul COVID-19 și au demon...
63
William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
369
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
508
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
377