ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Art-Labyrinth: "Nașterea Infinită" (+Video)

De pe 3 până pe 5 iulie în apropierea satului Socola, raionul Șoldănești, se va desfășura cel de al optălea festival "Art-Labyrinth". Pitagoricienii numeau cifra Opt Marele Tetraktis și o considerau un simbol al dragostei și prieteniei, prudenței și reflecției. Dacă întoarcem cifră opt pe o parte vom obține un simbol al infinitului. Astfel, denumirea festivalului din acest an este "Nașterea Infinită." Acest eveniment a devenit o carte de vizită a culturii alternative din Republica Moldova. Avântul spontan a unui grup de tineri creativi pentru a uni oamenii pe baza creației comune în sânul naturii a găsit un ecou puternic. Acum festivalul atrage precum tineri, atât și bătrâni, căci creația, ca și dragostea, vârstă nu are.

În fiecare an locul de desfășurare a festivalului se schimbă. Și de fiecare dată este un peisaj uimitor. Anume datorită festivalului mulți tineri au putut afla cât de frumoasă este țara noastră, cât de bogată în priveliști pitorești, cât de multe locuri are cu o energie uimitor de curată. Unul dintre atributele obligatorii ale localității unde se desfășoară festivalul este prezența râului. Trecerea peste râu este foarte simbolică – pe un mal rămâne foiala urbană, vanitatea și măștile pe care le purtăm de obicei, pe celălalt mal ne dezvăluim într-un chip nou, adevărat, care de obicei este împins la periferia conștiinței. Traversând obstacolul de apă, ne întoarcem la adevărata noastră natură – a unor creatori. Festivalul atrage o mulțime de oameni creativi, dar chiar și cei care se află departe de lumea muzicii, teatrului sau picturii pot simți că, în esență, cu toții suntem creatori. Acestei revelări contribuie natura vie și sălbatică, care îi înconjoară pe oaspeții festivalului.

În toiul festivalului timpul de parcă se încolăcește într-o spirală, trecutul, prezentul și viitorul se împletesc aici într-un singur tot. Tonurile telefoanelor mobile la ultima modă se alterează cu sunetele tamburinelor șamanice și tobelor indiene, corturile ușoare ca o pană, un produs de cea mai recentă tehnologie, stau lângă wigwamuri, întrarea cărora este acoperită cu piei de capre netrătate, pe cavalerii în armuri îi vezi pe lângă fetele în costume de baie pictate cu "body-art"...

Aici, în zonele învecinate se predă yoga și practicile de meditație indienilor americani. În bucătărie puteți gusta mâncăruri tradiționale mexicane, indiene, japoneze. Potrivit spuselor lui Alexandr Voroniuc, inspiratorului principal al festivalului, studierea tradițiilor culturale ale altor națiuni și popoare ne permite să ne vedem pe noi înșine dintr-o altă perspectivă, și să percepem trăsăturile specifice ale tradițiilor noastre culturale, ceva ce ne aparține doar nouă.

Bătaia tobei dă un singur ritm. Se pare că și inimile tuturor participanților, de asemenea, bat la unison. Aici se năruie în praf costumele de protecție, în care ascundem pe noi înșine în mediul urban aglomerat. Aici simplu și ușor poți sta de vorbă cu un străin. La festival îți dai seama că sinceritatea și simplitatea nu au dispărut, fac încă o parte din noi, numai că realitățile lumii tehnocratice ne forțează să ascundem aceste sentimente din timp în timp. Și tocmai aici, la Art-Labyrinth e timpul și locul potrivit pentru a ne deschide lumii. Aici oricine e gata să-și împarte cu vecinul și sandvișul, și filozofia sa de viață.

Oamenii vin aici pentru a afla ceva nou și a împărtăși cu alții ceea ce știu. În acest an, vor avea loc ateliere cu origami, jocul pe didgeridoo și drâmbă, arta caligrafiei, jonglerie clasică, confecționarea fluierilor, școala de foc și multe altele.

O componentă obligatorie a festivalului este concertul. Artiștii vin aici cu melodii care sună cât mai organic în peisajul natural. În acest an la festival va participa duetul "SolntselunA" (SoareleLuna) cu Olesea Alesievici și Andrei Kutuzov. Ei sunt unii din cei mai marcanți reprezentanți ai muzicii etnice și de autor, a creativității pozitive. Formația Light Dreams - indie - este un proiect electronic din Ucraina, care face muzică ușoară a visurilor. Grupul Satori este un proiect muzical al Art-Labyrinth-ului, care produce muzică meditativă, și multe alte.

Pe scurt, Art- Labyrinthul este un eveniment fascinant, unde toată lumea își va găsi ceva pe placul său. Iar cei care decid că nu vor să se întoarcă de la această pace și liniște în oraș, cu mirosul gazelor de eșapament, zgomotul, aglomerația și asfaltul fierbinte, vor trebui să găsească poianița unde s-au oprit băieții din așezarea ecologică Sciastlivoe și să afle cum de a se alătura acestei mișcări, și de a scăpa acolo, unde poți găsi armonie și în natură, și în suflet.

 

Catruc Valerii

Арт-Лабиринт: «Бесконечное рождение»

Арт-Лабиринт: «Бесконечное рождение»

Арт-Лабиринт: «Бесконечное рождение»

Арт-Лабиринт: «Бесконечное рождение»

Арт-Лабиринт: «Бесконечное рождение»

Арт-Лабиринт: «Бесконечное рождение»

Арт-Лабиринт: «Бесконечное рождение»

Арт-Лабиринт: «Бесконечное рождение»

Арт-Лабиринт: «Бесконечное рождение»

 

Citiţi de asemenea

Cîteva locuri confortabile în pădure, care cu siguranță nu vor dezamăgi:- glamping "Лес", satul Civijepse, Ținutul Krasn...
138
Apa este folosită peste tot – în consumul personal al oamenilor, nevoile urbane, în producerea energiei, în industrie. C...
324
La inițiativa echipei ecology.md, Fundația pentru dezvoltare ecologică Ecodava din R.Moldova împreună cu echipa Taborul ...
397