ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Anesteziantele legale ucid oamenii mai mult decât heroina și cocaina
 

A lua anesteziante pe baza prescripției medicale constituie cauza deceselor unui număr mult mai mare de oameni decât abuzul de heroină și cocaină luate împreună. La asemenea concluzie șocantă au ajuns oamenii de știință din Canada de la McGill University, după cum comunică ”Obozrevateli”.
  Preparatele anestezice eliberate pe bază de rețete sunt opioide care au efect asupra receptorilor durerii din creierul uman, ceea ce permite scăderea nivelului durerii. Dar aceleași preparate provoacă și senzația de euforie, iar administrarea lor regulată duce la dependență fizică și deprindere. Pentru prima dată în istoria științei cercetătorii au decis să descopere câte decese provoacă asemenea gen de preparate medicamentoase.
S-a constatat că numărul deceselor provocate de anesteziantele opioide e superior numărului victimelor dependenței de heroină și cocaină luate împreună.
De asemenea, s-a constatat că în clasamentul mondial, consumul unui asemenea gen de anesteziant pe cap de locuitor, primul loc e ocupat de SUA, iar al doilea de Canada. Doar în 2010 anesteziantele opiode au cauzat moartea a 16 000 de americani.
De obicei opiodele au un efect sedativ și încetinesc respirația, dar pentru a atinge euforia oamenii iau doze considerabile de preparate, și uneori respirația lor încetinește până într-atât încât în genere se întrerupe.
E cea mai frecventă cauză a deceselor în urma supradozajului de preparate pe bază de rețete.
Conform datelor Centrului American de Prevenire și Control al Bolilor, în 2012 aproximativ 12 mil. de cetățeni ai țării au folosit preparate pe bază de rețete, nu după prescripția nemijlocită a medicului, dar pentru a obține efect narcotic. 

 

Sursa

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 12 august 2014 13:56
Vizualizări: 2028

Citiţi de asemenea

Unguentul "Steluța" este unul dintre cele mai cunoscute unguente. A devenit vestit datorită eficacității sale în trata...
513
1. Shosha. Hibridul se autopolenizează. Începe să dea roadă în a 40-a zi. Coaja este subțire, cu spine și pubescență. Ca...
501
"Vă prezint mărul fericit (stînga) și mărul trist (dreapta). Acestea sînt două jumătăți ale unui măr. Pe 20 mai le-am pu...
527
O companie rusească care prestează servicii de telecomunicații, servicii digitale și media în Rusia, Armenia și Belarus ...
247