ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Argila este un remediu bun (Partea II)



 


Zgura albastră este considerată una din cele mai utile şi vechi remedii. În timpurile ţariste, aceasta chiar a fost cumpărată pe aur şi exportată în alte ţări.Argila albastră conţine: dioxid de siliciu, fosfat, fier, azot, argint, magneziu, calciu, mangan, fosfor, zinc şi astfel are un efect purificator şi antiinflamator, proprietăţi dezinfectante, stimulează circulaţia sângelui şi procesele metabolice a celulelor pielii.

În medicina populară, zgura albastră este utilizată foarte larg şi se foloseşte pentru a trata astfel de maladii, cum ar fi :cancerul de locaţie foarte diferită, leucemie, tumori benigne, adenoide, polipi nazali, guşa, inflamaţia şi solidificarea ganglionilor limfatici, anemie, dureri de cap, arterioscleroză, paralizie, tulburări nervoase, epilepsie, boli cerebrale, inflamaţii ale urechii, ochiului,boli ginecologice (mastita, mastopatie, prolaps uterin, fibrom, polipi, chisturi, perioade neregulate, vaginită, diverse inflamaţii), rigidizarea testiculelor la bărbaţi, diabet zaharat, boli digestive (gastrite, ulcer, constipaţie, colici intestinale, enterocolite, prolaps de rect, hemoroizi), inflamaţie a ficatului, icter, rinichi şi vezica urinara, boli de inimă, bronşită, pneumonie, pleurezie, tuberculoză, curgerea nasului, sinuzită, sângerări nazale, dureri de gât, boli de piele (eczeme, psoriazis, semne din naştere, condiloame), alopecie, rahitism, artrita, osteoartrita, reumatism, pinteni, traumatisme, varice, boala osoasă, ulcere şi alte boli.

Medicina modernă, nu contestă faptul că lutul albastru are un efect puternic antitumoral, care se aplică la formarea tumorilor atât benigne cât şi maligne. Poate că acest lucru se datorează faptului, că zgura albastră conţine un element radioactiv foarte rar, care e foarte puternic - radiu. Tratamentul cu lut albastru dă organismului radiu în formă pură, în stare naturală şi doze necesare. În afară de radiu, zgura albastră conţine, în esenţă, toate sărurile minerale şi oligoelemente, de care avem nevoie şi în formă foarte digerabilă pentru organismul uman.

Compoziţia electrolitică a lutului este un bun conductor al energiei, astfel încât în organism cu ajutorul lui se realizează un schimb de energie. Din organism iese energia toxică, eliberând blocuri şi intră energia microelementelor lutului, plantelor, adăugate la acesta şi energia lichidului care îl diluează.

În medicina oficială tratamentul cu zgură este folosit la tratarea bolilor cronice şi subacute ale articulaţiilor, coloanei vertebrale, muşchilor, nervilor periferici, a efectelor reziduale după poliomielită, la traumatisme (lovituri, entorse, fracturi), la boli cronice şi subacute ale organelor de reproducere feminine, la inflamaţie cronică a vezicii biliare, la constipaţie cronică, etc.

Pentru tratament, se alege lut fără nisip, friabil, încălzit la soare (cel mai vindecător este lutul încălzit la soare de vară, aşa că stocaţi zgura pentru viitor în zilele fierbinţi de vară), situată departe de zonele industriale şi aşezări, dar în apropierea surselor de apă. Efectul straturilor de lut adânci este de câteva ori mai mare, decât a celor care sunt situate la suprafaţă, ar fi preferabil să utilizaţi zgura din locuri de trai permanent, din adîncul pământului. Cea mai potrivită este zgura din care puteţi face o gogoaşă, care nu se sparge după uscare. Păstraţi argila folosită pentru scopuri medicinale, într-un vas de sticlă sau de lemn deschis, sau într-un un vas de porţelan (din metal nu este dorit). Păstraţi lutul sub şopron, în mansardă, izolat de zonele poluate. Înainte de iarnă şi după iarnă, argila se usucă la soare. Pînă începeti tratamentul, este de dorit să o ţineţi ceva timp la soare şi apoi să o diluaţi cu apă de izvor pură.

Zgura albastră este folosită atât extern, cât şi intern. Dozarea depinde în întregime de boală. Pentru tratamentul anumitor boli se combină ambele metode.


