ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Argintul — nu doar metal preţios, dar și remediu
 

 

A fost o vreme cînd argintul era considerat cel mai scump metal, dar el este nu numai frumos, dar, de asemenea, util. Inele, brățări, coliere – la aceasta nu se limitează posibilităţile argintului. Înainte de apariţia antibioticelor, medicii coseau rănile cu fire cu particule de argint. Medicii credeau că aceasta împiedică dezvoltarea de infecţii. Medicii nu greşeau. Studiile efectuate în prezent au arătat că argintul este un excelent antiseptic şi are proprietăţi de vindecare, relatează Dailymail. Care este secretul său?

 

Conform lui Valerie Edwards Jones, profesor de microbiologie la Universitatea din Manchester, studiile arată că argintul este un agent antibacterian puternic, care nu irită ţesuturile şi organele și este non-toxic. În plus, argintul ucide pînă la 650 de specii de microbi patogeni.

Argintul constă din ioni mici, care împiedică răspîndirea de bacterii, viruşi şi ciuperci în celulele corpului şi împiedică dezactivarea proteinelor. Ca urmare, microbii nu se pot reproduce şi mor, iar răspîndirea infecţiei încetează. Interesul față de argint a apărut datorită faptului că acesta ucide Staphylococcus aureus, cu care antibioticele nu pot lupta.

În prezent, în medicină se folosesc tot mai mult instrumente şi echipamente cu adaos de argint pentru a preveni infecțiile, care pot fi contractate în spital.

Argintul luptă eficient şi cu problemele pielii, cum ar fi eczemele şi psoriazisul: 1% de metal care se conţine în cremă, este suficient pentru dispariţia acestor boli alergice. Pe viitor acesta va putea fi folosit ca un antibiotic pentru uz intern: el ucide virusul HIV timp de trei ore, virusul gripal şi Staphylococcus aureus.

Dar este nevoie de cercetări suplimentare pentru întrebuințarea perorală a argintului. Conform profesorului Jones, atunci când este utilizat peroral apar efecte secundare.

 

 

Sursa: moldovenii.md

 

Vineri, 23 martie 2012
Vizualizări: 2910

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
115
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
105
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
212
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
81