ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Astronomii au descoperit o planetă de culoare roz
 

 

O exoplanetă roz, denumită GJ 504b, a fost descoperită de cercetătorii de la NASA, cu ajutorul telescopului în infraroșu Subaru din Hawaii, la o distanță de 57 ani-lumină de Terra, informează fedpress.ru.

 

GJ 504b este totodată, potrivit NASA, cea mai mică exoplanetă (din punctul de vedere al masei) care a putut fi observată și fotografiată pînă în prezent cu ajutorul tehnicilor de imagistică.

Totuși, GJ 504b are o masă de patru mai mare decît masa planetei Jupiter și are o mărime comparabilă cu aceasta. GJ 504b urmează o orbită care este de aproape nouă ori mai mare decît orbita lui Jupiter în jurului Soarelui, fapt care pune sub semnul întrebării teoriile actuale despre felul în care se formează planetele gigantice.

Planeta roz GJ 504b se află la o distanță de 43,5 unități astronomice de steaua ei - de 1,5 ori mai mare decît distanța dintre Neptun și Soare.

Markus Janson, cercetător la Universitatea Princeston din New Jersey, a spus: "Aceasta esta una dintre planetele al cărei mod de formare este cel mai greu de explicat. Descoperirea ei implică faptul că trebuie să luăm serios în considerare teoriile alternative despre modul de formare a planetelor sau, poate, să reanalizăm unele dintre ipotezele de bază din modelul de acumulare a nucleului".

Astronomii spun că GJ 504b are o temperatură medie de 237 grade Celsius. Steaua ei, GJ 404, cunoscută și sub denumirea "59 Virginis", este ușor mai caldă decît Soarele nostru și poate fi văzută în constelația Fecioarei cu ochiul liber.

 

 

 

Sursa: moldovenii.md

 

ABONAȚI-VĂ
Joi, 29 august 2013 9:31
Vizualizări: 1833

Citiţi de asemenea

Un copac frumos banyan pe plaja Waikiki, Hawaii...
77
Nu există oameni care nu au nimic bun în ei, la fel cum nu există oameni absolut răi. În fiecare suflet există și bune ș...
80
Lansarea incitantă a Inițiativei pentru antreprenoriatul feminin la începutul lunii octombrie a oferit femeilor o ocazie...
84
Doar că majoritatea oamenilor nu știu despre acest lucru, motiv pentru care apar toate nenorocirile lor. Și primul mirac...
78