ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Arheologii au descoperit Bethleem-ul
 

 

S-a descoperit un mic sigiliu din argilă, pe care este inscripţionat numele Bethleem şi care ar putea fi dovada existenţei acestei localităţi în epoca biblică, a anunţat AFP.

 

Acest obiect vechi, care constituie dovada tangibilă a existenţei oraşului Bethleem, menţionat în Biblie, a fost descoperit recent la Ierusalim. 

Obiectul din argilă era folosit pentru a pune sigiliu pe documente sau pe alte obiecte. El a fost descoperit în cursul lucrărilor de excavaţii pe situl numit Oraşul lui David, aflat mai jos de zidurile vechiului Ierusalim. Pe sigiliul de circa 1,5 cm numele Bethleem este scris în ebraica veche. 

Sigiliul face parte din documentele fiscale de la Bethleem trimise regelui Ierusalimului, în cadrul unui sistem de impozitare folosit în regat în secolele VIII-VII î.e.n.

Bethleem este menţionat prima oară în Geneză, prima parte a Bibliei, ca locul în care este îngropată Rachel, soţia patriarhului Iacob. Conform Noului Testament, oraşul Bethleem, aflat în Cisiordania, la sud de Ierusalim, este şi locul naşterii lui Isus.

 

 

Sursa: moldovenii.md

 

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 29 mai 2012 9:29
Vizualizări: 1949

Citiţi de asemenea

Un copac frumos banyan pe plaja Waikiki, Hawaii...
35
Nu există oameni care nu au nimic bun în ei, la fel cum nu există oameni absolut răi. În fiecare suflet există și bune ș...
54
Lansarea incitantă a Inițiativei pentru antreprenoriatul feminin la începutul lunii octombrie a oferit femeilor o ocazie...
66
Doar că majoritatea oamenilor nu știu despre acest lucru, motiv pentru care apar toate nenorocirile lor. Și primul mirac...
62