Antibioticii naturali
Antibioticii moderni au distrus imunitatea naturală, iar utilizarea lor excesivă a devenit recent o epidemie.
Antibioticii din farmacie distrug bacteriile folositoare din intestinele noastre și conduc la crearea de super-bacterii nocive, care sunt extrem de rezistente la medicamentele prescrise. În loc să continuăm diminuarea capacității naturale a organismului de a se opune multor boli, putem folosi ca antibiotici produse naturale și ierburi. Mai jos găsiți cele mai populare produse naturale, care au proprietăți antibiotice.
Astragalus
Astragalus este un produs tonifiant pentru organism. Proprietățile sale benefice sunt cunoscute de mii de ani, este utilizat în medicina chineză pentru a întări sistemul imunitar și a combate stresul fizic, mental și emoțional.
Cercetările moderne au demonstrat că poate fi eficient în tratamentul răcelilor, în protejarea ficatului și, de asemenea, ține la distanță virușii.
Ceapa
Ceapa are proprietăți antibacteriene, antiseptice și, în general, întărește sănătatea. Strămoșii noștri credeau că dacă omul va suge ceapa crudă, se va vindeca, deoarece poate absorbi boala direct din organism. În scopul protejării casei de bacterii nedorite și microbi, puteți ține ceapă tocată pe o farfurie.
Varza
Varza are proprietăți antimicrobiene, poate distruge toate tipurile de bacterii malefice. Interesant este faptul că proprietățile benefice ale varzei cresc în timpul fermentației sale.
Mierea
Oamenii de știință au descoperit că mierea conține un ingredient secret numit defensin - 1, care este o proteină adăugată de albine în miere la producerea sa. Mierea este un antibiotic natural, care distruge bacteriile nocive și protejează organismul împotriva bolilor.
Scorțișoara
În medicina populară scorțișoara se folosea ca un antibiotic natural de secole. Oamenii de știință au descoperit că scorțișoara nu este doar un antibiotic natural, dar și, de asemenea, un antioxidant; ea stimulează sistemul imunitar.
Salvia
Salvia este o soluție naturală pentru bolile tractului respirator superior, ajută la boli de stomac, reduce febra, este eficientă contra răcelii și gripei.
Cimbru
Frunzele și uleiul de cimbru sunt antibiotici naturali foarte eficienți. Timolul, conținut în uleiul de cimbru are proprietăți antimicrobiene, antifungice și antiprotozoare.
Rozmarinul - se întrebuiințează pentru vindecarea bolilor tractului gastro-intestinal și a sistemului nervos.
Mărarul - este un concentrat natural de antibiotic vegetal. Datorită acțiunii sale bactericide, mărarul suprimă microflora patogenă și îmbunătățește metabolismul.
Coriandru - un antibiotic natural. Ușurează durerile, spasmele, crampele și greața, stimulează digestia.
Busuiocul - datorită proprietăților sale antibacteriene și dezinfectante protejează împotriva multor infecții.
Echinacea - are o influență antibacteriană, antivirală, anti-inflamatoare asupra organismului.
Curcuma - antibiotic natural, "un leac pentru toate bolile". Are proprietăți stimulatoare și anestezice.
Usturoiul - antibiotic universal, folosit în Rusia de veacuri ca un remediu antibacterian, antiviral și antifungic.
Ghimbirul - antibiotic natural și antiseptic. Întărește sistemul imunitar.
Uleiul de oregano - antibiotic puternic. Distruge microbii și paraziții.
Frunzele de olive - unul dintre cei mai puternici și mai vechi antibiotici naturali.
Extractul de semințe de grapefruit - are o activitate antibacteriană și antivirală foarte puternică, dar spre deosebire de antibioticii obișnuiți, care acționează selectiv asupra bacteriilor; extractul are un efect devastator asupra bolilor cauzate de bacterii, germeni, paraziți, fungi și viruși.
Uleiul de muștar- are proprietăți antibacteriene și antihelmintice.