ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Arome naturale: o alternativa sigură la odorizante
 

Toate casele miroase în mod special: cu feluri de mâncare preferate, spălători de rufe, flori și parfumuri, dar în afară de aceste mirosuri noi deseori aromatizăm locuințele noastre, folosind odorizanții de aer, ai căror compoziție nu este întotdeauna ecologică și sigură pentru mediu. Dar și ei au înlocuitori naturale, arome naturale, pe care nu este greu să preparăm în condiții casnice.

Aroma nr1. Portocale, scorțișoara, cuișoare și anason

Acesta este, probabil, unul dintre cele mai calde mirosuri de iarnă. În timpul iernii întotdeauna ne-am distrat, făcând "arici" din portocale și mandarine – le adăugam ghimpi din cuișoare. Portocala parfumată și spinoasă mirosea timp de o săptămână.

Cum să preparăm aroma?  Se taie felii de portocale, se adaugă câteva bețe de scorțișoară, 8-10 boabe de cuișoare și mai multe stele de anason. Raportul poate fi modificat, în funcție de care parfum preferați.

Aroma nr.2 . Lămâie, rozmarin și vanilie

Cum să preparați? Ca și portocala, feliați lămâia. Se pune totul într-un borcan, se adaugă 3-4 crenguțe de rozmarin și câteva picături de extract de vanilie.

Aroma nr.3 . Limeta, cimbru, menta și vanilie

Cum să preparăm aroma? La felii de limetă se adaugă fire de cimbru, câteva picături de extract de vanilie și mentă. Drept bază a fost folosită esența de mentă, dar cred că menta uscată pentru ceai este destul de potrivită pentru înlocuire. Același lucru este valabil și pentru cimbru, dacă nu dispuneți de cimbrul în stare proaspătă, puteți adăuga un vârf de cuțit de cel uscat, pe care îl puteți găsi în orice magazin de condimente. Se toarnă apa.

Aroma nr.4 . Portocala, ghimbir și migdale

Cum să preparăm aroma? Felii de portocală se pun în borcan . Ghimbir poate fi folosit proaspăt ( atunci el trebuie de asemenea tăiat în felii) sau în pulbere
(condimente) . Esență de migdale de asemenea se vinde în mai multe magazine. Migdalele naturale, din păcate, nu oferă o aroma atât de săturată.

Aroma nr. 5. Conifere, nucșoară și frunze de dafin

Cum să preparăm aroma?  Se strâng crenguțe de brad într-un borcan, se adaugă câteva frunze de dafin. Rupeți-le pentru a obține un miros, mai bine să luați nucșoara întreagă. Ea va da o aromă  mult mai puternică și mai mult timp. Puneți câteva nuci într-un borcan și treceți-le un pic printr-o răzătoare.

Totul se pune într-un vas care se umple cu apă . Pentru ca amestecul să dea aroma sa, el trebuie să fie în mod constant încălzit, la fel ca în cazul uleiurilor esențiale, Putem folosi suport pentru fondue, USB - încălzitoare pentru  băuturi, încălzitoare pentru ceainic sau puneți pe calorifer.

Borcanele sunt  depozitate în frigider timp de 1-2 săptămâni. Puteți pregăti mai multe arome și folosi pentru încălzire acea care se potrivește mai mult la moment, în funcție de starea de dispoziție. De asemenea, aromele pot fi congelate, și atunci ele pot fi stocate pentru mai mult timp, dar mai bine să faceți acest lucru fără apă.
 

Sursa

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 28 mai 2014 14:09
Vizualizări: 2615

Citiţi de asemenea

Unguentul "Steluța" este unul dintre cele mai cunoscute unguente. A devenit vestit datorită eficacității sale în trata...
513
1. Shosha. Hibridul se autopolenizează. Începe să dea roadă în a 40-a zi. Coaja este subțire, cu spine și pubescență. Ca...
501
"Vă prezint mărul fericit (stînga) și mărul trist (dreapta). Acestea sînt două jumătăți ale unui măr. Pe 20 mai le-am pu...
527
O companie rusească care prestează servicii de telecomunicații, servicii digitale și media în Rusia, Armenia și Belarus ...
247