ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Aromele vindecătoare și metode utilizate




 

Aromoterapia, este utilizata pentru sanatate, relaxare fizica, liniste emotionala, pace mentala si revigorare spirituala.

Folosirea uleiurilor ne dezvolta intuitia si spiritualitatea, ne face mai buni, mai toleranti si echilibrati in toate. Putem folosi zilnic metodele aromoterapiei, pentru a ne imbunatati viata la nivel fizic, emotional, mental si chiar spiritual, datorita capacitatii lor miraculoase de a ne reconecta cu natura, chiar si atunci cand suntem in centrul unui oras aglomerat.
Notiunea de "aromoterapie" a aparut la inceputul sec.XX. Chimistul francez Maurice Gattefossi, experimentand in laboratorul sau, si-a ars accidental mana si a inmuiat-o in vasul alaturat cu ulei de levantica. Spre mirarea acestuia, arsura s-a vindecat mult mai rapid decat de obicei si fara a lasa urme de cicatrice.

Uleiurile volatile poseda nu doar proprietati antiseptice sau antiinflamatorii. Aroma poate sa reinvie amintirile, sa imbunatateasca dispozitia si starea generala, totodata ea imbunatateste comunicarea, restabileste echilibrul emotional si energetic.

Medicii specialisti ne recomanda sa alegem corect uleiurile de care avem nevoie. Spre exemplu, daca iti doresti o baie aromata la sfarsitul unei zile stresante, trebuie sa punem maxim opt picaturi de ulei in cada si sa folosim neaparat un emulgator, alaturi. "E important sa stim ca uleiurile sunt mai usoare ca apa, din acest motiv cand le adaugam in apa avem nevoie de un emulgator - sare, zahar, ulei vegetal, bicarbonat sodiu. Altfel, uleiul volatil ramane pe suprafata apei. Baile se fac de obicei 20-30 minute, iar cantitatea de ulei volatil este de patru-opt picaturi", sustine doctorul aromoterapeut Angela Laur.

Ea recomanda la birou si acasa aromele de lamaie, rozmarin, menta, brad, etc. Lamaia - creste concentrarea atentiei, imbunatateste comunicarea intre oameni, este un usor tonic general si este considerat antidotul intoxicarii cu cafea. Rozmarinul ne ajuta sa ne trezim in orele de pranz, si este unul dintre cele mai eficiente remedii pentru a stimula si a imbunatati memoria. Menta e cea care ne creste concentratia de oxigen in sange, deci ea este eficienta in orele de pranz, cand nu mai suntem atat de eficienti. Uleiul volatil de brad si rozmarin inlatura oboseala ochilor cand se lucreaza mult la calculator.

Angela Laur ne ofera si cateva dintre metodele de aplicare. Aroma candela unde se adauga uleiul volatil, apa si se aprinde luminarea. De la temperatura ridicata, apa impreuna cu uleiul volatil se vor evapora si in camera va pluti aroma aleasa. Utilizand aroma candela, nu doar veti umple casa cu arome placute, dar si veti distruge toti microbii prezenti in aer.

Baia aromata este o metoda simpla si eficienta de profilaxie si tratament al multor afectiuni. Ea poseda efecte sedativ, vasodilatator, metabolic, tonizant, analgezic, imunostimulator. In functie de indicatii pot fi recomandate bai generale, pe sezut, baite pentru maini sau picioare. E important sa stim ca uleiurile sunt mai usoare ca apa, din acest motiv cand le adaugam in apa avem nevoie de un emulgator - sare, zahar, ulei vegetal, bicarbonat sodiu. Altfel, uleiul volatil ramane pe suprafata apei. Baile se fac de obicei 20-30 minute, iar cantitatea de ulei volatil este de patru-opt picaturi. Masajul, la fel, este una din metodele eficiente si foarte placute. Se foloseste un ulei de baza (jojoba, avocado, argan, masline, etc) in care se adauga uleiul volatil. Cu ajutorul uleiurilor volatile putem imbogati produsele cosmetice. Se adauga una-doua picaturi in sampon, masca, balsam de par, crema de fata sau de corp, etc. Putem sa creem cu uleiurile volatile si propriul nostru parfum.

Arome recomandate pentru a scapa de stres. Primavara multi se plang de oboseala, stare de somnolenta, lipsa de vitalitate. Anume in aceasta perioada mai usor acumulam si kilogramele nedorite. Folositi uleiurile ce invioreaza si contibuie la o digestie sanatoasa. Astfel de proprietati poseda uleiurile de fenicul, geraniu (muscata), lamaie, portocal, grapefruit. Citricele poseda proprietati stimulatorii, imbunatatesc dispozitia, restabilesc echilibrul intern. Este foarte important ca uleiul volatil pe care alegem sa-l utilizam sa ne placa. Placerea induce relaxarea, iar relaxarea diminueaza stresul. Asa se explica faptul ca o aroma placuta ne induce automat o stare de spirit buna si aproape instantaneu ne apare zambetul pe buze, licarul de stralucire in ochi si buna dispozitie; fruntea se descreteste, relaxarea se instaleaza si pacea coboara in suflet. Si toate astea in doar cateva secunde si la o simpla inhalare. Da, este chiar atat de simplu!

Uleiurile volatile care alunga stresul: portocal, lavanda, ylang-ylang, busuiocul. Portocal - mai este denumit si "uleiul bucuriei" (invariabil, persoanelor care inspira aceasta aroma, le apare zambetul pe buze si licarul in ochi), mareste optimismul si increderea in fortele proprii, antidepresant foarte bun, confera multa energie, soare, pofta de viata, poseda un accentuat efect sedativ si de aceea este foarte bun in depresii, fobii, tensiune nervoasa. Aroma candela cu levantica si portocala ajuta la curatarea energetica de peste zi, ca sa nu venim cu problemele de la birou acasa si sa ne varsam nervii pe membrii familiei. Ylang-Ylang are proprietati antidepresive, antiseptice si sedative, trateaza furia, nelinistea, depresia, relaxeaza, inlatura starile de agitatie si tensiunea nervoasa, amelioreaza somnul. Uleiul volatil de busuioc regleaza sistemul nervos, bun in epuizarea nervoasa si surmenaj intelectual, in depresii, anorexie, bulimie, cand persoana nu se accepta asa cum e, ori ca e prea grasa, ori ca e prea slaba.

Исцеляющие ароматы

 

Sursa: agriculturae.ro

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 19 decembrie 2014 11:18
Vizualizări: 1872

Citiţi de asemenea

La Detail Garage oferim o gamă completă de servicii de detailing auto, pentru ca mașina dvs. să arate mereu ca nouă și s...
183
Deși toamna este în plină desfășurare, la XOstudio FLOWERS am început deja să ne pregătim pentru magia sărbătorilor de i...
298
Astăzi dorim să vă prezentăm o băutură naturală de casă, care este excelentă pentru organismul dumneavoastră. Dacă beți ...
418
Pentru toți amatorii de muzică bună! Pe 15 noiembrie, la Arena Chișinău, la ora 18:30, va avea loc mult-așteptatul conce...
282