ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Alpinariu cu mâinile proprii la dacea



Alpinariu cu mâinile proprii la dacea

 

Visaţi să amenajaţi peisajul terenului dvs.?  Începeţi cu alpinariu – alpine garden!

Vă propunem câteva sfaturi bune de la designerii privind crearea alpinariului cu mâinile proprii, care va deveni un accent luminos şi va atrage atenţia tuturor.

Mărimea grădinii alpine va depinde de suprafaţa terenului, 15 m2 - este dimensiunea medie a alpinariului. Dacă terenul dvs. are dealuri naturale, aveţi posibilitatea să le utilizaţi. Dar loc pentru alpinariu ar trebui să fie ales foarte atent, acesta necesită aproape toată ziua lumina soarelui, nu se recomandă cultivarea plantelor pentru gradina alpină în umbră.

Odată ce locul este definit, apoi pregătiţi-l cu grijă. Alpinariu are nevoie de un drenaj bun, plantele de munte care îl va împodobi, nu necesită o abundenţă de umiditate. Iar scopul nostru constă în crearea condiţiilor, la maxim apropiate de natură.

Pietre sunt o parte integrantă a proiectului grădinii alpine, puteţi folosi orice material: marmură, gresie, şunghit, piatră naturală, care va simula peisajul montan.

 

Alpinariu cu mâinile proprii la dacea

 

Pietre mari ocupă locurile lor la poalele dealului, pietre mai mici pot fi ridicate în sus. Pietrele trebuie să fie aranjate cu grijă, presărate cu pământ, apoi atent înfundate şi presate, după tasare rocăria nu trebuie să piardă aspectul său exterior. O altă regulă importantă – grădina alpină nu ar trebui să fie simetrică.

Aveţi nevoie de o abordare foarte atentă a selecţiei de plante pentru grădina alpină. Este necesar să examinaţi nu numai perioada de înflorire, dar de asemenea, potrivirea plantelor. Mai bine să achiziţionaţi material săditor pentru crearea designului peisagistic pe terenul dvs. acolo, unde acesta este crescut şi îngrijit în mod corespunzător - o pepinieră din oraş sau zonă.

 

Alpinariu cu mâinile proprii la dacea

 

Alături de pietre mari puteţi planta arbuşti, plante conifere pitici, cum ar fi de exemplu tuia joasă. Dar trebuie să fiţi atenţi la alegerea plantelor înalte, uneori  acestea arată ridicol, creând totodată o umbră complet inutilă. De regulă, plante relativ înalte sunt plantate în fundalul grădinii alpine sau la poalele acesteia.

Vârful rocăriei alpine ocupă plantele rezistente la secetă. Pentru înverzirea peisajului se vor potrivi perfect: iberis, garoafe perene,cuişoare, floarea doamnei, plante din familia adaptogenă.

Pentru nivelul mediu al alpinariului se vor potrivi plante care au nevoie de mai multa apă: brumărele,stachys, sedum, pelin, ochiul boului, etc.; pe versantul sudic al grădinii sădiţi plante mai rezistente la secetă şi la nord - cele care tolerează umbra.

Poalele dealului alpin decoraţi cu flori rezistente la umbră şi apă: saxifraga granulata, liatris, calluna şi multe altele.

Fiţi creativi! Creaţi un peisaj unic  al terenului dvs.!

 

 

Sursa: ecologico.ru

 

ABONAȚI-VĂ
Joi, 27 octombrie 2011 15:30
Vizualizări: 7403

Citiţi de asemenea

Rețeta de varză murată fără sare de la Pola BragaDe ce am decis să scriem această rețetă, în ciuda faptului că există o ...
149
Jungla Amazonului este unul dintre cele mai puțin explorate locuri de pe Pământ. Mulți căutători de aventuri încă dispar...
150
Toată lumea știe că pielea absoarbe bine tot ce interacționează cu ea. Aceasta se aplică și șampoanelor și este foarte...
288
Prin adăugarea în apă, această substanță stimulează procesul de eliminare a sărurilor în exces și a toxinelor periculoas...
175