ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Arheologii au recreat chipul femeii care a trait in urma cu 3.700 de ani (+Foto)

Hew Morrison, artist grafic si absolvent al Universitatii din Dundee, in colaborare cu mai multi cercetatori, a reusit sa creeze portretul unei femei care a trait in urma cu 3.700 de ani, pe baza unor ramasite descoperite in Caithness, Scotia, in 1987.

Femeia a fost botezata Ava, o abreviere de la Achavanich, locul exact in care au fost descoperite ramasitele, scrie debarbati.ro.

"Apreciez sansa de a recrea figura cuiva care a trait in urma cu atat de multi ani. E fascinant sa portretizezi un stramos care a trait in urma cu peste trei milenii", a spus Hew Morrison pentru BBC.

"In mod normal, cand lucrezi in aceste conditii, observand doar ramasitele, oasele, e greu sa determini ce culoare aveau pielea si ochii. La fel si parul. Astfel, aceasta reconstructie faciala bazata pe ramasitele arheologice poate fi diferita in functie de artist", a mai spus el.

Morrison a declarat ca cercetatorii si specialistii in arheologie continua sa caute astfel de oseminte in insula Marii Britanii, dar si sa incerce sa afle mai multe despre perioada in care a trait "Ava".

Археологи воссоздали портрет девушки, погибшей 3700 лет назад

 

Sursa: moldovenii.md

Citiţi de asemenea

Nu am putut trece cu vederea această informație utilă. Deși datele se referă la pădurile din Ucraina, pentru noi acest...
7144
Odată cu venirea frigului schimbăm garderoba, dar și rutina de îngrijire a pielii. Vîntul și temperaturile scăzute de af...
48
  Creșterea kombuchei din ceai negru Dacă aveți nevoie de kombucha doar pentru a obține o băutură gustoasă c...
39016
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat astăzi, la invitația Ministerului Mediului, la o discuție publ...
107