ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Antarctica pierde aproximativ 160 de miliarde de tone de gheata în fiecare an …
 

Gigatone de gheață aici și acolo ... O echipa de oameni de știință de la Centrul de Observare și Modelare, Marea Britanie, a efectuat prima în istorie evaluare completă a schimbărilor stratul de gheata din Antarctica, folosind datele obținute prin satelit CryoSat -2 de Agenția Spațiala Europeană.

Ceea ce ei au descoperit este destul de alarmant: în medie Antarctica de Vest pierde 134 de gigatone de gheață, Antarctica de Est  - 3 gigatone și Peninsula Antarctica - 23 de gigatone în fiecare an, începând cu 2010-2013 pierderea totală este de aproximativ 159 de gigatone pe an (și aceste cifre sunt rotunjite) .

În contextul Pământului este suficient pentru a ridica nivelul mării global cu 0,45 milimetri pe an. Dacă vom combina acest lucru cu topirea altor scuturi de gheață și  ghețarilor ( Groenlanda ) și dilatarea termică o perioadă îndelungată, atunci toate aceste fapte creează o imagine reală. Nimeni nu spune că nivelul mării va crește brusc în cantități mari, dar atunci când ceva se mișcă în direcția greșită, este mai bine de a schimba cursul înainte ce lucrurile vor ajunge prea departe, ci nu după .

Антарктида теряет около 160 миллиардов тонн льда

 

"Am găsit o creștere a subțierii gheții în Antarctica de Vest. Am găsit dovezi concrete că în această parte a planetei care are suficient de gheață pentru a ridica nivelul oceanelor la nivel mondial mai mult de un metru, au loc schimbări dramatice", - consideră savantul Andrew Shepherd .

" Contribuția tot mai mare a Antarcticii la creșterea nivelului mării este o problemă globală și noi trebuie să utilizăm toate tehnicile disponibile pentru a urmări unde și cât de mult gheață este pierdută", - a declarat alt om de știință David Vaughan de la British Antarctic Survey.
 

Sursa

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 03 iunie 2014 15:44
Vizualizări: 1846

Citiţi de asemenea

Fără natură, omul nu poate exista nicăieri. Oamenii iubesc să meargă în drumeții, să se plimbe prin pădure și să petreac...
126
Prima fotografie: tufișurile cresc direct pe construcție, totul este acoperit cu pământ și dărâmături, pe jos sunt bucăț...
204
Un videoclip nou de la Ze Frank despre modul de răspândire a semințelor plantelor prin încolăciri.  ...
157
Când o persoană deja știe să vorbească, apare nevoia de a împărtăși cu ceilalți ceea ce știe, fie planuri și fantezii. D...
324