Utilizarea internă a lutului albastru. Pentru uz oral se foloseşte zgura grasă pură, fără nisip. Este cel mai bine să folosiţi argila, luată ca o bucată întreagă. Brichetul se rupe în bucăţi mici şi se macină în pulbere cu ajutorul unui mortar sau a unei sticle. Apoi, se trece printr-o sită pentru a scăpa de impurităţi. Pulberea curată se expune la soare. În această formă, argila este gata pentru utilizare. Cantitatea de argilă folosită poate fi reglementată în funcţie de nevoile organismului. Zgura nu face nici un rău, dar în unele cazuri poate provoca reacţii neplăcute. Utilizarea lutului nu este însoţită de dureri, însă în cazuri aparte, poate provoca reacţii neplăcute. Dacă administrarea argilei se însoţeşte cu dureri, aceasta ar trebui să fie expusă la soare şi atunci se suportă mult mai uşor. Doza normală pentru un adult - 2 linguriţe de praf de argilă pe zi (pentru copii este destul o linguriţă). Argila este diluată cu apă rece şi se ia dimineaţa şi seara, neapărat cu o oră înainte de mese (cu excepţia cazului dacă nu este indicată altă metodă de a lua lut). Pudra de argila diluată se bea cu înghiţituri mici, nu dintr-o dată. Dacă în partea de jos a sticlei a rămas argilă, puteţi să adăugaţi mai multă apă. Nu folosiţi o lingură de metal pentru a amesteca. Puteţi lua pudra de argila împreună cu infuzia de mentă sau alte plante, dar fără zahăr. Puteţi adăuga o cantitate mică de miere. Nu puteţi bea lutul cu lapte sau cu cafea. Pentru cei care preferă să ia lut în formă de pulbere uscată, este necesar să pună în gură o mică bucată de lut, iar apoi s-o înghită şi să bea puţină apă. Făcând astfel, vă consolidaţi dinţii şi îmbunătăţiţi digestia. Utilizarea lutului în interior ajută la eliminarea toxinelor. Dacă la începutul metodei de tratament cu lut aveţi constipaţie, aceasta este un indicator sigur, de o boală gravă a tractului gastro-intestinal. În acest caz, în timpul zilei ar trebui să beţi , cu înghiţituri mici, o cantitate mare de apă de lut deschisă.

Zgura oferă exact acele săruri minerale, care ne lipsesc, livrându-le în doze cele mai potrivite pentru organismul nostru. În plus, zgura absoarbe toxinele, gazele putrede, excesul de acid şi le elimină din organism, curăţindu-l în întregime. Tratamentul cu zgură prin administrarea ei pe cale orală, uneori, poate dura mai multe luni sau chiar ani. Este recomandabil să luaţi pauze din cînd în cînd, pentru a nu se obişnui stomacul (de exemplu, 21 de zile administraţi lutul, apoi luaţi o pauză de 10 zile). Uneori, la începutul tratamentului, se pare că boala s-a agravat şi starea de sănătate s-a deteriorat, dar acest lucru nu ar trebui să vă îngrijoreze.

Prepararea apei de lut din lutul albastru. Zgura albastră se usucă la soare (dacă argila este slab drenată, ea se va dizolva dificil în apă). Puteţi usca lutul lângă sobă sau orice sursă de căldură. Dup ce lutul se usucă, acesta trebuie să fie bătut praf, curăţat de pietre, rădăcini şi alte fragmente străine. Apa din zgură poate avea trei concentraţii: concentraţie slabă - 1 linguriţă la o cană de apă, concentraţie medie - 2 linguriţe la o cană de apa şi concentraţie mare - 3 linguriţe la o cană de apă.


Aplicarea externă a lutului albastru. În exterior zgura albastră este utilizată, în principal, sub formă de aplicaţii, acoperiri, frecări şi băi.

Pregătirea soluţiei de lut din zgură albastră pentru frecţionări. Argila praf se toarnă într-un recipient emailat sau un vas de lut calcinat. Apoi, se umple cu apă proaspătă curată, astfel ca apa să acopere complet lutul. Să stea câteva ore, pentru ca bucăţile dure de zgură să se umezească. Masa trebuie să fie uniformă, fără bulgări, amintind pasta. Este de dorit să expuneţi vasul cu lut mai des şi mai mult la soare. Această soluţie ,gata pentru utilizare, poate fi depozitată pe termen nelimitat. De la caz la caz, soluţia este uşor diluată cu apă, până la o consistenţa dorită. Măcinare se face astfel: trebuie să vă spălaţi bine pe mâini, să înmuiaţi în soluţie un tampon de bumbac şi să frecaţi locul inflamat. La tratamentul reumatismului, artritei, paraliziei, pentru a îmbunătăţi acţiunea de frecare, în soluţia de zgură ar trebui să adăugaţi 2-3 căţei de usturoi măcinaţi. În cazul de tuberculoză – frecaţi cu acest amestec pieptul şi gâtul de 2-3 ori pe zi.

 

 

Sursa: gazeta.rodpomestye.info

 

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 10 aprilie 2012 12:31
Vizualizări: 4666

Citiţi de asemenea

Haideți să ne amintim programa școlară, să zicem, de literatură. Și să începem, de exemplu, cu clasicii. Ce studiem la ș...
119
La Detail Garage oferim o gamă completă de servicii de detailing auto, pentru ca mașina dvs. să arate mereu ca nouă și s...
238
Deși toamna este în plină desfășurare, la XOstudio FLOWERS am început deja să ne pregătim pentru magia sărbătorilor de i...
366
Astăzi dorim să vă prezentăm o băutură naturală de casă, care este excelentă pentru organismul dumneavoastră. Dacă beți ...
448