ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Argintul — nu doar metal preţios, dar și remediu
 

 

A fost o vreme cînd argintul era considerat cel mai scump metal, dar el este nu numai frumos, dar, de asemenea, util. Inele, brățări, coliere – la aceasta nu se limitează posibilităţile argintului. Înainte de apariţia antibioticelor, medicii coseau rănile cu fire cu particule de argint. Medicii credeau că aceasta împiedică dezvoltarea de infecţii. Medicii nu greşeau. Studiile efectuate în prezent au arătat că argintul este un excelent antiseptic şi are proprietăţi de vindecare, relatează Dailymail. Care este secretul său?

 

Conform lui Valerie Edwards Jones, profesor de microbiologie la Universitatea din Manchester, studiile arată că argintul este un agent antibacterian puternic, care nu irită ţesuturile şi organele și este non-toxic. În plus, argintul ucide pînă la 650 de specii de microbi patogeni.

Argintul constă din ioni mici, care împiedică răspîndirea de bacterii, viruşi şi ciuperci în celulele corpului şi împiedică dezactivarea proteinelor. Ca urmare, microbii nu se pot reproduce şi mor, iar răspîndirea infecţiei încetează. Interesul față de argint a apărut datorită faptului că acesta ucide Staphylococcus aureus, cu care antibioticele nu pot lupta.

În prezent, în medicină se folosesc tot mai mult instrumente şi echipamente cu adaos de argint pentru a preveni infecțiile, care pot fi contractate în spital.

Argintul luptă eficient şi cu problemele pielii, cum ar fi eczemele şi psoriazisul: 1% de metal care se conţine în cremă, este suficient pentru dispariţia acestor boli alergice. Pe viitor acesta va putea fi folosit ca un antibiotic pentru uz intern: el ucide virusul HIV timp de trei ore, virusul gripal şi Staphylococcus aureus.

Dar este nevoie de cercetări suplimentare pentru întrebuințarea perorală a argintului. Conform profesorului Jones, atunci când este utilizat peroral apar efecte secundare.

 

 

Sursa: moldovenii.md

 

Vineri, 23 martie 2012
Vizualizări: 2843

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
292
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
464
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
343
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
464