ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Anna Cunț — o mamă care poate face ceva frumos dintr-un nimic
 

Cu Anna ne-am cunoscut cu câteva luni în urmă, la un eveniment dedicat stilului ecologic de viață. Împreună cu soțul său Serghei și fiul Anton ea deja mai mult de un an trăiește în ”Sciastlivoe” – așezarea ecologică bine cunoscută în țara noastră, unde s-au unit susținătorii ideilor lui Vladimir Megre și a cărții sale "Anastasia". La această întâlnire, am aflat că Anna este nu doar o mămică neobișnuită, dar și o personalitate artistică și multilaterală. Ea se ocupă de lucru manual, cusut, îi place să refacă ceva vechi și să creeze lucruri frumoase literalmente din nimic.

Ana, de cât timp te ocupi de lucrul manual?

De la 5 ani. Am fost la fel ca și majoritatea fetelor a epocii URSS. Am început cu îmbrăcăminte pentru păpuși făcută din propriile șosete și haine rămase din vremea copilăriei. Apoi la 8 ani mi-am făcut prima eșarfă și prima împletire. După asta m-am învățat să croșetez, iar la 12-13 deja mi-am cusut primele haine, unele dintre care le port chiar și în ziua de azi. După școală m-am înscris la facultate la specializarea "tehnologia și ingineria confecțiilor din țesături". Teza de absolvire am prezentat-o în formă de o colecție de îmbrăcăminte pentru femei în stil folcloric. Treptat cusutul s-a transformat într-o profesie, modelele de haine devenind tot mai diverse - inclusiv rochii de seară și rochii de mireasă. În afară de aceasta am cusut genți și poșete, articole pentru decorarea mobilei și a interiorului.

Cu ce te ocupi acum?

Ultima mea pasiune sunt brățări femeiești, huse pentru telefoane mobile și pungi pentru tablete. Chiar în acest moment fac niște brățări pe care le voi duce la festivalul-iarmaroc în Odesa. Acestea sunt accesorii tematice pentru femei și fete. Le-am pictat în stil rusesc, adăugând motive naturale: conuri de pin, fructe de pădure, flori, ornamente populare. Combin pictura cu tehnica decoupage și croșetatul.

браслеты ручной работы, Молдова

украшения ручной работы, Молдова

 

Îți vinzi undeva produsele?

Particip la expoziții și târguri YardSale. Rareori mă duc pe aleea artiștilor. Încă nu am revolzat întrebarea cu realizarea produselor sale de artizanat, deoarece vin rar la Chișinău. Am planuri de a-și vinde produsele sale în călătorii.

сумка для планшета ручной работы

чехол для мобильного ручной работы

аксессуары ручной работы, Анна Кунц

рукодельница Молдова, hand made Молдова

 

Cu ce te mai ocupi în Sciastlivoe?

Pe lângă artă și creație sunt pasionată de grădinărit. Îmi place să am grijă de plantele noastre. Iubesc să strâng plante și ierburi pentru familia și prietenii, să mă plimb prin pădure, să culeg ciuperci, corcoduș și alune. Uneori merg cu bibicleta în satele din apropiere, să văd cum trăiesc vecinii noștri din zonă.  Îmi place mult să merg în ospeție la prietenii-vecini și am o plăcere adevărată să mă scald în iazul nostru comun.
 

экопоселение Счастливое Молдова

 

Însă cel mai mult mă preocupă acum educarea copilului. În familiile noastre, în societatea noastră această problemă încă nu e soluționată. Prin urmare, citesc literatura specializată pe tema educației și fac lecții de desen cu copii. Am constatat că copiilor îi lipsește mult aplicarea practică a competențelor și capacităților sale și realizarea acestora într-un oarecare mod util. Pe copiii nu-i interesează valorile noastre materiale, obiectele de uz casnic. Spre exemplu, la moment ei sunt preocupați cum să facă un produs virtual, pe care să-l poată demonstra în rețele sociale. Desenarea ca atare nu-i prea interesează. Însă perspectiva de a face un desen electronic și de a-l anima îi fascinează. 
Am înțeles că trebuie să învăț împreună cu copiii. Sunt sigură că generația aceasta nouă încă va arăta cât de mult se deosebește, iar noi vom trebui nu doar să educăm copiii prin propriul exemplu, dar și să ne dezvoltăm împreună cu ei, poate chiar să-i ajungem din urmă în anumite aspecte. Acest moment nu e departe, eu personal deja mă confrunt cu el!

 

Sursa

Miercuri, 15 octombrie 2014
Vizualizări: 1637

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
124
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
108
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
217
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
81