AMF: înverzirea biroului împotriva căldurii de vară
AMF: înverzirea biroului împotriva căldurii de vară
În vremea căldurilor mari colaboratorii birourilor ar trebui să se gândească la gradul de confort al muncii. Întotdeauna a fost aşa şi întotdeauna va fi. Cele mai simple mijloace de luptă împotriva căldurii în biroul modern sunt aparate de aer condiţionat şi ventilatoare. Dar nu toată lumea se gândeşte la faptul că funcţionarea aparatelor de aer condiţionat duce la o deficienţă de oxigen, iar deschiderea ferestrelor anulează toate eforturile de a răci încăperea, şi ventilatorul măreşte poluarea cu praf. Care este soluţia?
Experţii de la Reţeaua Internaţională pentru livrarea florilor AMF au efectuat un studiu care a constatat o abilitate remarcabilă a plantelor de casă de a regla temperatura şi oxigenul în interiorul biroului. La un număr suficient plantele sunt capabile să ofere oxigen la 80% din spaţiul biroului în termen de o zi lucrătoare.
Angajatorii pot salva lucrătorii lor preţioşi de căldura verii, doar completând biroul companiei cu plante în ghiveci. Personalul verde va elibera aerul de dioxid de carbon şi-l va îmbogăţi cu oxigen, făcând astfel respiraţia în sală mai uşoară şi mai plăcută. După cum afirmă autorii studiului, plantele de casă sunt în măsură să ofere oxigen la 40-80%, în funcţie de densitatea "spaţiului verde".
Chlorophytum
În cazul în care plantele sunt amplasate în aşa fel, încât fiecare angajat să fie la o distanţă nu mai mică de 14 metri, acest lucru va îmbunătăţi performanţele lui, va ridica dispoziţia şi va îmbunătăţi tenul feţii. Plante în ghiveci pot împiedica, de asemenea, efectele nocive ale tehnologiei computerizate, sinteticii şi unor viruşi. AMF a făcut o listă de plante utile pentru lucrătorii biroului.
Aşa-numite plante-aspiratoare pot absorbi din aer formaldehida şi fenol, care sunt extrase din mobilier nou. Pentru aceste scopuri pot servi astfel de plante cum ar fi aloe, chlorophytum şi filodendron căţărător. Există, de asemenea, plante cu efect de aer condiţionat, care purifică aerul de dioxid de carbon şi emană oxigen. Deosebit de pronunţate aceste proprietăţi sunt la specii, cum ar fi chlorophytum, epipremnum, sparanghel, monstera, euphorbia, crassula.
Plante-filtre, cum ar fi chlorophytum şi epiprenium sunt bune pentru neutralizarea benzenului, şi plantele ionizatoare satură aerul cu ionii negativi de oxigen (monstera, muşcata, ferigi şi saintpaulia). Există, de asemenea, plante medicale, care pot lupta împotriva bacteriilor patogene şi microorganisme. Acestea includ ruellia, sanhetsiya, dieffenbachia, mirt, psidium. Conform cercetărilor, plantele care reduc conţinutul celulelor microbiene în aer, sunt begonii, muşcata, rozmarin, anthurium, sansivera, crassula, tradescantţa, epipremnum, aglaonema.
Pentru ca creaturile verzi, prietenoase omului să-şi îndeplinească misiunea, nu este nevoie de condiţii speciale. Este de dorit ca în birou să se menţină temperatura aerului de 20-22 de grade, iluminat adecvat şi să nu fie curent. În principiu, sunt condiţii obişnuite ale biroului de azi. Prin urmare, cultivarea plantelor nu va fi o problemă.
Dacă angajatorul nu vrea sau nu poate să se ocupe personal de înverzirea încăperilor în birou, puteţi invita un florar profesionist, care va asigura pentru personal o oază verde în schimb de 1-2 mii de dolari.
Sursa: facepla.net