Astronomii au descoperit diferenţe în nordul şi sudul aurorale
Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate
Astronomii au descoperit norvegiană diferenţele dintre nordul şi sudul aurorele, agenţii de ştiri raportate. Acest lucru indică existenţa unor schimbări sezoniere în domeniul magnetic al Pamantului.Auroras sunt rezultatul interacţiunii dintre particule incarcate care se mişcă de-a lungul liniilor de câmp magnetic al Pământului, şi atmosfera superioară. În mod tradiţional, particulele sunt distribuite în mod egal între şi sudul emisfere de nord, deoarece putem presupune că sursa lor se află în planul ecuatorial al magnetosfera (orientarea acestui plan este diferită de obicei ecuatoriale, datorită faptului că magnetic polii Pamantului nu coincid cu geografică). Din acest motiv strălucirea aproape simetrice: localizarea lor pot diferi cu mai multe zecimi de grad, dar schema schimbările globale de intensitate sunt aceleaşi.
Cercetatorii au folosit aparate automate, situate în regiunile polare ale planetei. Observaţiile au fost făcute într-o lungă perioadă de timp. Ca urmare, oamenii de ştiinţă au reuşit să stabilească faptul că ipoteza de simetrie este incorectă. Astfel, în emisfera de Nord în vara dimineata primele ore ale regiunilor observat de intensa Aurora special. În acelaşi timp, în emisfera sudică, aceste regiuni pot fi văzute în timpul iernii înainte de apusul soarelui.
Potrivit oamenilor de ştiinţă, asimetria din cauza prezenţei de Schimbările sezoniere în câmp magnetic. Cercetatorii au observat ca astfel de modificări au fost prevăzute deja destul de mult, cu toate acestea, a fost primul care a găsit confirmarea.
Mai recent, experţii NASA au fost în măsură să stabilească faptul că auroras sunt rezultatul reconectarea a câmpului magnetic în regiunile îndepărtate ale magnetosfera. Deschiderea a fost făcută posibilă prin utilizarea reţelei de comunicaţii prin satelit NASA "Themis". Anterior a fost cunoscut faptul că cauzele auroras sunt aşa-numitele substorms - vârfuri ascuţite de energie în câmpul magnetic al Pământului.
ecoportal.ru