Arborele Margusa, folosit in cazul diabetului zaharat
Arborele Margusa, folosit in medicina traditionala indiana pentru tratarea a nenumarate afectiuni, contine vitamina C, tiamina, niacina, caroten, aminoacizi, calciu, fosfor, fier si substante bioactive, precum nimbina, nimbinena, nonacosan. Acest arbore este cunoscut ca un extraordinar tratament in cazul diabetului zaharat, dar si pentru proprietatile lui antibacteriene si antivirale, pentru eficacitatea in tratamentul unor boli parazitare, dar si pentru combaterea ulcerului gastric.
Datorita efectelor stimulante, tonice, analgezice, emoliente si laxative, lastarii si frunzele de Margusa stimuleaza lactatia si durerile abdominale, imbunatatesc digestia, favorizeaza evacuarea gazelor intestinale, trateaza ulceratiile si viroza Cow-Pox. Frunzele de Margusa sunt utilizate in combaterea infectiilor intestinale si a parazitilor intestinali.
Decoctul concentrat de frunze proaspete are efecte antiseptice, iar infuzia calda este folosita ca factor revulsiv in entorse. Din semintele acestui arbore, se obtine un ulei de culoare verzui-galbuie spre brun, cu un gust iute si amar, care se foloseste in dermatologie si diverse ulceratii, precum si in reumatologie, tratamentul hemoroizilor, otite, astm, afectiuni odonto-orale si gingivale.
Sursa: ziuaconstanta.ro