ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Arctică se topeşte într-un ritm acceleratAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Sub razele de soare de vara, Oceanul Arctic pierde mii de kilometri patrati de gheata sale, oamenii de ştiinţă au raportat monitorizarea PAC polare prin intermediul sateliţilor. Iar acest proces poate duce la o scădere în domeniul gheaţa polară din Oceanul Arctic la niveluri record, scrie revista Time.

Temperatura medie la nivel mondial a lungul secolului trecut a crescut cu 0,6 grade Celsius, dar în Arctica, aceasta a crescut de două ori mai mult decât în primul rând, să vină activitate umană care generează gaze cu efect de seră, oamenii de stiinta cred.

Conform recente U. S. Centrul National pentru datele pe zăpadă şi acoperire cu gheaţă, în prezent, zona de gheaţă acoperă în zona arctică este de 6.75 milioane mp km. Între timp, oamenii de ştiinţă se tem că, ca urmare a topirii accelerate de gheaţă, care a fost deosebit de vizibile în iulie a acestui an, această cifră poate declin în septembrie la cel mai scăzut nivel, depasind "record" tyaniya 2007, când, după sezonul de vară zona calotei glaciare a fost redusă la 4,300,000 sq km.

În plus, după cum sa menţionat de către cercetători din centru, de gheaţă Neta multi, constituie în continuare nucleul de calota glaciara, mai multe şi mai mult dând cale de gheaţă subţire în iarnă şi dispar în timpul verii.

Din acel moment, ca acum 30 de ani, a început prin măsurători zona prin satelit de gheaţă acoperă în zona arctică, el a scăzut cu cel puţin 25 la sută. Dacă vă confruntaţi în prezent, ritmul de topire continuă, la sfârşitul secolului al ХХ1, această foaie de gheaţă pot fi drastic reduse sau chiar dispar complet în lunile de vară.

În timp ce oamenii de stiinta nu a putut găsi nici un mecanism natural, care pot opri topirea gheţii arctice şi, în cazul în care această tendinţă nefericită va progresa, consecinţele inevitabile dezastruoase nu numai pentru locale, dar şi pentru ecosistemului global.

ecoportal.ru

Luni, 17 august 2009
Vizualizări: 1703

Citiţi de asemenea

Știm cu toții că în Japonia sînt unele dintre cele mai avansate tehnologii din lume, dar japonezii au mers departe nu nu...
256
În gospodăria ecologică ”VioPark Varnița” a nins. Cîmpiile, lacurile și vegetația au îmbrăcat straie albe, iar peisajele...
259
Această brînză de vaci nu provoacă fermentație în intestin, se digeră bine și are un gust plăcut. Încercați să pregăti...
597
SUA lansează primul sistem plutitor Ocean Cleanup, care va curăța oceanul de resturile de plastic, a declarat pe 8 sep...
228