ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Antibiotice naturale. Partea 2




 

Terebentina de conifere

În Siberia şi Urali s-a folosit terebentina de cedru, brad şi zada pentru ameliorarea durerii și vindecarea mai rapidă a rănilor, abcese, ulcere, arsuri, tăieturi, mușcături de șerpi. În timpurile vechi vindecătorii din Siberia au folosit terebentina pentru tratarea albeţii și cataractei, o îmbinare rapidă a fracturilor osoase, în tratamentul cancerului, ulcerelor gastrice și duodenale, tratamentul bolilor sistemului nervos.

Muștar

Muștarul are un efect anti-inflamator, anti-oxidant. Acesta îmbunătățește digestia și face digerabile cele mai "grele" alimente. De mult timp este cunoscută "rețeta bunicii": la primele semne de răceală, faceţi băi de apă caldă cu muştar pentru picioare sau turnaţi un pic de praf de muştar în șosete, atunci dimineața următoare "boală va trece de parcă va fi luată cu mâna". Praful de muştar dizolvat în apa caldă cu miere se utilizează pentru clătiri, tratează inflamațiile la gât și reduce senzaţiea de „gâdilat”.

Usturoi

Mirosul de usturoi aduce alinare la tuse convulsive, dureri în gât, nasul înfundat, trebuie doar să tăiaţi un căţel de usturoi proaspăt şi să inhalaţi mirosul său. O infuzie din căţei zdrobiţi, scapă de oxiuri, vindecă tractul respirator superior, dureri de gât, tuse.

Ceapa

Antibioticele pe bază de plante sunt conținute în sucul de ceapă - atât albă, cât şi roșie. Infuzia alcoolată de ceapă poate fi utilizată pentru tratamentul infecțiilor respiratorii, ca un mijloc de combatere a paraziților intestinali. Uleiurile esenţiale, prezente în bulbi, activează glandele cavității nazale, traheea și bronhiile. Inhalarea aromei de ceapă este însoțită de curățarea tractului respirator. Ceapa crudă, inclusiv cea verde, este utilă pentru consum în timpul infecţiilor intestinale.

Ridiche

Rădăcinile de ridiche sunt utilizate pe o scară largă în medicina populară, sucul este recunoscut ca un mijloc care provoacă tusea puternică și expectorantă. Pentru suc este caracteristică o acțiune anti-inflamatorie și antiseptică , cu el putem trata rănile. Sucul de ridiche este recomandat pentru băut în scopul de a îmbunătăți pofta de mâncare şi a normaliza funcţionarea sistemului digestiv. Dar acesta este contraindicat persoanelor care suferă de gastrită, ulcer gastric și ulcer duodenal.

Hrean

În compoziția chimică a hreanului este prezentă o substanță numită benzyl isothiocyanate - forma uşoară a antibioticelor naturale. Hreanul inhiba bacteriile care pot cauza nasul înfundat, tuse, gripa, inflamarea rinichilor, vezicii urinare și a tractului urinar. Se spune că eficacitatea unei felii de 10 grame de hrean poate fi echivalată cu eficacitatea de 20 de grame de antibiotice sintetice.

Propolis

Eficiența spectrului util al propolisului este largă: acesta contribuie la vindecarea rănilor, susţinerea sistemului imunitar la nivelul adecvat, poate combate aproape toate tipurile de ciuperci, întăreşte pereţii vaselor sanguine, are un efect analgezic.

Cimbru

Cimbru are o acţiune anti-inflamatorii, analgezică, expectorantă, bronhodilatatoare, antispastică, sedativă și multe alte proprietăți.

Ajută la gripă, răceli, tuse şi bronşite, amigdalite și tot felul de boli respiratorii, boli ale gingiilor, inflamarea rinichilor şi a vezicii urinare, nevralgii și diverse nevroze. Femeilor li se recomandă ceaiul de cimbru și băi în timpul cistitei şi boli ale sistemului urinar.

 

 

 

Sursa: vk.com

 

ABONAȚI-VĂ
Duminică, 25 august 2013 12:01
Vizualizări: 4293

Citiţi de asemenea

În lumea contemporană, unde tehnologiile ne despart adesea de natură, practicile vedice oferă metode profunde de restabi...
171
Lumea contemporană se grăbește înainte cu o viteză amețitoare. Tehnologiile cuceresc toate domeniile vieții noastre, sch...
143
Omul este singura ființă de pe această planetă capabilă să își exprime gândurile prin cuvinte.Lumea este plină de mari r...
130
Maimuțele capturate din sălbăticie și aduse la grădina zoologică înțeleg clar că stăpânul și angajații grădinii zoologic...
329