ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

America a fost descoperită de vînătorii epocii de piatră din Europa
 

 

Noi date arheologice aruncă o lumină nouă asupra descoperirii continentului american. Potrivit datelor adunate de cercetători, America ar fi fost de fapt descoperită de vînătorii din Epoca de Piatră, arată Independent.

Oamenii de ştiinţă au descoperit unelte de piatră, în şase locuri de pe coasta de est a Statelor Unite. Uneltele au o vechime cuprinsă între 19.000 şi 26.000 de ani şi au caracteristici europene în statele Maryland, Pennsylvania și Virginia.

Noile date obţinute de arheologi arată că cei care au construit şi utilizat uneltele descoperite ar fi ajuns pe continentul american cu aproximativ 10.000 de ani înaintea lui Cristofor Columb, considerat oficial a fi cel care a descoperit continentul american.

Găsirea uneltelor este una dintre cele mai importante descoperiri arhelologice din ultimele decenii, întrucît oferă o nouă perspectivă despre răspândirea umanităţii pe glob, consideră oamenii de ştiinţă.

Potrivit profesorilor Dennis Stanford şi Bruce Bradley, oamenii din Epoca de Piatră ar fi putut să călătorească pe jos sau cu luntrile şi 2500 de kilometri de-a lungul gheţii părții de nord a Atlanticului . Astfel, locuitorii din Europa de Vest ar fi putut ajunge în America de Nord în timpul Erei Glaciare.

În afară de analiza uneltelor de muncă, un alt argument în favoarea teoriei lui Stanford şi Bradley este absenţa completă a oricăror semne ale activităţii umane în nord-estul Siberiei şi Alaska, mai devreme de 15,5 mii de ani în urmă. Astfel, oamenii care au populat coasta de est a Americii 19-26 de mii de ani în urmă, nu puteau veni de acolo.

 

 

Sursa: moldovenii.md

 

Marţi, 06 martie 2012
Vizualizări: 1743

Citiţi de asemenea

Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
71
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
168
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
65
De hramul orașului Chișinău, Compania ”Viorica Cosmetic” a deschis primul magazin Viorica cu un concept nou, conceptul d...
115