ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Arheologii în uimire: descoperirea de 7000 ani mai în vârstă decât Stonehenge!Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Cercuri, căptuşite cu atenţie pietre şlefuite au fost create aproximativ 9500 ani î.Hr., chiar înainte de apariţia agriculturii

Ca un băiat, Klaus Schmidt folosit pentru a urca la pesterile din patria sa, în Germania, în speranţa de a descoperi desene preistorice. Treizeci de ani mai târziu, ca membru al Institutului Arheologic German, el a găsit ceva infinit mai important: un complex de templu, care este aproape de două ori la fel de vechi ca orice descoperiri de acest tip.

"E ca o supernova - spune Schmidt.. Suntem permanent în cadrul solitar un copac cu sufletul la gură pe partea de sus a tuturor vânturilor unui deal 35 mile nord de turco-siriene frontierei - De îndată ce am văzut prima oară, am realizat că am avut două opţiuni: fie pleca de aici şi nu spun nimic pe nimeni, sau restul vieţii sale pentru a studia acest obiect.

El poate fi văzut în spatele prima cotitură platoul anatolian. In fata, la fel ca-colorate praf mare, mai multe sute de mile, se extinde simplu mesopotamiene. Înainte de a-l pune parţial ascunse în interiorul dealului piatra cercurile Gobekli Tepe.

Comparativ cu Stonehenge, ele sunt mici. Nici unul din cercurile deschise (acum 4 obiecte excavat din propuse 20) nu depăşeşte 30 metri in diametru. La un nivel, cu restul de descoperiri sunt în formă de T poli, şi deasupra lor, cel puţin un metru turn, de doi metri de piatra cinci. Aceste sculptate imagini remarcabile de mistreţi, vulpi, lei, păsări, şerpi şi scorpioni, precum şi de vârsta lor: pietre datează de aproximativ 9500 î.Hr., care este, ele sunt 5,5 mii de ani mai în vârstă decât primele oraşe din Mesopotamia şi data de 7 . ani mai în vârstă decât Stonehenge.

Creat nu este că oamenii nu ştiu roţi şi scrisorile - acestea nu sunt deţinute chiar ceramică sau cultiva grâu. Autori facilităţi în Gobekli Tepe stabilit sate, dar nu au fost agricultori şi vânători.
"Inainte se credea că pentru a construi monumentale aceste site-uri numai de către un complex, aranjate ierarhic civilizaţii, care a apărut doar după apariţia agriculturii - spune profesor de antropologie la Universitatea Stanford, Ian Hodder, care în 1993 a condus săpăturile de la Çatalhöyük, cel mai celebru situat în Turcia monumente neolitic. - Gobekli Tepe transformă toate ideile noastre. găsit acolo obiecte manipulate cu pricepere, ele sunt complexe pentru fabricarea şi au fost făcute înainte de apariţia agriculturii. Asta face ca acest set numai unul dintre cele mai importante descoperiri arheologice într-o lungă perioadă de timp " .

Deoarece zece ani de săpături a fost descoperit doar o parte a monumentului, numirea a clădirilor Gobekli Tepe rămâne neclară. Unii oameni cred că acesta a fost locul de plecare ritualuri asociate cu cultul fertilităţii, şi două înalt de piatră, în centrul fiecărui cerc reprezintă bărbat şi femeie. Această teorie a crescut cu plăcere o agentie de turism, în oraşul din apropiere de Urfa. Vizitaţi Grădina Edenului, pentru a vedea Adam şi Eva "- Barker, brosuri de publicitate.

Schmidt se referă la această ipoteză sceptici. El recunoaşte că Gobekli Tepe poate fi foarte bine "dovezi de ultima off semi-civilizaţiei, care a fost înlocuit curând de către agricultori. Schmidt spune că la această zi, aceste cladiri au supravieţuit în aproape perfectă stare numai pentru că cei care le-au construit, în curând se va îngropat sub tone de creatia sa de teren - ca şi când s-au umplut cu fiarele, lumea a pierdut brusc relevanţa acestuia.

Dar la această facilitate nu sunt simboluri ale fertilităţii, care se găsesc în alte monumente din epoca neolitică, şi, deşi în formă de T piloni simbolizeaza om, aceste cifre sunt lipsite de caracteristici sexuale.

Boghiu

"Cred ca avem de-a face aici cu primele imagini ale zeilor, - spune Schmidt, absorbţiao parte ivaya dintre cele mai mari pietre. - Ei nu au nici ochi, nici gura, nu persoane fizice. Dar există şi braţele şi cu mâinile. Acest demiurges. Cred ca cei care le sculptate din piatra, întrebat mai globale: ce este aceasta lume? De ce suntem acolo? "

Aproape de pietre nu sunt resturi de locuinţe sau morminte au fost găsite, şi Schmidt consideră că vârful acestui deal a fost un loc de pelerinaj pentru comunităţile care trăiesc pe o rază de aproximativ o sută de mile. Cele mai mari pietre sunt orientate în sud-vest, ca şi cum ar trece cu vederea de câmpie, punctată cu monumente din aceeaşi perioadă, dintre care unele sunt în mai multe moduri nu mai puţin interesant decât Gobekli-Tepe.

Anul trecut, de exemplu, arheologii francezi au descoperit o Jad Al-Muharam (nordul Siriei) de picturi murale vechi. "Doi metri patrati de modele geometrice în roşu, negru şi alb - cum ar fi picturi de Paul Klee", - spune şeful Eric excavare Cocken de la Universitatea din Lyon.

Având în vedere poziţia remarcabile Gobekli-Tepe, Cocken apeluri Schmidt ipoteza că a fost locul de plecare ritualuri, "tentant". Cu toate acestea, studiul din această regiune este doar începutul. "Poate mâine va găsi ceva şi mai uluitor.

Vechihi Ozkaya, şeful de săpături în Kortyk-Tepe, care este de 120 km est de Urfy, se îndoieşte că acest titlu nu pot pretinde mii de vase de piatra pe care a găsit în sute aceasta chestionate în anul 2001, morminte, a căror vârstă ajunge la 11,5 mii de ani. Dar, în biroul său Spartan-mobilat la Universitatea Dicle (Diyarbakir, Turcia), o atmosfera de excitare placuta.

"Uite, - spune el, arătând fotografii, sculptate artistic sculpturi de animale mitice - polulva-polucheloveka. - Aceasta este Sfinxul, de mii de ani înainte de a civilizaţiei egiptene sud-estul Turciei., Nordul Siriei - această regiune a apărut civilizaţia noastră."

Nicolae mesteacan
http://inopressa.ru/guardian/2008/04/23/16:28:25/archaeology


Marţi, 06 mai 2008
Vizualizări: 2975

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Atunci când procesul de producție este organizat corespunzător, fiind bazat pe echipamente și materii prime de calitate,...
10
Viața este plină de sens, chiar dacă poate părea dintr-o parte incompletă.- Doi chinezi în ultimii 12 ani sădesc copaci ...
84
O femeie care coace pîine fără drojdie mai mult de doi ani, a împărtășit rețeta pentru maia cu mulți prieteni și cunoști...
267
Lui Ion Ceban i s-a dat pe gust mersul cu bicicletă. Astfel, pe două roți, acesta a mers în această dimineață să inspect...
58