ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Antarctica griji oamenii de ştiinţă: «vina totul — încălzirea globală»Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Christina Nadotti

Filiala din insula uriaşe de gheaţă din Antarctica capacul polari - o privelişte impresionantă. Este frapant în amploarea acestuia, viteza cu care procesul şi implicaţiile acest lucru poate avea. A fost anunţat recent o piatră de hotar: zona tablou inghetat 415 km patrati, a început să derivă în ocean. Aceasta este o bucată de platforme de gheaţă, care este acum legat de continentul Antarctic doar o fâşie îngustă de şase kilometri. Tot ceea ce sa întâmplat este o confirmare dramatică a vitezei cu care într-o creştere rapidă a temperaturii este de a schimba geografia planetei noastre.

Insula uriaşe de gheaţă, care ieri a rupt un aisberg urias, numit raft de gheaţă Wilkins şi gheţar în sine este separată de Peninsula Antarctica, care este "limbajul", care este de la Polul regiunea de sud se intinde spre vârful de sud a american continentul sud. Cercetătorii din întreaga lume au început să respecte această regiune cu doua jumătate a anului 1980. În curs de desfăşurare de monitorizare, inclusiv din spaţiu, precum şi studii privind locul a fost deja confirmat: Peninsula Antarctica este predispus la exfoliere. "Platforme, desprinderea din peninsula sunt o masa imensa de grosime de gheaţă până la 4 km, - spune Roberto Atstsolini, Polarnet supraveghetor, de reţea, National Research Center, care coordonează toate Italiană polare centre de cercetare ştiinţifică crema. - Acest proces poate fi comparat cu un strat de care se referă la tort: crema de alunecare de pe margine. "

În ultimii ani, pachet de gheata sa rupt de mai multe "portii de crema, iar ultima a fost o bucata de sector într-un masiv de gheata Larsen foaie de gheaţă raft, 3250 de metri patrati. km de gheaţă, care în 2002 a devenit un iceberg derivă în ocean. Oamenii de ştiinţă ştiau că atunci va veni rândul platforma Wilkins, iar in 1993 au facut o previziune, care se va citi: în cazul în care încălzirea globală se va manifesta în acelaşi mod, separarea de blocuri de gheaţă se întâmple 30 ani mai târziu, în 2023. Dar instanţa în 2008, şi aisbergului a rupt ieri dovedeşte că separarea completă a gheţarului se va întâmpla în viitorul apropiat.

"Acest fenomen este alarmant din mai multe motive - a spus Atstsolini - în comparaţie cu platforma platforma Larsen Wilkins este mai aproape de Polul Sud, o zonă care ar trebui să fie mai rece. Aceasta înseamnă că creşterea de temperatură începe să influenţeze polare reci, cu capac direcţii diferite,. De asemenea, ca vom vedea, desprinderea mai multe şi mai mari tracts de gheaţă, şi acest fenomen ar trebui să fie studiate cu atenţie. "

"Nu vorbim despre un singur episod şi a consecinţelor sale - precizează Atstsoini gheaţă. - Acelaşi lucru se întâmplă la Polul Nord, cu mare. Topire de gheaţă la ambii poli influenţe climatice, precum şi într-un mod fără echivoc." Dovezile sugerează că cercetarea trebuie să se concentreze asupra regiunii Antarcticii, luând în considerare faptul că, în ultimii 50 de ani în Peninsula Antarctica, temperatura a crescut mult mai repede decât în orice alt loc în emisfera sudică, în special în timpul iernii. "Aceasta este o dramă reală", - a declarat oamenii de stiinta de la British Antarctic Survey, a marcat îngrijorarea cu privire la platforma Wilkins. Într-adevăr, legile de teatru, pictura rupe şi lansează în apă, o bucată mare de gheaţă produce o impresie sinistru.

"N-am văzut aşa ceva, - a spus unul dintre oamenii de stiinta care a zburat deasupra zonei de vina a ghetarului câteva zile în urmă - este teribil. Am vazut o fisura enorma, format în gheaţă, circulaţia cele două margini se îndepărtează unele de altele, şi fragmente uriaşe, de mărimea o casa, emise în aerCa o explozie. "Această imagine ar putea fi văzut din spaţiu - un spectacol straniu şi marea.
Inopressa.ru

Miercuri, 02 aprilie 2008
Vizualizări: 2586

Citiţi de asemenea

Aceasta este cea mai detaliată fotografie a vieții celulare interioare făcută vreodată pînă în prezent.Celula este unita...
72
Avînd un stil de viață hiperactiv, poți avea impresia  că nu ai suficient timp pentru anumite lucruri în timpul z...
113
Este uimitor, dar, conform medicinei populare, cu ajutorul despărțiturilor interioare ale nucilor, puteți lupta împotr...
207
Și Pascal, și Pușkin, și Lomonosov, și Mendeleev.Dar o oarecale Lenocika de șaptesprezece ani spune: "Mă cam îndoiesc că...
258