ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Antibiotice naturale. Partea 1




Sănătatea noastră rezidă în natură. Vindecătorii populari din cele mai vechi timpuri au cunoscut proprietățile antibioticelor naturale.

 

Răchiţele

Răchiţelele sunt cel mai bun ajutor la răceală. Este suficient de a măcina boabele cu zahăr sau miere şi de adăugat substanţa la ceai. Răchiţelele sunt o sursă valoroasă de vitamina C şi de antioxidanţi - substanţe care prelungesc tinereţea. Cu sucul de răchiţele pot fi tratate rănile, răchiţele sunt un antiseptic excelent. Ele normalizează microflora gastrointestinală.
Răchiţelele sunt utilizate pentru combaterea infecțiilor urinare.

Călinul roşu

După proprietăţile curative călinul este foarte asemănător cu răchiţelele. Decocturile şi infuziile pot fi preparate nu numai din fructe de călin, dar de asemenea din frunze, scoarță de copac și flori. Ele sunt folosite ca clătiri pentru dureri de gât şi laringită, ajută la restabilirea vocii "pierdute". S-a dovedit că călinul cu miere este un remediu casnic eficient – cu ajutorul său pot fi tratate boli ale tractului respirator superior și umflări asociate cu disfuncţia sistemului cardiovascular.

Merişor

În mod tradițional, merişorul este folosit în scopuri medicinale, deoarece este o plantă medicinală foarte valoroasă.

Sunt curative fructele și frunzele. Proprietățile lor medicinale sunt datorate compoziției chimice. Fructele merişorului conţin o mulţime de vitamine, ele sunt deosebit de bogate în vitamina C. Pentru a completa stocurile de această vitamină în organism este cel mai bine să consumaţi fructe leproaspete direct de pe tufă, deoarece în fructele uscate o parte din elementele utile sunt distruse.

Cu toate acestea, fructele uscate conțin de asemenea o cantitate considerabilă de substanțe valoroase, astfel încât se recomandă să fierbeţi fructele în apa clocotită împreună cu scoruşă şi măceş şi să consumaţi acest ceai de vitamine.

După cantitatea vitaminei A – carotenului, merişorul întrece chiar și răchiţelele, lămâia, merele, perele, afinele şi strugurii. De asemenea, merişorul este bogat în vitamina B2. Fructele de merişor conţin catehine, zahăr, tanin și pectină, săruri minerale, acizi organici - acetic, citric, malic, oxalic și formic.

Fructele și frunzele merişorului au un efect dezinfectant și diuretic și sunt folosite pentru reumatism, pietre la rinichi, cistita, guta, pielonefrite. În aceste cazuri sunt utilizate fructe proaspăt fierte și murate. De asemenea, merişorul îmbunătăţeşte acţiunea antibioticelor și activitatea preparatelor sulfamide, care sunt recomandate pentru pacienţii febrili și pentru a crește apetitul după boli grave și traume. În aceste cazuri este util sucul de merişoare, deoarece el combină efectele anti-inflamatorii și diuretice, inhibă creșterea microbilor și promovează eliminarea toxinelor. O astfel de băutură acră potolește perfect setea, iar vitaminele din compoziţia sa restabilesc puterea. Acest suc este de asemenea util pentru cancer, intoxicații cancerigene.
Merișoarele sunt un remediu perfect pentru vindecarea rănilor, este o substanţă tonică, antipiretică, antihelmintică și anti-scorbutică.

Aceste fructe promovează buna digestie, cresc fluxul de salivă, sucul pancreatic şi gastric, prin urmare sunt ideale pentru tratamentul gastritei cu o aciditate scăzută și o inflamație a pancreasului. De asemenea, merişoarele sunt utilizate pentru tratamentul hipertensiunii ca un mijloc adjuvant.

Apa de merişor este foarte bună pentru insolație și supraîncălzire, dureri în articulații și este folosită pentru clătiri la dureri de gât. Apa de merişor diluată este folosită pentru spălarea ulcerelor varicoase și pentru compresii de răcire. Gemul de merişor este util pentru a evita apariția mastitei şi altor boli inflamatorii perinatale. De obicei, sunt prescrise 2-3 linguriţe de gem. Gemul de merișor cu miere este un remediu excelent pentru prostatita.

Sucul de merişor este folosit ca un agent extern pentru scabie și herpes. Oamenii de ştiinţă elveţieni au descoperit că siropul de merişor poate ascuți vederea. Prin urmare, ei recomand acest sirop pentru persoanele în vârstă și automobiliști.

Reţete de recuperare cu merişor

• Apa de merișor se obţine prin ţinerea fructelor în apă. Aceasta este adesea folosită ca un laxativ ușor.

• Băutura din suc de merişor
Pentru a prepara băutura din suc de merişor este necesar un pahar de merişoare la două căni de apă și a aduce la fierbere, apoi se adaugă 5-6 linguriţe de zahar şi se fierbe aproximativ 15 minute la foc mic. Această băutură este deosebit de utilă pentru răceli.
• Suc de merişor
Acest suc cu adaosul mierii se recomandă pentru tuse şi spută. De asemenea, sucul de merişoare este un remediu utilizat pentru răceli, diabet zaharat, pojar, artrită, gută și reumatism.

Sucul de merişor este de asemenea bun pentru rinichi, ficat, vezica biliară şi vezica urinară, deoarece este un bun diuretic. Sucul se prescrie la otrăvire, diateză, în tratamentul tumorilor de stomac și cancerului de piele.

 

Природные антибиотики (Часть I)

 

 

Sursa: vk.com

 

ABONAȚI-VĂ
Sâmbătă, 24 august 2013 18:02
Vizualizări: 9939

Citiţi de asemenea

Haideți să ne amintim programa școlară, să zicem, de literatură. Și să începem, de exemplu, cu clasicii. Ce studiem la ș...
271
La Detail Garage oferim o gamă completă de servicii de detailing auto, pentru ca mașina dvs. să arate mereu ca nouă și s...
341
Deși toamna este în plină desfășurare, la XOstudio FLOWERS am început deja să ne pregătim pentru magia sărbătorilor de i...
474
Astăzi dorim să vă prezentăm o băutură naturală de casă, care este excelentă pentru organismul dumneavoastră. Dacă beți ...
483