ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

America Latină vrea să profite de pe deșeurile electronice
 

 

Capitalul corporativ, cunoștințele și experiența SUA vor fi utilizate pentru a extinde piaţa de reciclare a deșeurilor electronice din America Latină, care este văzut ca un potențial a unei noi surse de venit pentru țările cu o economie în tranziție.

 

 

După avertizarea din raportul ONU referitor la Programul de Mediu despre faptul că țările din America Latină se pot confrunta cu probleme grave de sănătate și de degradare a calității vieții, Brazilia a adoptat o nouă legislație privind reciclarea deșeurilor electronice.

Mai multe organizații de voluntari non-guvernamentale și naționale din Brazilia, lucrează asupra reciclării deșeurilor electronice în două moduri: produse de reparaţii, cum ar fi calculatoarele, și oferindu-le celor care nu își pot permite să le cumpere, de asemenea, extragerea unui număr maxim de componente şi piese din gadget-urile aruncate ce urmează a fi exportate sau revândute la fabricile locale.

 

Латинская Америка хочет заработать на электронных отходах

 

 

Compania californiană Green Technology Solutions, Inc. anunţă intenţia de colaborare cu compania chiliană, Chilerecicla, de a începe procesul de colectare a deșeurilor electronice și în afara teritoriului Chile. Afacerile Chilerecicla din Chile, sunt recunoscute fiind de succes.
Potrivit șefului GTSO, Paul Watson, încercarea de a imite succesul Chilerecicla în țările vecine din America Latină va fi un proiect ambițios pentru ambele companii. Acest parteneriat va permite GTSO de a oferi asistență financiară în extinderea afacerii Chilerecicla de reciclare a deșeurilor electronice.

Fondată în 2009, Chilerecicla a deschis prima fabrică de prelucrare a deșeurilor electronice în sudul Chile. Compania este specializată in colectarea directă a deșeurilor electronice de la sediul clientului cu transportul în continuare la fabrica sa centrală, precum și vânzarea de materiale adecvate pentru utilizarea ulterioară.

În martie GTSO cu Chilerecicla au semnat o scrisoare de intenție ca un prim pas pentru a crește serviciile de prelucrare a deșeurilor pe piaţa în plină expansiune din America Latină. Mineritul urban este cheia în planurile de viitor a GTSO, având în vedere concurența companiei cu principalii săi rivali, Industrial Services of America (Serviciile Industriale ale Americii) și Sims Metal Management Ltd.

Cea mai mare parte a deșeurilor electronice rămân sub-utilizare și reciclarea este prerogativa principală în ţările cu o economie în dezvoltare și de tranziție, decât în țările industriale.

 

Латинская Америка хочет заработать на электронных отходах

 

 

Datele, Environmental Protection Agency USA anunţă că în procesarea deșeurilor electronice din Statele Unite ale Americii trebuie să se facă mult mai mult. Conform acestor date, doar 25% din deșeurile electronice din Statele Unite au fost colectate pentru reciclare și aproximativ 38% sunt computere.

Analiștii susțin că în prelucrarea comercială pot fi colectate mult mai multe deșeuri și aceasta poate fi aplicată pe piaţa din America Latină. De asemenea, succesul Americii Latine cu privire la utilizarea resurselor umane în colectarea deșeurilor prezintă un exemplu pentru Statele Unite și altor țări industrializate.

Principala amenințare nu este încă eradicată în țările industrializate, inclusiv Statele Unite ale Americii - ajungerea deșeurilor electronice la gunoi și instalațiile de incinerare. În toate cazurile, aceasta conduce la emisii toxice.

În acest caz, procesarea deşeurilor din America Latină s-a soldat cu succes în izolarea deșeurilor electronice înainte ca gunoiul să ajungă la depozitele de deșeuri.

 

Autor: Biktimirova Nelly

 

 

Sursa: facepla.net

 

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 14 mai 2013 15:27
Vizualizări: 2187

Citiţi de asemenea

O gîscă salvată refuză să zboare de la bărbatul care i-a salvat viața cu mulți ani în urmă...
156
Agricultura este o parte integrantă a vieții planetei noastre. Ea oferă hrană și resurse societății noastre, dar impactu...
149
În fiecare an, în a treia zi de sîmbătă a lunii septembrie este marcată ziua mondială a curățeniei. Fundația ECODAVA s-a...
308
Singura parte solidă a corpului caracatiței este ciocul asemănător cu cel al papagalului. Restul corpului este extrem de...
495